Pan Rozkładu
Ilość postów: 2753
Klasa: Nekromanta
Oficjalny temat dla prawdziwego cudu polskiej sceny gamingowej. Po godzinie gry muszę przyznać, że jestem zachwycony. Wszystko jest większe niż w dwóch pierwszych Gothicach, szczególne wrażenie robi pierwsza napotkania wieś. W oczy rzuca się również spora liczba nowego jedzenia i przepisów do wykorzystania. Dubbing również nie jest zły. Jedyne co mnie zirytowało to to, że pewnym momencie zamiast pójść grzecznie spać stwierdziłem, że pomyszkuję po wiosce. Gdy za bardzo oddaliłem się od karczmy zostałem uraczony czarnym ekranem i teleportacją pod gospodę.
P.S.
Jeden z achievementów można dostać jeżeli wykona się wszystkie zadania wstępne dla jednej gildii, ale dołączy się do innej. Widać, że ktoś tu zna fanów Gothica. XD
Sprzymierzeniec Smoków
Ilość postów: 529
Klasa: Mroczny Rycerz
"Gra" zainstalowana, włączyłem i pograłem przez dwie godziny. Klimat Gothica jest, ale chcę jeszcze skończyć Pathfindera zanim zacznę grać na dobre. Ten mod ma jakiś intro? Bo nic mi się nie wyświetliło, od razu wrzuciło mnie do gry. Jak klikam "wprowadzenie" w menu to też nic się nie dzieje.
Gość_Uga buga*
Takie pytanko mam moze juz ktos wie ale czy zostajac straznikiem albo tym kupcem dalej mozna zostac magiem wody? Bo do klasztora wejsc sie nie da i troche to boli bo mam parcie na tego maga wody
Gość_Dila*
Ktoś wie gdzie w mieście Archolos znajduje się venzel? Nauczyciel od 2ręki
Gość_kali1111*
Mój Boże... gra jest super, ale te błędy uniemożliwiają mi grę. Save robi się minutę, po zminimalizowaniu gry do pulpitu jest crash, masakra
Sprzymierzeniec Smoków
Jeśli chodzi o Lovara to musisz pozamiatać w dwóch miejscach w jego domu. Przy kominku i przy wejściu. Jak to zrobisz to w obu przypadkach dostajesz wpis do dziennika, a jak pozamiatasz w obu to dostajesz kolejny, ze dom jest wysprzątany.
Tego drugiego zadania nie kojarzę.
Gość_kali1111*
moze ktos wie jak przyspieszyc robienie save?
Gość_Drabik*
Wie ktoś dlaczego nie działa mi mapa, w sensie jak klikam na mapę w ekwipunku to nic się nie wyświetla i tak samo jak kliknę "m" też nic się nie dzieje
Gość_Jankess*
Cześć! Po wczytaniu rozgrywki z mojego ekwipunku zniknęły narzędzia (siekiera drwala i wędka). Nową siekierę bezproblemowo znalazłem u kupca. Czy wie ktoś może skąd mogą zdobyć nową wędkę? Czy jest jakaś lista z kodami na nowe itemy?
Gość_Kubson*
Wie ktoś gdzie znajdę detlowa i wielka winnice?
Gość_wez*
Dwie wędki są przy farmie nad stawem
Sprzymierzeniec Smoków
Trzeba przyznać, że mapa jest naprawdę spora, większa od tej z G1. Mam 16 poziom i jeszcze nie byłem w mieście. Zamiast tego zwiedzam wyspę, poznaje okolicę i expie na czym daje radę.
Gość_wychu*
Witam forumowiczów
Mam problem z misją dla powodzian podchodzę do uwe ten każe mi iść do bastiana w sprawie drewna a on nie ma żadnej linii dialogowej...
Gość_Yoshima*
Miał ktoś może problem z misją "nie przejdą"? Mianowicie odprowadziłem farmerów do kopalni i jest napisane że mam wrócić do adelarda ale jak przychodzę do niego to nie ma żadnej ścieżki dialogowej
Gość_wychu*
Zdobyłem te drewno i nic nie ma ścieżki dialogowej z bastianem nie mam zamiaru zaczynać grę od początku ....