W praktyce odbył karę, w teorii nie
Albo na odwrót, kij wie. I naprawdę chciałbym zobaczyć przypis o karze walkowera, która jest jedyną opcją. Poza tym już mówiłem - dodatkowe baraże czy coś i byłoby w porządku. Legię można być upchnąć. UEFA nie tyle nie mogła, co nie chciała.
I może jestem naiwny, ale wierzę, że inni rywale uznaliby swoją porażkę. Okej, rozumiem, jeśli UEFA podejmuje taką a nie inną decyzję - gramy dalej, lecz co innego jeśli wywiera się na nią wpływ grożąc odwołaniami.
[Dodano po 21 godzinach]
Dobra, masz rację - trochę
Faktycznie jest w regulaminie, że trzeba zdecydować o walkowerze, choć ja nadal twierdzę, że Legię można było dorzucić w jakichś barażach. W każdym razie czytałem wywiad z Bońkiem i całkiem klarownie to wszystko przedstawił. Łapcie link:
http://www.weszlo.com...ej-orzeczenie/
Nadal liczę jednak na uchylenie decyzji UEFA. Boniek sam stwierdził, że mogą być pewne niuanse prawne, do których UEFA się nie zastosowała. Przykładowo gdzieś czytałem, że nie można zmieniać drużyn na 12 godzin przed losowaniem. A Legię usunęli chamsko na kilka godzin przed. Do tego dochodzi wredne zachowanie w trakcie posiedzenia rady, czyli nie wpuszczenie prezesa Legii, aby mógł bronić klubu. No i mimo wszystko TWIERDZĘ, że niektóre drużyny zdecydowałyby anulowanie swojego awansu na rzecz gry fair play. Tak, nadal tak twierdzę. Choćby z uwagi na to, że w tej chwili Celtic jest i będzie traktowany gorzej niż zwykły śmieć.
[Dodano po godzinie]
No i mam. W praktyce Bereś odbył karę, w teorii nie
"W praktyce Bereszyński odbył już karę, gdyż klub nie wystawił go do dwóch spotkań w drugiej rundzie eliminacji. Pauzował też podczas pierwszego pojedynku z Celtikiem. Problemem jest to, że klub powinien zgłosić go do tych meczów"