Zbliżają się wielkimi krokami wybory prezydenckie, już większość głównych kandydatów rozpoczęła swoją kampanię. Ja niestety na nikogo zagłosuję, bo zabraknie mi kilku miesięcy do osiągnięcia możliwości głosowania, ale tematem nieco się interesuję. Wiecie już, na kogo oddacie swój głos? Czy może umywacie ręce od tematu polityki, a więc i wyborów?
Jako że trochę się nimi interesuję, to próbuję nakłonić rodziców do głosowania, a konkretnie do głosowania na osoby, które sam prawdopodobnie bym poparł W tym momencie jestem pewien, że nie chcę na stołku prezydenckim Komorowskiego (osoby, z którymi rozmawiałem, również go nie popierają - paradoksalnie w sondażach zajmuje 1 miejsce), czuję wstręt do tej postaci, która zawsze mnie niemiło zaskoczy nieśmieszną gafą i kolejnym chwaleniem swojej osoby, które to nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością. Dla mnie jest jak zeszłoroczny śnieg - musi wreszcie zniknąć ze sceny politycznej, bo nie wyobrażam sobie następnej kadencji w wykonaniu Bronka.
Duda i Jarubas stanowią dla mnie kompletną zagadkę, nigdy wcześniej o nich nie słyszałem, z tego, co wiem, to nie tylko ja. Dlatego tutaj nie mam zdania. Jestem za to za dwiema kandydaturami - za panią blondi, Magdaleną Ogórek, o której też do tej pory nie słyszałem, ale jest młoda i niedoświadczona, co nastraja mnie bardziej pozytywnie niżeli reszta gości liczących tylko na forsę. No i z tego, co się orientuję, mielibyśmy najładniejszego prezydenta Drugą postacią, którą popieram, jest szalony i kontrowersyjny Janusz Korwin-Mikke, który przynajmniej nie boi się mówić, co myśli i nie zmienia zdania, bo tak mu wygodniej. To cenię najbardziej
Btw. A najlepszym kanałem o newsach ze świata jest Mariusz Max Kolonko TV!