Do Khorinis można wejść omijając strażników, jeśli ich ominiemy i pójdziemy do Laresa, on da nam 500 EXP (doświadczenie)! Nie wiem dokładnie jak to trzeba zrobić, wiem tylko tyle, że trzeba wejść tam gdzie jest latarnia Jacka, gdzieś tam iść, skoczyć do wody i przypłynąć do portu Khorinis. Ja, gdy zaczynam G2 od początku, zawsze robię to tak: wchodzę do rowu otaczającego Khorinis, podchodzę do mostku prowadzącego przez ten rów, staję tak, aby dotykać jednocześnie muru i mostku, wspinam się na mostek i... znajduję sie za plecami jednego ze strażników. I teraz już mam wolny dostęp do Khorinis, Laresa i 500 EXP
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
To działa przy obydwu bramach
![](/view/images/emoticons/default/happy.gif)
Odkryłem ten błąd w demie G2, miałem je w wersji niemieckiej i nie rozumiałem zupełnie nic, no i nie wiedziałem, co mam zrobić, żeby strażnicy mnie wpuścili, więc trochę pokombinowałem i wymyśliłem właśnie to
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Mój brat robił tak, że biegł do zębaczy, które były w pobliżu (czy jakichśtam innych bestii, już nie pamiętam), potem jak one go goniły to biegł do strażników, oni walczyli ze zwierzętami, i przez bramę można było przejść.