Cytat
Na fae mamy taki fajny paragraf: Legislator decyduje o klimatyczności profilu. I to wystarcza w zupełności.
"tego pana/pani nie lubię, to do odstrzału". Za takie cos to ja dziękuję.
Cytat
Jeśli takich tam macie przedstawicieli władzy to...
pan, który ukarał złodzieja za kradzież (mimo iż ten został jedynie zauważony, nie złapany), już nie pracuje jako książę
Właśnie ze względu na tego typu możliweinterpretacje i samowolki przepisy musza być ścisłe. Przy duzej liczbie graczy nie da się inaczej. Bo co? Gracz jednego księcia się spyta, czy ma odpowiedni profil, ten mu powie, że ew. moze być, a drugi książę go wpakuje za profil do lochu?
Cytat
Z niektórych wypowiedzi wygląda to troszkę bardziej tak jakbyście byli za leniwi żeby robić rosół i wchrzaniacie zupkę chińską
(spodobało mi się to porównanie )
nie do końca - jesteśmy leniwi i gotujemy rosół od razu na parę dni, zamiast codziennie (chodzi mi o to, że wolimy raz uregulowac daną sprawę przepisami, niż na okrągło się z tym męczyć i kłócić).
Cytat
którzy chcą grać w grę RPG w klimacie FANTASY
a Pratchett to nie fantasy? O.o Gdzie niby u nas nie ma "klimatu" fantasy? Jeśli mi podasz definicję (tak wiem, jestem czepialski jeśli chodzi o definicje, ale to one są najważniejsze we wszelkiego rodzaju przepisach), to może uda się komuś udowodnić, że u nas go nie ma.
Cytat
Karczmarz ma w avatarze zdjęcie Eliaha Wooda...;/
Hobbita?
Cytat
Bo jeśli dla Was ilość graczy, którym pasuje taka rozgrywka to: 1362/15925
to szczere gratulacje za ten niepoprawny optymizm.
a co ma piernik do wiatraka? mamy nie kasować kont ludziom, którzy sobie robią ich po kilkanaście? Poza tym 1300 grających graczy i średnio w ciągu doby 50 graczy online to moim zdaniem niezły wynik - przynajmniej w karczmie prawie zawsze można kogoś spotkać.
Cytat
Dwa...u was jest kompletny brak zasad, jeden wielki chaos. Grafika to kompletna klapa...Czy taka wielka gra nie umie napisać ogłoszenia o grafika?
Nie ma braku zasad - zasady są, są egzekwowane. Grafika brzydka? Jedyne co mi się w niej nie podoba, to ta czerń, natomiast same grafiki są w całości robione przez graczy, nie łamią żadnych praw autorksich (a na wielu vallherynkach wręcz mnie drażni jak widzę po raz kolejny grafikę, którą można znaleźć na pierwszej stronie wyszukiwarki grafiki google, umieszczone nieprawnie). Zresztą na sam wygląd nie można narzekać, gdyż:
-każdy może zrobić styl, przesłać go Aranwe, który go obejrzy, dokona jakichś drobnych poprawek i wstawi w grze
-style można zmieniac w opcjach konta
-każdy może zgłaszać do gry własne grafiki
Podobnie jest z tekstami: kazdy może napisac opis potwora, lokacji, opisu do labiryntu/gór itd. Wszelkie oskarżenia ze strony graczy, że jest tego mało łatwo odpieramy: na okrąglo pojawiają się nowe materiały, chcecie jeszcze więcej? To twórzcie.
Cytat
Za chwilkę usłyszysz, ze taka grafika im pasuje
nie pasuje, ale jedyną ładniejsza widziałem na Amorionie (tym nowym) - tylko tam nie da się głupiej drugiej zakładki otworzyć i przez to nie da sie grać normalnie. Pewnie sa jeszcze inne miejsca, które ładniej wygladają, ale Oro jakoś się trzyma powyżej średniej.
Cytat
Jak już pisałam w innym temacie o Orodlin: klimatyczne dno...
poproszę o definicję klimatu.
Cytat
Znowu mieszasz Dellas. Jesteś wielkim demagogiem.
Może i Dellas pisze dużo i używa "niestandardowego" słownictwa, ale za to potrafi trafić w punkt.
Cytat
Jak dla mnie po prostu nie jesteście jeszcze na etapie, w którym moglibyście toczyć taką dyskusję.
A jaki to poziom jeśli można wiedzieć?
Cytat
Powiedz mi Dellasie co z Twoimi słowami o tym, że dla przykładu wszyscy wasi władycy mają klimatyczne nicki...?
Bo zaraz jak o tym napisałeś włączył się książę hiphopek.
nie hiphopek, tylko hipekhop, jest różnica. Poza tym ja też byłem księciem (nie władcą!) - i jakoś nikt w nazywnaiu mnie Old nie widział niczego (tfuj!) nieklimatycznego. Założę się, że dla niektórych Dellas to Dell - też nieklimatyczne (jak hipekhop), bo ktoś przekręcił i wyszło coś innego?
Cytat
I jeśli rzeczywiście chcecie oscylować wokół absurdu, to zróbcie też absurdalne elementy mechaniczne. Chociażby miasta.
Jeśli już chodzi o styl Pratchettowy - tam był gadający pies, myślący orangutan, myślący kufer itd. A miasta tam jakoś były co najwyżej zabarwione absurdem (a raczej zabarwione jakimś wybranym idiotyzmem rzeczywistości).
Cytat
1. Dlaczego kiedy wszedłem na karczmę na kanał klimatyczny było tam pytanie o wydobycie surowców w kopalni (co prawda ktoś silił się aby było klimatyczne, ale średnio my wyszło)
ktoś szybko zareagował: "Zocha: Karczma wymieciona, nie bałaganić mi tu!". Dbamy o porządek.
Cytat
2. Dlaczego miesza się mechanikę z fabułą? Dlaczego statystyki odpowiadają za zdolności do walki również w fabule?
bo dochodziło do idiotyzmów, kiedy jakiś totalny cienias w swoich wywpisywanych wyobrażeniach zabijał i masakrował jednego z kandydatów na bohatera. Poza tym często dochodziło do "fabularnego przejęcia kontroli" tzn. gracz opisywał co po kolei robi inna osoba, akurat w myśl własnej wygranej.
Cytat
3. Dlaczego stawianie komentarzy do wieści kosztuje mechaniczne pieniądze? Jaki w tym sens?
nie kosztuje, nie wiem o co Ci chodzi. Przed chwilą przetestowałem.
Cytat
4. Jeśli to gracze odpowiadają za kreowanie klimatu, to gdzie macie opisane klamry owego klimatu?
w pytaniu odpowiedziałeś: gracze określają ramy.
Cytat
Gdzie zaczyna się punkt w którym uznalibyście coś za tak durne i nieśmieszne, że byście gracza poprosili o zmianę swojego podejścia (Bo przykładowo on się dobrze bawi a reszta z jego głupot graczy już nie).
jeśli ktoś nagle zaczyna gadać do siebie (wszyscy go olali) to najczęściej mu się nudzi (w szczególności mu się nudzi, jaśli jest trolem - nie karmimy ich). A jak flooduje to dostaje knebel.
Cytat
5. Czy jest ktoś odpowiedzialny za prowadzenie sesji? jakie są jego kompetencje?
to tak: sesje wiem, że prowadzą karczmarze (niektórzy), oprócz tego sesję prowadzi władca. Karczmarze sa oczywiście wybrani w naborze przez władzę.
Cytat
Naprawdę sądzisz, że chce mi się ci tłumaczyć tak proste sprawy? Jeśli sam tego nie widzisz, to już nie moja wina. ;p Tak odpowiadając w Twoim stylu.
tłumaczenie niezolności lenistwem, no no no, muszę to kiedyś wykorzystać
Cytat
No tu trafiłeś w sedno, Mateusz nie jest wcale klimatycznym imieniem. Storm również by u nas nie przeszło. Ale zarówno Storm jak i Matthias są dla mnie mniej `rażące` niż to trzecie.
to pieknie - to gdzie mam się nei rejestrować ani jako Old Skull ani jako Marek jakiśtam? Storm ma rację: nie można nikogo piętnować za nicka (o ile nie jest przesadzony), jakbyś się czuł, gdyby w Polsce wyszło prawo, np że Mateusze nie mogą jeździć rowerem? To nie jest przecież czynność niezbędna do życia w społeczeństwie.