Kurde tyle się działo i nikt nic nie napisał... Nieładnie :-/
To może ja zacznę ? Na pierwszy cel pójdzie reprezentacja.
Belgia 0:1 Polska
Zwycięstwo niewątpliwie cieszy, tym bardziej iż zostało wywiezione z "obcej ziemi". Może nie była to wygrana w takim stylu jak z Portugalią, ale liczą się trzy punkty. Tym bardziej, że plaga kontuzji podczas zgrupowania przed meczem (trudno w dwa dni utworzyć nową jedenastkę), wskazywała na to, iż możemy mieć podczas tego meczu sporo problemów i wynik końcowy spotkania nie będzie satysfakcjonujący. Na szczęście Leo popisał się zmysłem taktycznym, pierwsza połowa był świetna w naszym wykonaniu i Belgia miała mało do powiedzenia. Fantastycznie zachował się Matusiak, który wprost ośmieszył van Buytena i spokojnie skierował piłkę do siatki. Szkoda, że Ebi nie wykorzystał 100% sytuacji jakieś 15 min. później, ale raz się gra mecz życia i strzela się dwie bramki, a raz marnuję wyśmienite sytuację - taka jest piłka nożna. Druga połowa, to była heroiczna obrona naszych. Był widać zmęczenie i wcale im się nie dziwię. Co jak co, ale myślałem, że w Brukseli mają stadiony "klasa światowa", a nie kartofliska. Stan murawy był skandaliczny, ale na szczęście nasi dali sobie radę. Choć końcówka była wybitnie nerwowa. Jak dobrze, że mamy takich dobrych bramkarzy..
Liga Mistrzów
Heh... W tym roku wyniki układają się jak dla mnie fantastycznie. Milan, Celtic, Valencia oraz Chelsea zapewniły sobie już awans do następnej fazy, a sytuacja Barcelony i Manchesteru jest wciąż nie pewna. Lepiej być chyba dla mnie nie może ? Pozostaje mi tylko ściskać kciuki za Niemcami (
) oraz Portugalczykami i liczyć, że dokopią tym przereklamowanym gwiazdeczką.
Orange Ekstraklasa
Runda jesienna się już zakończyła. Kto by pomyślał, że mistrzem jesieni zostanie uważany za ligowego średniaka GKS BOT Bełchatów ? Chyba nikt, prócz kibiców wyżej wymienionego klubu. Jednakże czapki z głów, bo mistrzostwo jak najbardziej zasłużone. Piękna oraz poukładana gra stały się kluczem do sukcesu tej drużyny (i bez żadnego obcokrajowca ! To trzeba podkreślić).
Niestety istnieje pewien mit - "Kto zostaje mistrzem jesieni, ten nie zostanie mistrzem wiosny". I mam nadzieję, że to się sprawdzi i Legia zdobędzie drugi raz z rzędu trofeum.
No i jeszcze chciałbym coś powiedzieć o Wiśle Kraków. Zarząd tego zespołu jest chory na mózg ? Zmieniają trenerów jak rękawiczki.. Po cholerę wykopali Kasperczaka, jak za jego wodzą grali jak z nut i nikt w lidze z nimi się nie równał ? Po co wyrzucili Petrescu, który wyciągnął drużynę z dołka i pod jego wodzą grała co prawda mało efektowne, ale za to skutecznie (bardzo mało straconych bramek w lidze). Teraz za to chcą wyrzucić Okukę za to, że przegrał 3 mecze. Takie ciągłe zmiany, nigdy nie wychodzą na dobre. Śmieszne według mnie to jest, bo Ciupał niszczy dosyć ciekawą drużynę
Ale co tam, w sumie mi to wisi. Jeden kandydat do tytuł mniej, łatwiej Legii będzie