[GII] Kim według ws był najłatwiej przejść gre??
Jak większość osób w tym temacie się wypowiedziała, najłatwiej gra się magiem. Co prawda, dla początkujących graczy próba Ognia może być trochę trudna, ale z biegiem czasu wszystko się wyjaśni Jak określił mój kuzyn gdy grałem pierwszy raz magiem: "2 rozdział a ten już skacze po górach w Dolinie"
Gość_Nyras'eQ*
Najłatwiej chyba przejść grę jako paladyn ponieważ wiele ważnych wątków napotkamy w Khorinis.W Khorinis mamy jednego z najważniejszych postaci w grze- Lorda Hagena.Ja przeszedłem Gothica II 4 razy i najlepiej było mi grać jako Mag.Zarabista szata i najwiecej korzysci.
Gość_Nyras'eQ*
Najłatwiej być strażnikiem a dalej paladynem bo maja najlepsze wyposazenie (jak sie jest paladynem to strzały odbijaja sie od zbroi)
Najtrudniej i najfajniej przejsc gre jako Mag- trudne zadania (i te zagadki w próbie ognia) kregi magii i te wszystkie zaklecia
Ja przeszedlem Gothica II 3 razy i najlepiej mi sie gralo magiem
Najtrudniej i najfajniej przejsc gre jako Mag- trudne zadania (i te zagadki w próbie ognia) kregi magii i te wszystkie zaklecia
Ja przeszedlem Gothica II 3 razy i najlepiej mi sie gralo magiem
Proste że grę najłatwiej jest przejść paladynem. To w Khorinis rozgrywa się po części akcja, tam mamy dużo questów do wypełnienia i trzeba tam składać kilka razy wizytę więc paladyn jest najodpowiedniejszy. A tak w ogóle to ma łatwe questy, łatwo dostaję się dobre zbroje, według mnie Paladyn jest najprostszy a potem Łowca Smoków później Mag.
Najlepiej jest przejść paladynem, ponieważ ma najlepszą zbroję i to w dodatku za friko! Najlepszą, bo ma największe ochrony (tylko Mag Ognia ma większą przed ogniem i magią). Chociaż na początku gdy jest się strażnikiem to dostaje mało zadań. Bodajże cztery, nie to co Mag Ognia. A w grach CRPG najlepiej lubię wykonywać zadania poboczne.
Użytkownik Darnith dnia czw, 17 lip 2008 - 09:56 napisał
Mag, mag, oczywiście, że mag. Na początku trudno nim zostać, ale potem ma genialne czary i w ogóle. Szaty ma właściwie dobre... to nim najłatwiej i najfajniej się przechodzi grę.
Taa... najłatwiej - darnith co byś zrobił jakby wyskoczyli skads oddział 20 orków prosto na ciebie - czaru byś nawet nie zdążył wyjąć. Więc prawdopodobnie najłatwiej paladynem - dobra zbroja, dobra broń i pancerz też nie najgorszy
Co prawda oprócz tej sytuacji mag wymiata - wytępiło się nastu orków Śmiertelną Falą i Deszczykiem Ognia
Ja osobiście lubię Najemnika->Łowcę Smoków.
Nie ma postaci, którą można najprościej przejść gry, każda ma swoje wady i zalety w różnych sytuacjach i momentach gry.
Np. na początku łatwiej wojem, no bo Nowicjusz (późniejszy mag), ma dość ograniczone możliwości ataku, później mag ma sporo kłopotów z maną (ciągłą koniecznością doładowywania), ale na końcu ma za to naprawdę potężne czary
Nie ma postaci, którą można najprościej przejść gry, każda ma swoje wady i zalety w różnych sytuacjach i momentach gry.
Np. na początku łatwiej wojem, no bo Nowicjusz (późniejszy mag), ma dość ograniczone możliwości ataku, później mag ma sporo kłopotów z maną (ciągłą koniecznością doładowywania), ale na końcu ma za to naprawdę potężne czary
Gość_GothicIIFan*
Mi tam najłatwiej gra się w Gothicu 2 łowcą smoków. Nigdy nie miałem kłopotów z zarobkiem, do tego dochodzą świetne bronie. Mag ma bardzo ciężko na początku gry, a paladyn? Niby najsilniejszy, ale nie dla mnie. Jego czary ofensywne działają tylko na kilka stworków, a na ludzi to wogóle. Więc zostaje wojaczka, a tutaj lepszy łowca