Akurat czytałem, że delegat UEFA zdarzało się, że zwracał na coś uwagę drużynom, aby nie popełniły błędu. No i dobrze, że więcej organizacji się w to angażuje. Taka sprawa nie może pozostać bez echa, a na UEFA i Celtic trzeba naciskać. Teoretycznie czas na nowe losowanie nadal jest.
[Dodano po 4 dniach]
UEFA to zadufani w sobie idioci. Legia fajnie wykazała, że Bereś odbył karę, bo nie miał kontuzji i na bieżąco grał w lidze. Fajnie wykazała, że komisja popełniła błędy w trakcie wydania decyzji o walkowerze. Reprezentowali ją świetni, szwajcarscy prawnicy. Ale UEFA i tak nie - i nikt mi teraz nie wmówi, że pieniądze do rączki nie poszły albo ktoś z tej całej komisji nie sprzyja za bardzo Celticowi. Jeszcze jak długo wydawali tą decyzję! Wczoraj mieli radę o 8 i przez ponad dobę trzymali wszystkich w napięciu i poinformowali o podtrzymaniu walkowera dopiero dzisiaj o 14. Chamstwo i totalny brak szacunku, bo sprawa w trybunale mogłaby się odbyć już w piątek. A tak? Tak LM jest już stracona. Nawet nie mam siły się wściekać.
[Dodano po 6 minutach]
Czytam na onecie, a tam, że Legia może zagrać w LM po pozytywnym rozpatrzeniu sprawy w Trybunale. Już sam nie wiem, co myśleć. Wierzę w pozytywne rozpatrzenie, bo to organ niezależny od UEFA. Ale czy pozytywne rozpatrzenie nie oznacza jedynie odszkodowania?
[Dodano po 11 minutach]
Ach, ta UEFA! Rosja łamie prawo i dopuszcza w walce o swój puchar drużyny Krymu (które powinny grać o Puchar Ukrainy), ale ma to gdzieś, bo Rosja jest ich sponsorem! Zamiast więc się odwoływać i robić inne niemające sensu rzeczy, Legia powinna pójść do Wujka Putina, a ten by wszystko załatwił