[GII:NK] Kroniki Myrtany Archolos
Gość_123*
[quote name='Gość_balagan*' timestamp='1640457863' post='437544']mam 2 pytania dotyczące 2 misji
1- misja uciekinier - w 3 rozdziale trafiłem do tych piratów na bagnach gdzie szukamy informacji do brata. Za areną spotkałem npc który daje misję o ucieczkę. W misji napisane jest tylko że gosć w podartych ubraniach sprząta przed chatą jakiegoś pirata i może mu pomóc uciec ? porozmawiałem z każdym npc w tej "wiosce" ale to nic nie dało
2. spotkałem na bagnach szkieleta który nie potrafi odejść z tego świata. W misji jest napisane że skoro nie potrafię go siłą fizyczna zabić to może magią. Atakowałem go magią i nic. Rozmawiałem z magami wody i ognia i u nich nie ma możliwości dialogu o tej misji. Co trzeba tam zrobić ?[/quote]
pkt 2. Ja go walnąłem czarem palladyna(coś z pięścią lub obuchem) i zostawia swoją kość
pkt 1.Jak pamiętam trzeba pogadać z palącym peta piratem przy chatce przed wejściem do groty z areną, ale głowy nie dam[/quote]
1- misja uciekinier - w 3 rozdziale trafiłem do tych piratów na bagnach gdzie szukamy informacji do brata. Za areną spotkałem npc który daje misję o ucieczkę. W misji napisane jest tylko że gosć w podartych ubraniach sprząta przed chatą jakiegoś pirata i może mu pomóc uciec ? porozmawiałem z każdym npc w tej "wiosce" ale to nic nie dało
2. spotkałem na bagnach szkieleta który nie potrafi odejść z tego świata. W misji jest napisane że skoro nie potrafię go siłą fizyczna zabić to może magią. Atakowałem go magią i nic. Rozmawiałem z magami wody i ognia i u nich nie ma możliwości dialogu o tej misji. Co trzeba tam zrobić ?[/quote]
pkt 2. Ja go walnąłem czarem palladyna(coś z pięścią lub obuchem) i zostawia swoją kość
pkt 1.Jak pamiętam trzeba pogadać z palącym peta piratem przy chatce przed wejściem do groty z areną, ale głowy nie dam[/quote]
Gość_Bartosz*
#625Gość_Gabo*
[quote name='Gość_123*' timestamp='1641488445' post='437932']
pkt 1.Jak pamiętam trzeba pogadać z palącym peta piratem przy chatce przed wejściem do groty z areną, ale głowy nie dam[/quote][/quote] Uciekinier to trzeba kupić runę u handlarza tam obok areny i drugą runę w mieście Arholos u magów wody tego starego z imieniem na listę L xd
pkt 1.Jak pamiętam trzeba pogadać z palącym peta piratem przy chatce przed wejściem do groty z areną, ale głowy nie dam[/quote][/quote] Uciekinier to trzeba kupić runę u handlarza tam obok areny i drugą runę w mieście Arholos u magów wody tego starego z imieniem na listę L xd
Gość_Gabo*
#628Użytkownik Gość_przemciurzyna* dnia środa, 5 stycznia 2022, 23:55 napisał
Miał ktoś problem z zadaniem "Przygotowanie do wyprawy"?
Wydaje mi się że zrobiłem wszystko co trzeba,
- nająłem wojowników,
- wybrałem robotników (K dodał swoich)
- nająłem zarządzającego (z dwóch do wyboru)
- zebrałem zapasy
Nie wiem jak dalej pójść z zadaniem
K i R mają standardowe gadki o nauce i co słychać
- nająłem wojowników,
- zebrałem zapasy
Tam musisz mieć dwóch zarządców
Gość_Gabo*
#629Użytkownik Gość_rafiPoland* dnia czwartek, 6 stycznia 2022, 10:06 napisał
pomocy utknalem w podziemiach vardhal. mianowicie jest taam taki teleport prowadzacy do biblioteki a potem z biblioteki do pokoju alchemika a potem widze wyryte nieotwarte drzwi poza tym lata taam ognik ktorego zabic nie moge utknalem hahaha
Jest przycisk na ścianie obok tych niewyraźnych drzwi po lewej stronie (słabo widoczny)
Gość_Kill*
#631Użytkownik Gość_Bartosz* dnia czwartek, 6 stycznia 2022, 23:28 napisał
Pomocy !! Mam problem z misją Po nitce do kłębka . Gdzieś zapodzialem/sprzedałem paczkę Jona jest jakaś komenda lub sposób na przywrócenie jej do ekwipunku ?
Jak sprzedałeś to handlarz powiem to mieć w ekwipunku do kupienia tylko przypomnij komu co sprzedałeś , jak nie to kody lub kombinatorka
Gość_Gabo*
#632Użytkownik Gość_emilll* dnia środa, 5 stycznia 2022, 22:16 napisał
ty ja mam to samo i nic nie da sie z tym zrobic nawet powrot do wczesniejszego zapisu. pomocy
Wcześniej to pisałem ja ten problem rozwiązałem że przed skokiem z wodospadu zmieniłem ustawienia grafiki na najniższe i wylądowałem do pokoju z Roirdianem.
Użytkownik Gość_grunge* dnia czwartek, 30 grudnia 2021, 14:11 napisał
Nie wiem czy starczy punktów żeby być i magiem i wojownikiem dobrym. Generalnie to drogi są trzy. Siła, zręczność(również nadaje się do walki wręcz) albo magia.
Magię bym odradzał na pierwszy raz bo wszystko trzeba znajdywać - runy i księgi kręgów. No chyba że chcesz sobie spoilerować i wszystko sobie wyczytać w internecie...
btw, z jakiegoś dziwacznego powodu większość broni do walki wręcz - na oko ze 2/3 - jest pod zręczność. Zupełnie tego nie rozumiem. Nawet są takie absurdalne jak młoty bojowe pod zręczność, lol
A jeśli będę rozdawał równo w Zr, siłę, Br jedno, i łuki da się jakoś grać ? ( do tego jakieś dodatkowe Kradzież kiesz, skóry, składanie, no i Alchemia ewentualnie coś jeszcze )
Gość_Barvin*
Vardhal spoilery bug -
SPOILER
Po wejściu do skarbca Vardhal w cutscence gdzie wchodzi Kessler i dwóch myśliwych postacie stoją w miejscu bez żadnego dialogu a gra wywala X: XD3D_InitPerDX error, jakieś pomysły? Spróbuję wczytać save'a przed wejście do ruin i zagram jeszcze raz. Spatchowanie nie pomogło
Gość_Igor*
#636Użytkownik Gość_przemciurzyna* dnia środa, 5 stycznia 2022, 23:55 napisał
Miał ktoś problem z zadaniem "Przygotowanie do wyprawy"?
- nająłem wojowników,
- zebrałem zapasy
- nająłem wojowników,
- zebrałem zapasy
Nie ma dwóch zarządzających do wyboru, obu trzeba nająć. Jeden jest w porcie z lunetą a drugi stoi na drodze z miasta do Vardhal.
Gość_Grunge*
#638Użytkownik Rozbitek dnia piątek, 7 stycznia 2022, 02:50 napisał
A jeśli będę rozdawał równo w Zr, siłę, Br jedno, i łuki da się jakoś grać ? ( do tego jakieś dodatkowe Kradzież kiesz, skóry, składanie, no i Alchemia ewentualnie coś jeszcze )
A tak to spokojnie. Tylko wiadomo, musisz mieć którąś statystykę jako "główną". Bronie do walki wręcz pod zręczność ciut słabiej wypadają w porównaniu do tych pod siłę, może z 20% w ogólnym rozrachunku, ale jak najbardziej dają radę.
Patrząc po balansie broni twórcy właśnie taki zamysł mieli, żeby używać i broni wręcz i dystansowych, niezależnie czy główną statystyką jest zręczność czy siła. Taka różnica że przy sile kusze są troche mniej efektywne, a przy zręczności bronie do walki wręcz.