Użytkownik Lenwe dnia sobota, 25 października 2008, 16:45 napisał
Co do wchodzenia po raz pierwszy do Khorinis to obok bramy po prawej stronie mur jest dosyć niski więc można się po prostu wspiąć (mnie się udało) i lądujemy na tej kupie śmieci czy gruzu co leży po drugiej stronie.
Co do rabowania kupców to towar, który mają znika w chwyili, gdy wyciągają broń. Wniosek: tłuc ich tak szybko żeby nie zorientowali i grabić. Można tak obrabować wszystkich kupców z targowiska w Khorinis, w nocy kiedy śpią w gospodzie.
Miałem jakąś wczesną wersję Gothica 2 wtedy, więc nie wiem jak się to ma do dodatku i złatkowanych wersji, później już nie próbowałem.
Co do rabowania kupców to towar, który mają znika w chwyili, gdy wyciągają broń. Wniosek: tłuc ich tak szybko żeby nie zorientowali i grabić. Można tak obrabować wszystkich kupców z targowiska w Khorinis, w nocy kiedy śpią w gospodzie.
Miałem jakąś wczesną wersję Gothica 2 wtedy, więc nie wiem jak się to ma do dodatku i złatkowanych wersji, później już nie próbowałem.
No właśnie mi się tak zdarzało z parę razy, że był raz pełny ekwipunek, a raz niepełny i nie wiedziałem od czego to zależy. Kurde, ale fajnie teraz będzie, można tak obrabować constantina gdy mu oddamy wszystkie rośliny na czeladnika i baltrama za szantaż(w końcu 10 szynek, kurde chłopie to przesada była, ile się człowiek naszuka by zebrać 10 i tak dosyć rzadkich...) gdy zostaniemy najemnikiem . Tylko teraz jest pewien problem. Uśpienie ludzi za pomocą czaru sen nie zadziała tak jak w przypadku normalnego zasypiania na łóżku no i kurde jest problem dla bohatera nie będącego złodziejem, bo ludzie od razu budzą się jak tylko bohater wejdzie do środka. Chociaż z constantinem nie będzie raczej problemu, łóżko ma wyjątkowo blisko wejścia, a z baltramem jest jeszcze łatwiej. Dzięki, teraz już wiem jak zabierać "skradzione" mi przedmioty. Zauważyłem tylko, że to też jest bug z expem, nie dostajemy go za pobicie wstającego z łóżka npc i dodatkowo npc w ogóle nie pamięta, że pobiliśmy go. Trzeba pobić po raz drugi dla expa, ale już po tym drugim razie npc zorientuje się, że w ogóle został pobity, ale to żaden problem mając niepamięć xD.