4. Kolejka - Orange Ekstraklasy:
Piątek
Widzew Łodź 2:1 (2:1) ŁKS Łódź
Sobota
Korona Kielce 2:2 (2:0) Lech Poznań
Pogoń Szczecin 0:0 Arka Gdynia
Górnik Łęczna 0:2 (0:1) Górnik Zabrze
Legia Warszawa 1:2 (0:0) GKS Bełchatów
Odra Wodzisław 0:0 Groclin Grodzisk
Zagłębie Lubin 4:3 (2:3) Cracovia Kraków
Niedziela
Wisła Kraków 2:0 (0:0) Wisła Płock
Widzew znów wygrał te osławione derby Łodzi (Rincewind pewnie się cieszy
Była bitka ? ),a Legia znów zagrała jak lamusy z GKS'em i dała się zrobić w ostatnich sekundach. Ja rozumiem grają co 3 dni, mogą być podmęczeni, GKS jest na fali (nie przegrał żadnego meczu), ale tracić tak głupią bramkę w ostatnich sekundach meczu ? Przecież Garguła był kompletnie nie kryty i Legia aż prosiła się o tą bramkę, co rywal wykorzystał. Znów sobie przy stanie 1:0 olali mecz. Jakby tego było mało Elton musiał sobie wypić wysoko procentowe trunki, usiąść za kółko i złapać się policji (1,4 promila alkoholu we krwi miał), efektem czego jest odsunięcie od pierwszego zespołu. Esz... szkoda gadać.
Co do występu Legii w LM, to jestem zadowolony. W pierwszej połowie wyraźnie przestraszyli się rywala i dali zepchnąć się do defensywy, efektem czego była kanonada na na Polską bramkę (oj.. jak dobrze, że Fabiański broni dla Legii
). Natomiast w drugie 45 minut było już ok i mecz był wyrównany. Szkoda tylko, że sędzia zdrukował mecz... Liga Mistrzów powoli schodzi na psy :-/
Cytat
Mają chyba teoretycznie słabszego przeciwnika niż zeszłoroczny Panathinaikos.
Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz
Szachtar to rywal z wysokiej półki, ale jest do przejścia.
Puchar UEFA.
Oj... żal gadać. Fatalnie zagrała Wisła Płock. W tym meczu po cichu liczyłem na wysoką wygraną "Nafciarzy", tymczasem oddali inicjatywę Czarnomorcowi :-/ Bardzo nudny mecz
No i jeszcze moja ukochana Wisełka*
Początek dobry co zaowocowało piękna bramką Zieńczuka (czyli Włodarczykiem z Krakowa jak go zwę) z główeczki
Nie powiem lekko mnie to zaskoczyło. Niestety rywal wyrównał po 6 minutach, czyli radość była krótka :-/ 1-1 na wyjeździe to dobry wynik, ale ja jestem rozczarowany. Przeciwnikiem był przeciętnie spisujący się w lidze, finalista Pucharu Austrii (nawet go nie wygrał) SV Mattersburg. Choć z drugiej strony w Ekstraklasie Wisła spisuję się tak słabo, że mogło być gorzej.
Liczę tylko, że u siebie nasze zespoły pokażą "pazur" i zaczną grać jak przystało w rozgrywkach na tym poziomie.
Kuszczak w MU ? Bardzo dobra wiadomość. Na pewno mu to wyjdzie na dobre. O detronizacji van der Saara nawet nie ma mowy (według mnie jest obecnie najlepszym bramkarzem na świecie), ale podpatrując mistrza na pewno wiele się nauczy. Swoją drogą to zaliczył już swój debiut w towarzyskim meczu z FC Sevilla wygranym 3:0. Podobno zaliczył kilka udanych interwencji.
Cytat
Nie tak od razu chyba, bo coś jeszcze miedzy Śląskiem Wrocław a MU było, ot taki Wigan np
A nie czasem WBA ?
*To była ironia jak ktoś nie wyczuł.