Wilkołak - uwagi / sugestie

Wiadomo kiedy?
Zaraz pewnie dostanę w odpowiedzi: "Wiadomo".
Odpowiedz
Nie wiadomo Proponuję, żebyście sami określili kiedy komu pasuje, bo wakacje są przecież i poprzednio zmienialiśmy z tego względu.
Odpowiedz
Chętnie bym zagrała, ale w przyszłym tygodniu w środę jadę na Mastersów do Czech, także pasuje mi po 18 albo w ciągu najbliższych 2-3 dni?
Odpowiedz
Tyle czekać na jedną osobę? Przecież w tym czasie można zrobić jedną grę.
Doktor Freud spojrzał z rozdrażnieniem na swoje zimne cygaro, uznając jego nagłe zgaśnięcie za personalny atak.
Przypadek Adolfa H. Eric-Emmanuel Schmitt

Odpowiedz
Mi pasuje od jutra... o ile nie zniknę z tego świata, zamordowana przez strażnika indeksu za drugą w nim dwóję ; p
Odpowiedz
Proponuję zatem ten weekend, nie wiem jeszcze czy od piątku czy od niedzieli, bo sam będę miał maraton erpegowy i mógłbym nie być w stanie prowadzić. Chyba, że ktoś inny chce prowadzić (Matt? Ktokolwiek?), to proszę bardzo.
Odpowiedz
Ten weekend zdecydowanie pasuje. I Eni nie mówiłam, że macie na mnie czekać. Mieliśmy napisać kiedy nam pasuje, to napisałam.
Odpowiedz
Jasne, Eni nie poczekasz na mnie? Na mnie nie poczekasz?
Odpowiedz
Przecież miałeś sobie odpuszczać tę edycję
Odpowiedz
Podsumowując i rozwijając poprzednie sugestie, pytam, czy wszyscy zgadzają się na wprowadzenie w następnej rundzie:

1. kilku narzuconych odgórnie cech postaci, przydzielanych razem z kartami postaci (patrz - post nr 34)
2. dodatkowych, niewielkich misji z dodatkowymi, niewielkimi bonusami
3. nowych ról, jeśli liczba graczy będzie odpowiednio duża
4. zakazu rozmów między graczami innymi, niż Wilkołaki
5. ograniczenia możliwość komunikowania się Wyroczni z graczami tylko do istotnych ról, które odkryje (ewentualnie całkowitego zakazu, jak punkt 4)
Odpowiedz
No ja tak.
Ash nazg durbatulűk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulűk agh burzum-ishi krimpatul.

Odpowiedz
zgadzam się ; ] wprawdzie pkt 4 mi nie w smak, no ale...
Odpowiedz
Coś się z tym dzieje?
Kolor pomarańczowy przeznaczam na moje osobiste sugestie i/lub poprawki, które są konieczne, ale nie brzmią mi idealnie.
Odpowiedz
Chwilowo jest przerwa, bo ja się zajmuję paroma innymi rzeczami i nie chcę ryzykować, że nie zdołam za tym nadążyć, a i sami zainteresowani wyemigrowali w dużej mierze na szeroko pojęte wakacje

[Dodano po roku]

Jak widzą się Wam zmiany w rundach po reaktywacji?

Celowo nie informuję na początku które z ról zostały przydzielone i ile jest wilkołaków, wydaje mi się, że więcej wtedy niepewności, a gra jest zarazem trudniejsza i ciekawsza.

Jak znajdujecie dodatkowe podpowiedzi zawarte w podsumowaniach? Są jakkolwiek pomocne, czy nie? Jeśli nie, to czy przeszkadzają Wam w jakiś sposób? Jeśli tak, to czy nie są zbyt jednoznaczne i ułatwiające grę?

Czy podoba się Wam dodawanie losowych cech postaci, które możecie odgrywać fabularnie?
Odpowiedz
Losowe cechy postaci przypadły mi do gustu, jak już wspomniałam w innym temacie- oby więcej się takich kawopijców trafiało, bo...to cała ja [no, może przejaskrawiona, ale jednak ;3]. I do tego nadaje pewnego kształtu rozgrywce.

Brak podanych ról na wstępie- wydaje mi się, że to dobry pomysł. Zwłaszcza, jeśli dodać do tego stałą rubryczkę, wtedy się człek zastanawia, dlaczego, do jasnej ciasnej nie widać aktywności osób w niej wymienionej. A może ich nie ma? Ups?

Podsumowując, nie mam zastrzeżeń. Ale to może kwestia pitej właśnie kawy...
Odpowiedz
← Wilkołak

Wilkołak - uwagi / sugestie - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...