[GII:NK] Kroniki Myrtany Archolos
Gość_Przem*
Cześć! Mam problem z questem "Gdzie słów dużo". Jestem na etapie, gdzie namówiłem już Huuga na pójście do magów ognia. Jak wchodzę do pokoju Trimegiato to jest z nim już na miejscu Huug i Runar plus jakiś dodatkowy mag ognia. Wszyscy stoją, jak zamrożeni. Z nikim z nich nie mogę rozmawiać i mogę na legalu podnosić wszystkie przedmioty, za które powinni mnie posądzić o kradzież. Próbowałem resetów gry, przechodziłem cały pokoj wzdłuż i wszerz i nic :-\ Wybrałem sobie, że będę grał magiem i boję się, że to mnie blokuj. Czy ktoś miał podobny problem? Ew. Czy ktoś zna jego rozwiązanie?
Gość_Game ower*
#264Użytkownik Gość_Gość_MroczneBugi* dnia środa, 22 grudnia 2021, 21:12 napisał
Siema, mam dwa problemy.
Jeden jest z misją "Bryłek kilka" - zabiłem marynarzy na falochronie, odebrałem im liścik i przeczytałem go, quest mówi abym wrócił do tego na W w straży i mu powiedział o wszystkim, gdy odpalam opcje dialogowe nie mam możwliości zapytania o nic poza "co tam".
Drugi to misja "Uprowadzona" - zabiłem już tego wielkiego chuja co był mistrzem areny w tej przystani piratów, pogadałem z ludźmi, Oscar za barem mi powiedział abym pogadał z Octavio on z kolei przekirował mnie do Vlada który niestety po zabójstwie tego Boba czy jak on miał, jak i cała zresztą portu walą nieskończony melanż, po odpaleniu dialogu ciągle mówi mi o tym że moje zdrowie ble ble arena super wygraleś. Te dwie misje wiszą mi w logu i nic nie mogę z nimi zrobić, pomocy
Jeden jest z misją "Bryłek kilka" - zabiłem marynarzy na falochronie, odebrałem im liścik i przeczytałem go, quest mówi abym wrócił do tego na W w straży i mu powiedział o wszystkim, gdy odpalam opcje dialogowe nie mam możwliości zapytania o nic poza "co tam".
Drugi to misja "Uprowadzona" - zabiłem już tego wielkiego chuja co był mistrzem areny w tej przystani piratów, pogadałem z ludźmi, Oscar za barem mi powiedział abym pogadał z Octavio on z kolei przekirował mnie do Vlada który niestety po zabójstwie tego Boba czy jak on miał, jak i cała zresztą portu walą nieskończony melanż, po odpaleniu dialogu ciągle mówi mi o tym że moje zdrowie ble ble arena super wygraleś. Te dwie misje wiszą mi w logu i nic nie mogę z nimi zrobić, pomocy
Musisz poczekać do kolejnego rozdziału, wtedy melanż się kończy i można z nimi normalnie rozmawiać
Gość_Rogal*
#265Użytkownik Gość_asdfgh* dnia środa, 22 grudnia 2021, 15:56 napisał
Ma ktoś problem z questem "w cichej mgle" który polega na tym, że mimo wpisu w dzienniku nie pojawia się odpowiednia opcja dialogowa u Starego Liama? Chodzi o zorganizowanie spotkania.
Mam problem z tym samym zadaniem, ale na dalszym etapie - mam już załatwione miejsce na spotkanie, wino i muzykę, bardka jest już na miejscu, ale u Marthy nie pojawia się nowa opcja dialogowa do zaproszenia jej. Ma ktoś pomysł na "odbugowanie" tego zadania?
Gość_Kwiatos*
SIemka, mam problem z misją "wodny krąg", zaatakowany razem z kesselem jestem nad wodospadem, kessel stoi jak słup soli, brak jest możliwości wejścia w jakikolwiek dialog, nie udało mi się znaleźć żadnego rozwiązania nawet przy użyciu kilku pospolitych kodów. Może ktoś wie jak uruchomić komendą cutscenke, lub linie dialogową.
Gość_Wiesio*
#278Użytkownik Szakal dnia czwartek, 23 grudnia 2021, 10:44 napisał
Czemu zniknął? Nie ma go w chacie? Może się gdzieś zaklinował, albo poszedł spać?
A mistrzostwa uczy alchemik w mieście jeśli jesteś jego czeladnikiem, oraz, ale tu nie mam pewności, bo na tym etapie gry już byłem mistrzem, alchemik w Wilczym Leżu.
A mistrzostwa uczy alchemik w mieście jeśli jesteś jego czeladnikiem, oraz, ale tu nie mam pewności, bo na tym etapie gry już byłem mistrzem, alchemik w Wilczym Leżu.
Po wyjściu z klasztoru w 5 rozdziale znika on gdzieś że względu na fabułę