http://www.all4men.nazwa.pl/?co=humor
Poprostu bombowy. Swoją droga jak by cos takiego zrobić np. w USA to napewno by człowieka zamknęli do paki zanim by sie wytłumaczył.
Czterech Aquilońskich kupców siedzi na targowisku w zwykły dzień. W końcu, jeden z nich został poproszony na bok, w celu ubicia jakiegoś interesu.<br /> <br /> Pozostała trójka dyskutowała o sukcesach swoich dzieci.<br /> <br /> -Mój syn - powiedział dumnie jeden z nich - zasłynął w świecie jako świetny budowniczy. Zaczynał jako cieśla, ale teraz sam posiada wielką ekipę pracowników. Odnosi takie sukcesy, że w ostatnim roku był w stanie dać w prezencie swojemu najlepszemu przyjacielowi wielki dom.<br /> <br /> Drugi mężczyzna, nie chcąc pozostać w tyle, chwalił się jak jego syn rozpoczynał karierę jako trener koni, a teraz sam posiada hodowlę wierzchowców.<br /> -Tak dobrze mu się powodzi, że w ostatnich sześciu miesiącach był w stanie dać w prezencie swojemu najlepszemu przyjacielowi dwa najdroższe źrebaki.<br /> <br /> Trzeci z mężczyzn przechwalał się, że jego syn zaczynał jako terminator u złotnika. W ostatnich kilku tygodniach tak dobrze mu się powodziło, że był w stanie dać w prezencie swojemu najlepszemu przyjacielowi wielką górę złota.<br /> <br /> Kiedy czwarty mężczyzna wrócił z negocjacji, dyskutująca trójka opowiedziała mu o swoich synach i zapytała o jego dziecko.<br /> <br /> -Prawdę mówiąc, nie jestem zadowolony z tego jak mój syn się rozwinął. Przez piętnaście lat był pomocnikiem krawca, a ja ostatnio dowiedziałem się, że on nie interesuje się kobietami.<br /> <br /> Podczas gdy trójka mężczyzn odskoczyła z przestrachu i obrzydzenia, on kontynuował.<br /> -Ale z drugiej strony, to on musi być dobry w tym co robi, ponieważ jego ostatni trzej chłopacy, dali mu wielki dom, dwa świetne wierzchowce i wielką górę złota.
Lokaj informuje hrabiego:<br /> - Jaśnie panie, przyjechała matka pani hrabiny.<br /> - Dlaczego nie powiesz zwyczajnie: teściowa"?<br /> - Bałem się, że pana hrabiego szlag trafi.<br /> <br /> Noc poślubna. On ją pyta:<br /> - Kochanie, dużo było ich przede mną?<br /> Mija godzina, ona milczy.<br /> - Kochanie, gniewasz się na mnie?<br /> - Cicho, liczę...
Cytat