Cytat
Tak, kurde to fantasy. Wikipedia (może nie jest doskonała ale masz dosyć dobrą definicję)
Przyjmij teraz normy obowiązujące kanon fantasy i możesz spróbować sobie wyobrazić czym może być dobre fantasy. A jeśli nie możesz tego zrobić tylko szukasz dziury w całym to wracaj to tabel i MySQL.
po przeczytaniu definicji i cech gatunku stwierdziłem, że nie mamy sobie nic do zarzucenia.
Cytat
Skoroś taki szczegółowy to poproszę skonkretyzować o jaki klimat ci chodzi.
no właśnie o to chodzi: ludzie mówią o "klimatyczności", "klimacie" itd. Przyjmijmy może, ze chodzi o klimat fantasy.
Cytat
Ocena imienia jest SKAZANA na bycie subiektywna i nie ma możliwości podania wam definicji klimatu czy klimatycznego imienia. Nie wymagajcie od nas niemożliwego
I nie wymagajcie tego od siebie. Zamiast bawić się w semantykę zacznijcie po prostu usuwać grejpfruty
Z jednej strony przyznajesz, że określenie przepisów jest praktycznie niemożliwe, z drugiej każesz nam takie "dziurawe" przepisy egzekwować.
Cytat
Wiecie co... darujcie sobie odpisywanie. Pokazaliście już chyba wszystko bo zaczynacie się powtarzać i plątać.
problem jest taki, że wy równiez się powtarzacie. Takie życie: my czekam na obalenie naszych argumentów, wy czekacie na obalenie swoich. Każdy z nas uznaje, że punktu obalenia własnego argumentu jeszcze nie osiągnięto. W efekcie wszyscy sie powtarzamy.
Cytat
Swoją droga odnoszę wrażenie że wy boicie się dawać władzę książętom bo parę razy ostro się na tym przejechaliście. Ale to tylko wrażenie.
nie tyle się rpzejechaliśmy na zachowaniu książąt, co zachowaniu graczy - stąd np. przepis, że w klanie nie może być więcej niż 3 książąt (książę ma głupio, nie?), a władcy nie sa w żadnym klanie. Gracze wszędzie wietrzą spisek, każdy nieprecyzyjny przepis wyłapią i jeśli zostaną ukarani, to podnosza wielkie larum, że jest bezprawie. Dlatego tez przepisy _muszą_ być jednoznaczne i nie mogą zostawiać żadnych wątpliwości.
Cytat
Oni chcą nas wziąć na wytrzymałość...
ja wymiękłem, musze jeszcze zrobić długie zadanie domowe i posiedzieć nad projektem