Nick
Cytat
Nie?? A mi się zdaje że tak. I to jeszcze z tego samego generatora/słownika co ja wziąłem Lindal'a ...
Ta... zdaje ci się.
Teraz masz zamiar czepiać się mojego nicka? Wróć do się bawić klockami, a jak skończysz to spuść wodę.
Nie będę oryginalny, bo też użyłem generatora imion (elfickiego). Wklepywało się swoje prawdziwe, a generator konwertował je na elfie. Z nazwiskiem podobnie.
Użytkownik Valandil dnia wto, 18 mar 2008 - 08:48 napisał
Nie będę oryginalny, bo też użyłem generatora imion (elfickiego). Wklepywało się swoje prawdziwe, a generator konwertował je na elfie. Z nazwiskiem podobnie.
Wiedz, że w jęyku quenya twój nick znaczy "miłośnik potęgi" lub "kochający Valarów". Fajnie wyszło nawet.
Mój nick jest przypadkowy.
Mam taki na Fae i chciałem być rozpoznawalny dla graczy. Robi tak wieeeleee osób.[Ellesis, Rix, Eneth, Courun, Rang...]
a na fae wziął się znikąd.
Rejestrowałem się(pozdro dla Rixa) i widzę tekst: Podaj Imię Postaci:
No to po chwili zastanowienia wpisałem Miridius.
I NIE, nie wzorowałem się na konikach polnych czy innym robactwie.
Mam taki na Fae i chciałem być rozpoznawalny dla graczy. Robi tak wieeeleee osób.[Ellesis, Rix, Eneth, Courun, Rang...]
a na fae wziął się znikąd.
Rejestrowałem się(pozdro dla Rixa) i widzę tekst: Podaj Imię Postaci:
No to po chwili zastanowienia wpisałem Miridius.
I NIE, nie wzorowałem się na konikach polnych czy innym robactwie.
Mój nick wziąłem od mojego imienia na Faerun Game (Quartz ); wybrałem tak aby się nikt nie mieszał kim jestem.
Z czasem na Fae zmieniłem imię a tu już tak zostało.
Ale zaraz, zaraz skąd się ono wzięło na Faerun Game??
To było tak:
kumpel podesłał mi link do takiej fajowej gry o której kiedyś sobie gadaliśmy (www.faerun.com.pl ).
Wchodzę sobie patrze formularz.
I co?
Trzeba jakieś imię wpisać.
Niechby to szlag!
Patrze w lewo od kompa, ściana ze zdjęciami. Nijak znaleźć tam jakieś fajowe imię.
Patrzę na prawo od kompa, stoi moja "zabytkowa" wieża, a na niej widnieje napis "Quartz".
*Myślę* Hmm ... dopóki nie wymyślę czegoś lepszego może być ...
Z czasem na Fae zmieniłem imię a tu już tak zostało.
Ale zaraz, zaraz skąd się ono wzięło na Faerun Game??
To było tak:
kumpel podesłał mi link do takiej fajowej gry o której kiedyś sobie gadaliśmy (www.faerun.com.pl ).
Wchodzę sobie patrze formularz.
I co?
Trzeba jakieś imię wpisać.
Niechby to szlag!
Patrze w lewo od kompa, ściana ze zdjęciami. Nijak znaleźć tam jakieś fajowe imię.
Patrzę na prawo od kompa, stoi moja "zabytkowa" wieża, a na niej widnieje napis "Quartz".
*Myślę* Hmm ... dopóki nie wymyślę czegoś lepszego może być ...
A mój faerunowy i forumowy nick jest oczywiście taki sam. Nie używałam żadnego generatora, bo wyskakiwały mi w nich naprawdę pieruńskie bzdury... Chciałam żeby nie kojarzyło się jakoś głupio, na początku chciałam mieć jakieś ładne dalekie nazwisko kojarzące mi się przyjemnie z muzyką klasyczną, więc pomyślałam sobie, że zostanę Vanitą Stradivarius albo Sibellius albo Rachmaninow albo jakąś jeszcze inną bzdurę, ale przypomniało mi się, że i tak każą pewnie zmienić, jak w większości innych gier. A że lubię nazwiska na S to zostałam Vanitą Scalfari... Miało się nie kojarzyć... Jak tylko pierwszy raz pokazałam się na Fae na nieklimie, to Marudas nazwał mnie Vaginą. Następnego dnia ochrzcili mnie Vaginą Safari... o_O Ale lubię ten nick xP
Użytkownik Cruoris dnia sob, 15 mar 2008 - 17:13 napisał
Łacina... A więc, jeżeli dobrze przepisałem, to Cruoris oznacza krew, w tymże języku...
Nie bardzo. Cruoris to forma genetiwu. Nominatiw brzmi cruor i oprócz krwi może również oznaczać kroplę krwi lub morderstwo. A zatem Twój nick dosłownie znaczy: krwi.
Mój jest bardzo skomplikowany i trudno zgadnąć skąd się wziął...
Ale ja teraz zdradzę Wam jego tajemnicę! Wziął się od imienia! (Mojego, of course )
I to "131"... To coś, żeby odróżniało mój nick od zwykłego imienia... Po prostu lubię liczbę 13, a że więcej, czasem znaczy lepiej, no to zrobiłem sobie 131.
Pozdrawiam.
Ale ja teraz zdradzę Wam jego tajemnicę! Wziął się od imienia! (Mojego, of course )
I to "131"... To coś, żeby odróżniało mój nick od zwykłego imienia... Po prostu lubię liczbę 13, a że więcej, czasem znaczy lepiej, no to zrobiłem sobie 131.
Pozdrawiam.
Jako że gram zazwyczaj postaciami uzywającymi magii, to mój nick pochodzi od pewnego wampirycznego kapłana z pewnej gry . Zgaduj zgadula
cruor, oris to dosłownie "krew z rany (świeza lub zakrzepła); krew przelana w walce. A krew taka co płynie w nas lub też metaforycznie krew to po łacinie "sanguis, inis" Ale w końcu "Quot homines tot sententiae" wiec poprawcie mnie jesli sie myle
cruor, oris to dosłownie "krew z rany (świeza lub zakrzepła); krew przelana w walce. A krew taka co płynie w nas lub też metaforycznie krew to po łacinie "sanguis, inis" Ale w końcu "Quot homines tot sententiae" wiec poprawcie mnie jesli sie myle
Użytkownik Szymon131 dnia śro, 02 kwi 2008 - 08:27 napisał
Mój jest bardzo skomplikowany i trudno zgadnąć skąd się wziął...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
teraz bardzo odróżniasz się z tłumu SzymonówXXX