Co sądzicie o krasnoludach ??? Są to dobzi wojownicy , mają mnóstwo fajnych zdolności , kochają złoto i kamienie szlachetne no i odznaka dobrze zadbanego krasnoluda to jego dobrze utrzymana broda
Krasnoludy
no tak.. do krasnali nic nie mam poki walcza i nie wlaza mi w droge... poza tym zabawnie bywa jak sie "niechcacy " podpali krasnalowi brode.. oj,jak fajnie sie wtedy wkurzaja ( tylko ze moze to grozic utrata jakies waznej zywotnej czesci organizmu :mrgreen: )... a tak poza tym zawsze mnie zastanawialo na czym polega "delikatne sprawdzenie czy osobnik ktorego mamy pszed soba jest tej samej plci,czy pszeciwnej"... :mrgreen:
"Mamy wojowników oni mają zabójców troli, my mamy magów oni mają krasnoludzkich mędrców nie mal we wszystkim są lepsi" to zdanie odwzorowywuje potege krasnoludów, a co do ich inteligencji to pomyślcie zanim napiszecie ze są głupie , w koncu to krasnoludzcy inzynierowie są najlepsi, oraz wynalazccy, niech nikt nie pisze ze nie mają talentów artystycznych bo w koncu wykówają przpeikne zbroje oraz broń.Są najlepszymi wojownikami, nie to co te irytujące elfy co siedzą w swoich dziuplach w lesie i nic nie robią :evil: .jednym słowem krasnoludy rządzą :twisted:
No nie wiem... Moze to, że elfy uprawiają sztukę, a krasnoludy ZDOBIĄ oręż i zbroje. Elfy malują, krasnoludy kują
Ja osobiście lubie krasnoludy, choć mam małe zastrzeżenia co do ich inteligencji... w końcu ponad 80% nie umie czytać...
A krasnoludy są dobre w walce. Może nie najlepsze, ale i tak wyprzedzają nieco elfy... Nieco, bo elfy władają włóczniami. A topór jest krótszy od włóczni
Ja osobiście lubie krasnoludy, choć mam małe zastrzeżenia co do ich inteligencji... w końcu ponad 80% nie umie czytać...
A krasnoludy są dobre w walce. Może nie najlepsze, ale i tak wyprzedzają nieco elfy... Nieco, bo elfy władają włóczniami. A topór jest krótszy od włóczni
Z kąd ty bierzesz to iż krasnoludy nie umieją czytać i to aż 80% :shock: wiadomo iz w swoimi rodzimym jezyku umieją pisać i czytać prawie wszyscy(nikt nie jest doskonały), ale 80% to moze ludzie lecz nie krasnoludy.Jak wiadomo to 10% procent osób umie czytac i pisac w ich jezyku.a we wspólnych jezykach umieją pisać i czytać bo powiedz mi do zawodów przez nie wykonywanych jest potrzebna takowa umiejętność..Więc jakim cudem tylko 20% krasnoludów umie czytać?? to jest nie realne.A co do walki to nie uwzgledniles jednej rzeczy to krasnoludy notorycznie walczą w przeciwienistwie do elfów :twisted: a to daje naprawde duż przewagę.........
To kto ile walczy zależy od systemu. W jednych krasnoludy są ciągle atakowane, w innych elfy, a w jeszcze innych atakuja siebie nawzajem i to tak, że żadna strona nie zdobywa przewagi. Lubię krasnoludy, ale wolę grac elfem lub człowiekiem.
Osobiscie wolę łuk i magię od krutkich nużek i toporka. Ale muszę przyznać, że kurduple potrafia być artstyczne z tymi swoimi podziemnymi miastami i wyrobami kowalskimi.
Osobiscie wolę łuk i magię od krutkich nużek i toporka. Ale muszę przyznać, że kurduple potrafia być artstyczne z tymi swoimi podziemnymi miastami i wyrobami kowalskimi.
fin..zaznacz ktore,bo cie zacne podejrzewavc o dendrofilstwo.. tesz szanuje ozdoby trawnikowe za to co potrafia zrobic z metalem i za kunszt wladania toporem ale tak jak zgubek:wole magie a do tego mala,poreczna,czesto zatruta ( no tak..tak jak to u mrocznych i drowow bywa) bron typowa dla assasynow/skrytobojcow/zaboujcow (zwal jak zwal ja preferuje pierwsza nazwe)
eeeee i znów to samo.....krasnale pedałami.??? gówno pradwa , co za bzdury.........no może lubią grupowy (7 na jedną Śnieżke hehe) nie wiem kto z takiego czegoś pięknego jak fantasy robi bagno......i elfy też........tak??? bez przesady
Gość_Vampire Lord*
Krasnoludy to moja jedna z bardziej ulubionych ras. Najbardziej podoba mi się Gimli z LOTR. KRasnal według mnie powinniem być cholerenie wojowniczy, używający topora, który jest większy od niego samego, żyją w kopalaniach i ogólnie pod ziemią, nie lubią elfów (przykład Gilmiego) no i kochają złoto i bogactwo