Gra o Tron

Taramelion: No, po pierwszym odcinku Gry. Jak wrażenia? Jak dla mnie sceneria troszku za mocno sztuczna była...

Wiktul: Tar, może załóż temat o tym serialu? Ja nie wiem o co w tym chodzi, a HBO niesety nie mam, ale chętnie bym poczytał co tam kto powie, a chyba to warte czegoś lepszego, niż SB, skoro gra tam Sean Bean
Odpowiedz
Szlag. Przespałam to, a miałam oglądać >< Ktoś wie, kiedy powtórka?
Odpowiedz
Co chwila, już pół godziny po zakończeniu na HBO2 też leciało.
Odpowiedz
Nie mogę się już doczekać kolejnego odcinka. Najchętniej obejrzałabym wszystko na raz, tak się jaram! : D
Jest trochę rzeczy, które wyglądały inaczej lub inaczej je sobie wyobrażałam, największą porachą jest Joffrey, ale i tak cieszę się, że mogę to wszystko sobie obejrzeć : )

Widzieliście TEN Mur?! : D
Odpowiedz
Właśnie nie kojarzę, to takie z lodu co było?
Odpowiedz
Właśnie skończyłam oglądać i jestem pod wrażeniem.I chcę już następny odcinek!

Muszę chyba rozważyć dorwanie książki

(btw. czemu temat nie jest w filmy/seriale?;p)
Doktor Freud spojrzał z rozdrażnieniem na swoje zimne cygaro, uznając jego nagłe zgaśnięcie za personalny atak.
Przypadek Adolfa H. Eric-Emmanuel Schmitt

Odpowiedz
Bo mi rozwalili forum i nie wiem teraz gdzie co jest... Jakby się jakiś moderator pojawił to może by przeniósł...
A jak wam się podobała impreza Dothraków? Cycki były.
Odpowiedz
"Są cycki, jest okejka"? ;p

Dla mnie pierwszy odcinek super. Ale i tak czekam na rozkręcenie się akcji. ;p

(Przenoszę.)
- Tak, tak. Ja za każdym razem mówię co innego. - Aha. I?

- I nic. Uważam to za cnotę. (...) Dziennikarka pyta mnie, czemu ciągle zmieniam zdanie, a ja jej odpowiadam: "Żeby się uwiarygodnić". - "Uwiarygodnić"?

- Oczywiście. Bo zawsze mówię to, co w danej chwili czuję. Nie kalkuluję, nie kombinuję. Uwiarygodniam się przez to, że sobie zaprzeczam. - Przewrotne.

- Tak. I jutro temu zaprzeczę.
Odpowiedz
W pierwszym odcinku chyba bardziej postawili na poznanie postaci niż na fabułę W końcu trochę ich jest i każdy ma inną historię. Fajnie, że tak mało baśniowo to wygląda. Tylko prawdziwe życie!

Cycki były! I to nie jedne
Doktor Freud spojrzał z rozdrażnieniem na swoje zimne cygaro, uznając jego nagłe zgaśnięcie za personalny atak.

Odpowiedz
Wrażenia z pierwszego odcinka, oczywiście pozytywne. Choć nie da się ukryć, że serial nie dosięga do pięt poziomowi zajebistości zawartego w książce (nie oczekiwałem tego jednak). Scenografia mi się bardzo podobała (jak na serial telewizyjny - bardzo wysoki poziom), niezwykle cieszy mnie to, że nie nadużywają green screena, tylko stawiają na namacalność. Gra aktorska również znakomita, choć w sumie na to przygotowały mnie zwiastuny (Greyjoya było na szczęście mało i nadal nie mogę się pogodzić z tym, że ma pysk prostaka) - Bean, Addy, Coster-Waldau czy Dinklage są genialni.

Hmm... podobał mi się także opening, który został wykonany w bardzo zmyślny i przaśny sposób

Nie rozumiem tylko dlaczego wykastrowali scenę ćwiczeń Tommena (tego to w ogóle nie było, na marginesie) z Branem, przecież później będzie miała dość spore znaczenie No i ostatnia scena z Khalem Drogo również nie przypadła mi do gustu, to wyglądało tak jakby zgwałcił Daenerys

Czekam cierpliwie na dalsze odcinki, bo zabawa zacznie się dopiero w Królewskiej Przystani.
Odpowiedz
Na razie oglądało się to całkiem przyjemnie, ale tylko w tedy gdy człowiek odetnie się całkowicie się od książki

Przejdź do cytowanego postu Użytkownik Tokar dnia wtorek, 19 kwietnia 2011, 22:16 napisał

No i ostatnia scena z Khalem Drogo również nie przypadła mi do gustu, to wyglądało tak jakby zgwałcił Daenerys
Wszak była dorosła znała go i kochała
Odpowiedz
Zaraz, zaraz, zaraz... Ja nie neguje tego, że Daenerys nie powinna się bać - przeciwnie, ten element tej sceny odwzorowano bardzo dobrze. Chodzi mi o to, że tutaj powinno być więcej uczucia - wydaje mi się, że w książce, w pewnym momencie bohaterka przyzwoliła, żeby Khal robił swoje i nie stworzyła bariery wokół siebie (jakaś pewna forma akceptacji, dzięki czułości i delikatności Drogo). Tutaj nie dość, że pan Mamoa się nie popisał, to jeszcze wyglądało to na typowy gwałt - ściągaj kieckę, nadstawiaj tyłek, a jak Ci się nie podoba, to i tak mam to gdzieś, bo już odsznurowałem portki.

No i kluczowy błąd, o którym nie wspomniałem - Targaryen i zielone oczy? Przy dzisiejszej technologii i możliwościach, zrobić taką wtopę - niewybaczalne
Odpowiedz
Jak dla mnie scena była... Prawidłowa (?) Nawet jeśli Dany w końcu przyzwoliła, to raczej nie oznacza tego, że nabrała ochoty. ; ) Dlatego tak istotna była późniejsza przemiana Dany.
Odpowiedz
Dla mnie scena w której trzynastoletnia dziewczynka płacze oddając się praktycznie nieznanemu jej facetowi
(nieważne czy ten zrobi jej przedtem masaż erotyczny czy nie ) , jest dużo bardziej realistyczna niż to czym uraczono nas w książce.

Ogólnie te scenki książkowe z Daenerys i Drogo można by uznać za całkiem gorące, niestety świadomość że ta lala to jeszcze dziecko zabija mi frajdę i budzi przeraźliwy niesmak.
Odpowiedz
No chyba żartujecie! Daenerys ma 13 lat?! Ja bym jej dała 17 i to nieźle odmładzając ;/
Dla osoby która nie czytała książki, ta scena wyglądała bardzo przyzwoicie i nie wyobrażam sobie tego inaczej. Nie ważne jak czuły by był, to jednak obcy facet, a ona jest młodą siksą

Odpowiedz
W serialu bohaterowie są starsi o 3-4 lata (przynajmniej jeśli chodzi o aktorów, choć ogólnie chyba też ). Kolejna ze zmian, choć akurat jak najbardziej na plus.
Odpowiedz
Aktorzy są tam przeciętnie tak około 10lat starsi od granych przez siebie postaci :.
Daenerys (13lat) jest grana przez 24latkę
Robb (15lat) też przez 24latka
Jon (15?) jest grany przez faceta 22-23letniego …
A Eddard Stark zostaje ojcem jako nastolatek, a jego najstarszy syn ma w „Grze o Tron” lat piętnaście …czyli facet raczej nie jest po 50tce jak grający go Sean Bean .

Dzięki temu zabiegowi ogląda się to przyjemniej, ale niech mi nie wmawiają że filmowy Robb ma lat piętnaście a Daenerys trzynaście
Odpowiedz

Cytat

Dla mnie scena w której trzynastoletnia dziewczynka płacze oddając się praktycznie nieznanemu jej facetowi
(nieważne czy ten zrobi jej przedtem masaż erotyczny czy nie ) , jest dużo bardziej realistyczna niż to czym uraczono nas w książce.

Ogólnie te scenki książkowe z Daenerys i Drogo można by uznać za całkiem gorące, niestety świadomość że ta lala to jeszcze dziecko zabija mi frajdę i budzi przeraźliwy niesmak.

W jednym z newsów o Grze już przerabialiśmy ten temat, nie widzę sensu ponownie się o to samo sprzeczać. Tobie się nie podoba, do Ciebie nie przemawia, ok, rozumiem i nie rozumiem. I tyle.

Mnie właśnie raziły takie małe szczegóły typu kolor oczu Dany i brata, typu brak dzwonków we włosach Dohranków... ale ogólnie jest dobrze.
- Tak, tak. Ja za każdym razem mówię co innego. - Aha. I?

- I nic. Uważam to za cnotę. (...) Dziennikarka pyta mnie, czemu ciągle zmieniam zdanie, a ja jej odpowiadam: "Żeby się uwiarygodnić". - "Uwiarygodnić"?

- Oczywiście. Bo zawsze mówię to, co w danej chwili czuję. Nie kalkuluję, nie kombinuję. Uwiarygodniam się przez to, że sobie zaprzeczam. - Przewrotne.

- Tak. I jutro temu zaprzeczę.
Odpowiedz

Przejdź do cytowanego postu Użytkownik Matthias Circello dnia czwartek, 21 kwietnia 2011, 19:28 napisał

W jednym z newsów o Grze już przerabialiśmy ten temat, nie widzę sensu ponownie się o to samo sprzeczać. Tobie się nie podoba, do Ciebie nie przemawia, ok, rozumiem i nie rozumiem. I tyle. :PMnie właśnie raziły takie małe szczegóły typu kolor oczu Dany i brata, typu brak dzwonków we włosach Dohranków... ale ogólnie jest dobrze.

Ależ spokojnie, nie będę przecież nikomu narzucać jakiś trudnych i stresujących tematów, zamiast tego chętnie pogaworzę o kolorze ocząt bohaterów i braku dzwoneczków w warkoczyku naszego czułego barbarzyńcy

Dzwoneczki…noooo, jak nie dadzą dzwoneczków to ja już tego g***a nie oglądam

Jedną z rzeczy która mnie rozbawiła to sposób przedstawienia plemienia Drogo, gołe wydepilowane klaty, makijaż oka jak u transwestytów, gustowne przepaski jak u męskich striptizerów…
Odpowiedz
← Filmy/Seriale

Gra o Tron - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...