Gry planszowe i karciane

Święta z Portalem

gwiezdny pirat, neuroshima

Na stronie Portalu ukazał się pierwszy z świątecznych prezentów. Na pierwszy ogień poszedł najnowszy Gwiezdny Pirat, wydanie grudniowe. W numerze znajdują się konkursy, wywiady, recenzje oraz artykuły do gier Neuroshima, Monastyr, InSpectres, Cold City, Savage Worlds. Zapraszamy do lektury.

Neuroshima

„Krew i Rdza II” trafiła do druku

krew i rdza 2, neuroshima

Z olbrzymią przyjemnością informujemy, że najnowszy, siedemnasty dodatek do „Neuroshimy” trafił do druku. Na stronie produktu znajdziecie dokładne zapowiedzi zawartości rozszerzenia w formacie PDF, dodatkowo dziś pojawiła się tam galeria prezentująca wybrane ilustracje z suplementu. Dodatek liczy tradycyjne neuroshimowe 128 stron.

„Krew i Rdza II” jest trzecim podręcznikiem, jaki ukazał się w ramach akcji „3xRPG”, w ramach której Portal wydał jeszcze alamanach MG – „Graj Trikiem” oraz grę fabularną – „InSpectres”.

Mythos

Hack 'n' Crash

Informacja prasowa

Gra Mythos właśnie wkroczyła w fazę testów „Family & Friends” w ramach przygotowań do odpalenia nadchodzącej wielkimi krokami wersji testów beta. Oznacza to, że firma Frogster wystawi serwery na pierwszą próbę wytrzymałości. 28 grudnia tysiące graczy po raz pierwszy wejdzie do świata gry Mythos, aby przetestować wydajność serwerów. Rozpoczynamy o godzinie 11:00 czasu środkowoeuropejskiego, gdy pierwsza grupa graczy zostanie dopuszczona do testu serwera. Gracze będą dołączać do gry w tzw. falach.

Każdy, kto do 26 grudnia wejdzie na stronę http://www.mythos-europe.com/pl/mmo i stworzy konto, będzie mógł uczestniczyć w testach serwerów. Mogą w nim również brać udział wszyscy, którzy już wcześniej otrzymali klucze do wersji beta. Gracze, którzy zarejestrowali się na zamknięte testy, zostaną automatycznie włączeni w proces wyboru testerów, nie muszą się, więc rejestrować ponownie. Wszyscy, którzy zgłosili chęć wzięcia udziału w beta testach serwerów, zostaną poinformowani o wyborze na testera drogą mailową. Dowiedzą się także, kiedy będą mogli dołączyć się do gry.

Dodatkowe informacje dostępne są na oficjalnej stronie internetowej mythos-europe.com oraz oficjalnym kanale na portalu Facebook. Można tam także zarejestrować się do zamkniętych testów beta.

TERA: The Exiled Realm of Arborea

It's kind of magic

tera, czarodziej, ludzie

Frogster odkrywa coraz więcej sekretów, związanych z innowacyjną grą action MMORPG TERA, której premiera została przewidziana na 2011 rok. Cechy dwóch klas – Mistyka (Mystic) i Czarodzieja (Sorcerer), publikujemy razem z opisem rasy Ludzi, jednej z najważniejszych grup w nieustannie rozwijającym się świecie gry.

Runes of Magic

Informacja prasowa

Firma Frogster rozpoczyna szeroko zakrojoną kampanię gromadzenia funduszy na pomoc najbardziej potrzebującym dzieciom w Królestwie Bhutanu, znanym także jako "Kraj Smoka". Od wczoraj gracze mogą nabyć wyjątkowego Charytatywnego Wilka w Sklepie z Przedmiotami w grze fantasy MMO Runes of Magic. Wilk pozwala dwóm graczom jednocześnie podróżować przez wirtualny świat z maksymalną prędkością. Od każdego zakupionego wierzchowca Frogster przekaże 5 euro na program edukacyjny organizacji Save the Children w celu wspierania rodziców i dzieci w odległych regionach górskich Bhutanu. Save the Children jest największą pozarządową organizacją pomocy dla dzieci i wykorzystuje środki na tworzenie tzw. „odległych klas" w celu podnoszenia świadomości problemów, z jakimi boryka się młodzież w Bhutanie w zakresie odpowiedniego wykształcenia i opieki zdrowotnej.

frogster, bhutan, akcja charytatywna
Książki fantastyczne

Książka najlepsza na Święta

Dodał: , · Komentarzy: 1

Informacja prasowa

Nadszedł świąteczny czas nieodzownie związany z poszukiwaniem prezentów. Często nie wiemy co podarować najbliższym. Idealnym prezentem może okazać się książka. Wydawnictwo Galeria Książki z okazji zbliżających się Świąt oferuje na swej stronie internetowej książki w specjalnych cenach.

okładka

Galeria Książki jest polskim wydawnictwem oferującym światowe bestselery autorstwa Rick’a Riordan’a oraz Trudi Canavan, a w ostatnim czasie w ich ofercie można znaleźć również książki autorstwa Bree Despain.

Do końca grudnia w internetowym sklepie Wydawnictwa można nabyć Trylogię Czarnego Maga i trylogię Era Pięciorga w promocyjnych cenach. Trzy książki zakupimy w cenie dwóch. Niewątpliwie jest to okazja dla wszystkich pasjonatów twórczości australijskiej pisarki, których grono wciąż się powiększa.

Mythos

Beta nadciąga!

Informacja prasowa

Zamknięta beta gry Mythos zbliża się wielkimi krokami. Pierwszy Hack ‘n’ Slash MMO pozwoli graczom na urządzenie potworom małej „jesieni średniowiecza”. Z tej okazji mamy przyjemność poinformować o nowym zwiastunie gry, który pokaże Wam, jak będzie to wyglądało:

Plik wideo nie jest już dostępny.

Runes of Magic

Nadciąga Wielkie Zielone

Informacja prasowa

runes of magic, zielone zagrożenie

Począwszy od 10 grudnia 2010, nietypowe „zielone zagrożenie” będzie wywoływać nie lada zamęt w Taborei, świecie fabularnej gry Runes of Magic. Wydawca gry – firma Frogster – zaprasza wszystkich graczy do wzięcia udziału w wielkim polowaniu na goblina. Zabawa potrwa do 27 grudnia, a uczestnicy, którzy są w stanie stawić czoła zagrożeniu, będą mieli szansę na wygranie 1000 euro podczas jednego z sześciu dni specjalnych rozgrywek.

Neuroshima

Gladiator wraca do gry

Dodał: , · Komentarzy: 1

gladiator, neuroshima

Do druku trafił kolejny dodatek do Neuroshimy RPG. Zgodnie ze złożoną fanom gry obietnicą, przygotowaliśmy na grudzień dodruk dodatku Gladiator w edycji 1.5 (czyli z wprowadzonymi zmianami w mechanice gry). Gladiator to drugi dodatek do Neuroshimy. Ukazał się w 2003 roku i bardzo szybko zniknął z półek. Od 6 lat nie był dostępny w sprzedaży. Teraz wraca do sprzedaży w nowej, poprawionej edycji. Podręcznik trafi do sprzedaży jeszcze przed świętami. Liczy 48 stron, będzie kosztował 16 złotych.

Więcej o dodatku można przeczytać pod tym adresem.

Książki fantastyczne

Nowa odsłona Galerii Książki

Informacja prasowa

Wydawnictwo Galeria Książki uruchomiła nową stronę internetową, na której można zapoznać się z bieżącą ofertą, a także dokonać zakupu książek w sklepie internetowym.

Galeria Książki jest polskim wydawcą książek bestsellerowej pisarki fantasy Trudi Canavan, której Trylogia Czarnego Maga została uznana przez Nielsen BookScan za najbardziej udany debiut serii fantasy od 10 lat. Drugim sztandarowym autorem jest Rick Riordan, twórca serii Percy Jackson i bogowie olimpijscy. Tom pierwszy, zatytułowany Złodziej pioruna, został niedawno zekranizowany przez wytwórnię 20th Century Fox. W listopadzie tego roku został wydany ostatni już tom książek o przygodach Percy'ego Jacksona. Wkrótce Galeria Książki zaproponuje czytelnikom jeszcze dwie serie tego autora. Również w listopadzie ukazał się romans młodzieżowy Dziedzictwo mroku autorstwa Bree Despain, a na wiosnę planowane jest wydanie nowej serii fantasy australijskiej autorki Alison Croggon oraz ekranizowanej powieść Alex Flynn Bestia.

Na nowej stronie internetowej Wydawnictwa można zapoznać się z fragmentami poszczególnych książek, sylwetkami autorów oraz przeczytać wywiady z nimi. Nowością jest sklep internetowy, gdzie nie tylko można zakupić książki znajdujące się już na rynku, ale także zarezerwować te, których premiera nastąpi niebawem. Zamawiając książkę jeszcze nie wydaną nie ponosimy od razu kosztów. Płatności należy dokonać na kilka dni przed wyjściem pozycji na rynek. Dzięki takiej rezerwacji można otrzymać przesyłkę z książką w dniu premiery. Już teraz można w ten sposób dokonać rezerwacji Czerwonej Piramidy będącej pierwszym tomem serii Kroniki Rodu Kane autorstwa Ricka Riordana.

Szczegóły na galeriaksiazki.pl.

Wczytywanie...