Filozofowie noszą się na niebiesko,bo im się kręci w głowie od błękitu nieba,
prawnicy na czerwono,by wskazać na niewiennie przelaną krew,
a teologowie na czarno,bo niewinność jest biała.
Cytat
Cytat
Cytat
Użytkownik Milten 5 dnia sob, 09 lut 2008 - 20:06 napisał
[post="106746"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Na jednym z saloonów w Teksasie wywieszono tabliczkę z napisem: <br /> "Indianom nie podajemy whisky!". <br /> Nazajutrz jakiś Indianin dopisał: <br /> "Oni biorą sobie sami!".
Wchodzi pułkownik i widzi majora pochylonego nad papierzyskami. <br /> - Co piszecie majorze? <br /> - Dysertację. Odpowiada zrywając się z krzesła major. <br /> - Acha! Interesujące. A na jaki temat? <br /> - "Obieg wody w pisuarze". <br /> - Jakoś tak mało ciekawie brzmi. <br /> - A jak pan pułkownik by zaproponował? <br /> - Na przykład? Możliwości transportu dwuwodorotlenku w naczyniach o powierzchni słabo perforowanej? <br /> - Świetny tytuł panie pułkowniku! - krzyczy uradowany major. <br /> - Tak zatytułuję tę rozprawę. Dziękuję za radę. <br /> Po wyjściu pułkownika major biegnie na piętro niżej do swojego <br /> przyjaciela kapitana, żeby pochwalić się nowymi ustaleniami i zastaje go tez coś piszącego. <br /> - Cześć co piszesz?? pyta. <br /> - Dysertację. <br /> - Ooo!! Na jaki temat? <br /> - Możliwość zastąpienia instrumentów muzycznych w kościele <br /> garnizonowym walorami głosowymi duchowieństwa. <br /> - Widzę, że odwiedził Cię pułkownik? Domyśla się major. <br /> - Tak, poradził mi zmienić tytuł mojej rozprawy naukowej. <br /> - A jak ten tytuł brzmiał wcześniej? <br /> - "Po cholerę kapelanowi akordeon?"
Cytat
Cytat
Cytat
-Tato, pójdź za mną na karuzelę!<br /> -Nie wystarcza Ci, że się Ziemia kręci?<br /> <br /> -Dlaczego jesteś taki mokry?- pyta matka syna<br /> -Bo bawiliśmy się w psy, a ja byłem latarnią...<br /> <br /> -Masz jakieś szyby, bo buduję szybowiec?<br /> -Nie. Myślałem, że budujesz czołg?<br /> -Tak, ale mi gąsienice zdechły...
Cytat
Do mieszkania pewnego niezbyt bogatego pana włamuje się złodziej.<br /> -Czego tutaj szukasz? - pyta się gospodarz.<br /> -Pieniędzy- odpowiada łotrzyk.<br /> -No to szukam z tobą.<br /> <br /> Jak nazywa się mały byk?<br /> -Skurczybyk.<br /> <br /> Co to jest: ma cztery nogi i śpiewa?<br /> -Duet.
Cytat
Diabeł poprosił Polaka, Rosjanina i niemca żeby przynieśli mu jakąś broń (każdy po jednej), pierwszy przychodzi Polak z magnumem (czy jak się to tam nazywa, chodzi o taki pistolet), no i diabeł stwierdza że ma sobie wsadzić go do dupy, no to polak z bólem ale udaje mu się jakoś, drugi przychodzi Rosjanin z bazuką, no i taki ucieszony "kogo mam zabić", na to diabeł mówi "żeby wsadził se do dupy", i Rosjanin na przemian płacząc ciesząc się wsadza jak w końcu udało mu się diabeł pyta się "ale dla czego ty się tak płakałeś i cieszyłeś na przemian", na to Rosjanin: "płakałem bo strasznie bolało, cieszyłem się bo widziałem jak niemiec jechał tu czołgiem"