[GII:NK] Kroniki Myrtany Archolos
Gość_Juraz*
#562Użytkownik Szakal dnia poniedziałek, 3 stycznia 2022, 23:56 napisał
Książkę Krąg III Tom 1 można dopiero kupić w czwartym rozdziale. A uprzedzając kolejne pytania. Krąg IV Tom 1 można znaleźć dopiero podczas pierwszej wizyty w Vardhal w rozdziale piątym.
szukam kręgu 3 tom 3, mam 2,4 a wiem ze 1 dopiero w 4 roz. Gdzie jest Tom3???
Toś mnie teraz zaskoczył. Kompletnie nie pamiętam gdzie go znalazłem...Byłeś na cmentarzu paladynów? W lesie, jakoś między miastem, a farmą Bremara? Niedaleko jest jaskinia ze szkieletem cieniostwora. Tam też była jakaś księga. Ewentualnie sprawdziłbym jeszcze opuszczone kopalnie/jaskinie na przeklętym bagnie.
Ostatecznie możesz go kupić razem z tomem pierwszym w czwartym rozdziale.
Ostatecznie możesz go kupić razem z tomem pierwszym w czwartym rozdziale.
Gość_Jup*
#564Gość_thirus*
[quote name='Gość_Abrot*' timestamp='1639512405' post='437143']
Jakbys znalazł Henka daj znać
Henk jest na skale siedzi ale jest problem bo nie chce rozmawiać.
Podpowiedź odnośnie jego lokalizacji jest w steam quest k nazwie po nitce do kłębka...
Mi się coś nie udaje się uzyskać rozmowy z tym Henkiem.
Jakbys znalazł Henka daj znać
Henk jest na skale siedzi ale jest problem bo nie chce rozmawiać.
Podpowiedź odnośnie jego lokalizacji jest w steam quest k nazwie po nitce do kłębka...
Mi się coś nie udaje się uzyskać rozmowy z tym Henkiem.
Gość_thorus*
Do misji po nitce do kłębka Hank
https://steamcommunity...?id=2678374043
https://steamcommunity...?id=2678374043
Gość_Gothic_fan_Maniek*
Jest możliwość zdobycia specjalizacji (łowca/szermierz) w 4 rozdziale ? Chyba w poprzednich rozdziałach nie zrobiłem kiku zadań dla gildii(np.tej od Ernesto) i nie mam opcji dialogowej.
Einar uczy mistrzowskiego kowalstwa po zrobieniu wszystkich misji w Wilczym Leżu? Jestem po zadaniu z Jonem
Einar uczy mistrzowskiego kowalstwa po zrobieniu wszystkich misji w Wilczym Leżu? Jestem po zadaniu z Jonem
Użytkownik Gość_R4gd* dnia poniedziałek, 3 stycznia 2022, 21:11 napisał
Cześć!
Ma ktoś może save'a przed chwilę przed wyborem gildii w drugim rozdziale? Niestety poszedłem pod magię i po graniu już chwilę w jednej z gildii nie mogę się wczuć, immersja jest słaba.
Byłbym wdzięczny za jakiś dobry save pod zręczność lub siłę.
Z góry dzięki!
Ma ktoś może save'a przed chwilę przed wyborem gildii w drugim rozdziale? Niestety poszedłem pod magię i po graniu już chwilę w jednej z gildii nie mogę się wczuć, immersja jest słaba.
Byłbym wdzięczny za jakiś dobry save pod zręczność lub siłę.
Z góry dzięki!
No przydałby się
Gość_Adasko*
#569Użytkownik Gość_Przem* dnia środa, 22 grudnia 2021, 22:38 napisał
Cześć! Mam problem z questem "Gdzie słów dużo". Jestem na etapie, gdzie namówiłem już Huuga na pójście do magów ognia. Jak wchodzę do pokoju Trimegiato to jest z nim już na miejscu Huug i Runar plus jakiś dodatkowy mag ognia. Wszyscy stoją, jak zamrożeni. Z nikim z nich nie mogę rozmawiać i mogę na legalu podnosić wszystkie przedmioty, za które powinni mnie posądzić o kradzież. Próbowałem resetów gry, przechodziłem cały pokoj wzdłuż i wszerz i nic :-\ Wybrałem sobie, że będę grał magiem i boję się, że to mnie blokuj. Czy ktoś miał podobny problem? Ew. Czy ktoś zna jego rozwiązanie?
Udało Ci się rozwiązać problem? Bi mam to samo:(
Gość_Siwusek*
#574Użytkownik Gość_Morh* dnia wtorek, 4 stycznia 2022, 14:00 napisał
W zadaniu "Skrzydełko czy nóżka?" gdy
SPOILER
czy na końcu będzie to odczytane, że pozwoliliśmy mu żyć czy że go zabiliśmy?puścimy wolno Bodowina, a później go zabijemy żeby dostać się za zamknięte drzwi,
Sam go dzisiaj puściłem wolno ponieważ chciałem wbić poziom mistrzowski alchemii. Poszedłem nabić exp, wracam a tego chłopa nie ma... Ktoś wie czy on znika czy gdzieś zmienia lokalizacje po tej misji w rozdziale 5?
Gość_grunge*
#576Użytkownik Gość_Juraz* dnia wtorek, 4 stycznia 2022, 00:20 napisał
szukam kręgu 3 tom 3, mam 2,4 a wiem ze 1 dopiero w 4 roz. Gdzie jest Tom3???
Jaskinia z teleportem na bagnach.
Ponawiam moje pytanie o czeladnictwo u Hershlika - czy dobrze przypuszczam że nauczy nas mistrza alchemii w 3 rozdziale, podczas gdy pozostali alchemicy zrobią to dopiero w 4?
Jeszcze jedno - zacząłem grać magiem, i tak mnie naszło właśnie. Do dołączenia do elitarnych formacji wymagany jest odpowiedni poziom umiejętności. Czyli będąc magiem nie awansuje i nie dostanę lepszej zbroi?! Bo przecież nie właduje kilkudziesięciu punktów w walkę.
Może kodami sobie dodam... kody są takie same jak w oryginalnym Gothicu?
Cytat
Jeszcze jedno - zacząłem grać magiem, i tak mnie naszło właśnie. Do dołączenia do elitarnych formacji wymagany jest odpowiedni poziom umiejętności. Czyli będąc magiem nie awansuje i nie dostanę lepszej zbroi?! Bo przecież nie właduje kilkudziesięciu punktów w walkę.
Wymagane jest tylko 40% w broni.
[quote name='Dabroo' timestamp='1641296126' post='437855']
Witam,
Ja mam takie save przed wyborem gildi. Pisz na mail pskwarka@gmail.com
Pozdrawiam
[Dodano po 8 minutach i 49 sekundach]
Witam,
Poszukuje rodericha. Jestem w 4 rozdziale a nie widziałem go ani razu. Musze zapłacić za jakieś popełnione przestępstwo żeby móc zostać czeladnikiem u drugiego mistrza a nie wiem gdzie roderich sie znajduje.
Pomoże ktoś?
Witam,
Ja mam takie save przed wyborem gildi. Pisz na mail pskwarka@gmail.com
Pozdrawiam
[Dodano po 8 minutach i 49 sekundach]
Witam,
Poszukuje rodericha. Jestem w 4 rozdziale a nie widziałem go ani razu. Musze zapłacić za jakieś popełnione przestępstwo żeby móc zostać czeladnikiem u drugiego mistrza a nie wiem gdzie roderich sie znajduje.
Pomoże ktoś?