[GII:NK] Kroniki Myrtany Archolos
Cytat
Pomocy, mam questa w mieście "Polowanie z Alanem" - podczas podążania za Alanem, ktoś mnie zagadał, następnie ja z nieuwagi zrobiłem zapis, i teraz nigdzie go nie mogę znaleźć.
Gdzie jest docelowe miejsce jego wędrówki ?
Gdzie jest docelowe miejsce jego wędrówki ?
Wyjdź przez bramę z miasta i skręć w prawo.
Cytat
Gdzie nauczę się alchemii na poziom mistrz?
Spróbuj u Hershlika w mieście. Nie wiem tego na pewno, ale jak zostawałem u niego czeladnikiem to wspominał coś o mistrzowskich miksturach.
Gość_kuba s*
#110Użytkownik Szakal dnia sobota, 18 grudnia 2021, 02:08 napisał
Gra chyba nie uwzględnia takiego "wejścia". Z tego co widziałem są trzy sposoby aby dostać się do miasta.
1) Przez bramy ( łapówka albo glejt ),
2) Poprosić o pomoc kupca z uszkodzonym wozem. Przewiezie nas ukrytego w beczce.
3) Przez kanały. Ja tak wszedłem, bo wydawało mi się to najciekawsze rozwiązanie.
Nie da się do miasta przypłynąć tak jak do Khorins w G2. Strażnicy nas zauważą i dostaniemy bełtem z kuszy = śmierć.
1) Przez bramy ( łapówka albo glejt ),
2) Poprosić o pomoc kupca z uszkodzonym wozem. Przewiezie nas ukrytego w beczce.
3) Przez kanały. Ja tak wszedłem, bo wydawało mi się to najciekawsze rozwiązanie.
Nie da się do miasta przypłynąć tak jak do Khorins w G2. Strażnicy nas zauważą i dostaniemy bełtem z kuszy = śmierć.
Dzięki! Ogarnąłem już solucję z wejścia do miasta i chyba znajdę te kanały. Nie poddam się tak łatwo, w końcu chce ominąć tych wrednych strażników
Gość_rudy*
#111Użytkownik Sandro de Vega dnia wtorek, 14 grudnia 2021, 19:05 napisał
Mam nietypowy problem. Nie mam pojęcia jak wykuć miecz. Nauczyłem się kowalstwa, kupiłem przepis, zebrałem potrzebne surowce... i dupa. Nie jestem w stanie użyć żadnego obiektu w kuźni bo "czym?". Nie wiem czy brakuje mi czegoś co w przepisie nie jest podane? Czy może jest jakieś inne stanowisko niż piec, kowadło do kucia?
potrzebujesz młota kowalskiego
Gość_Młody*
Czesc, mam taki problem, wczoraj zapisałem grę normalnie bez problemu, dzisiaj przy próbie wczytania tego zapisu następuje Access Violation. Inny save wczytuję się bez problemu, z tym że jest od 20 godzin wcześniej niż ten którego potrzebuje. Da się jakoś ogarnąć ten który crashuje grę? Bo niezbyt mi się chce 20 godzin nadrabiać . Vin 7, uruchamiałem w trybie zgodności z XP już. Jeszcze z tego co widzę na miniaturce zapis jest zrobiony jakby w czasie dialogu, nie wiem dlaczego, czy to może być powód crashu gry?
Gość_kuba s*
#114Użytkownik Gość_Młody* dnia sobota, 18 grudnia 2021, 14:42 napisał
Czesc, mam taki problem, wczoraj zapisałem grę normalnie bez problemu, dzisiaj przy próbie wczytania tego zapisu następuje Access Violation. Inny save wczytuję się bez problemu, z tym że jest od 20 godzin wcześniej niż ten którego potrzebuje. Da się jakoś ogarnąć ten który crashuje grę? Bo niezbyt mi się chce 20 godzin nadrabiać . Vin 7, uruchamiałem w trybie zgodności z XP już. Jeszcze z tego co widzę na miniaturce zapis jest zrobiony jakby w czasie dialogu, nie wiem dlaczego, czy to może być powód crashu gry?
No ogólnie to problem gothica od zawsze. Dlatego zapisuje się grę cały czas na innym save od 1 do 10 np. Ja sobie jeszcze na górze daje zapis "szybki" na jakieś walki itd. No i na końcu ważniejsze wybory, żebym mógł się cofnąć lub zagrać inaczej itd.
Niestety będziesz musiał najprawdopodobniej grać od nowa, bo kiedyś miałem taki sam problem z czystym gothiciem i nie dało się uratować zapisu niestety.
Gość_Młody*
#115Użytkownik Gość_kuba s* dnia sobota, 18 grudnia 2021, 15:09 napisał
No ogólnie to problem gothica od zawsze. Dlatego zapisuje się grę cały czas na innym save od 1 do 10 np. Ja sobie jeszcze na górze daje zapis "szybki" na jakieś walki itd. No i na końcu ważniejsze wybory, żebym mógł się cofnąć lub zagrać inaczej itd.
Niestety będziesz musiał najprawdopodobniej grać od nowa, bo kiedyś miałem taki sam problem z czystym gothiciem i nie dało się uratować zapisu niestety.
Kurde, to słabo, urlop mi się skończył i teraz już nie będzie czasu na granie. No trudno, dzięki za pomoc
Gość_Tasior*
#117Użytkownik Gość_NIKKI SIXX* dnia wtorek, 14 grudnia 2021, 20:46 napisał
Czy wie ktoś może gdzie jest Henk?? Chodzi dokładnie o questa po nitce do kłębka. Ten ziomek w karczmie nie chce ze mną gadać i jedynym tropem zdaje się być ten Henk, którego nie mogę nigdzie znaleźć.
Henk jest na półce skalnej w wilczym leżu na prawo jak wychodzisz od ulrycha musisz wspinać się po dachach Gość_Arturro*
#118Użytkownik Szakal dnia sobota, 18 grudnia 2021, 15:24 napisał
Spalona chata jest przy rzece koło wodospadu. Przechodziłeś koło niej na początku gry, o ile wybrałeś opcję wyruszenia w drogę ze swoim bratem. Tam też w późniejszym czasie robisz zadanie "pomoc dla powodzian". Chyba, że chodzi Ci o to, że go tam nie ma?
Hej,
Tak, wiem, problem jest taki, że jego tam nie ma :O.
Teraz nie wiem gdzie on się znajduje ????.
Jak ktoś, już robił to zadanie to będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam,
Gość_Arturro*
#119Użytkownik Gość_Arturro* dnia sobota, 18 grudnia 2021, 15:37 napisał
Hej,
Tak, wiem, problem jest taki, że jego tam nie ma :O.
Teraz nie wiem gdzie on się znajduje ????.
Jak ktoś, już robił to zadanie to będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam,
Albo inaczej, czy ktoś wie, jak się idzie do wulkanu w Archolos, prośba o zaznaczenie tego miejsca na mapie, podobnie jest gdzieś niedaleko od Silbach.
Będę wdzięczny za info.
pozdrawiam,
Gość_Mistrzu*
#120Użytkownik Gość_Matsky* dnia sobota, 18 grudnia 2021, 08:29 napisał
Wie ktoś może gdzie znajdę Detlawa od misji Kontraktor czy jakoś tak ?
Jeśli nadal go nie znalazłeś to jak wyjdziesz z miasta kamiennym mostem to skręć w lewo i idź prosto ścieżką za chatę rybaka jest jakieś 200-300 metrów dalej ścieżką