Mistrz Przetrwania
Ilość postów: 117
Klasa: Łowca
Otóż mam pewne obawy... Bo powiedziane jest że 12 pucharów jest do zdobycia z czego 11 jest, a 12 żeby zdobyć trzeba pobić niewolnika w monterze i potem go jeszcze poprosić o puchar. Przeczytałem to po wyzwoleniu montery i teraz zastanawiam się czy uda mi się zdobyć ten 12 puchar? Brakuje mi obecnie 2-3 nie byłem jeszcze w Varancie. Czy może jest ten bug poprawiony w Community Patch 1.5 bo gram na nim?
Adept drogi cienia
Ilość postów: 334
Klasa: Zabójca
Dokładnie
Bengerd da Ci go tylko wtedy kiedy odeślesz go z wykopalisk.
Mistrz Przetrwania
Ilość postów: 117
Klasa: Łowca
Nie o to chodzi...
Gdzieś czytałem post że ktoś odnalazł 11 pucharów i nie może znaleźć ostatniego, odpowiedź padła że jest bug który sprawia że 12 pucharu nie ma i żeby go zdobyć niewolnika w monterze trzeba pobić, zabrać mu puchar, a potem odesłać na farmę i dam nam ten sam puchar drugi raz. I że tylko tak da się zdobyć 12 pucharów.
Adept drogi cienia
nieprawda
może ktoś miał buga a może Cię robił w bambuko
dla przypomnienia:
Pierwszy z pucharów znajdziemy, w wiosce Cape Dun. Jest on, w posiadaniu miejscowego kwatermistrza orków Urkrassa. Jedyną możliwością, zdobycia naczynia jest jego kupno jednak aby tego dokonać niezbędna okazać się może rozmowa z asasynem przy wejściu.
Drugi puchar, posiada mag ognia Rakus. Znajdziemy go, na zachód od Montery w jednej z jaskiń. Zanim wyda nam puchar, poproszeni zostaniemy o pomoc w jednym z problemów.
Trzeci puchar, dostaniemy od jednego z niewolników na wykopaliskach w Monterze. W zamian, za wydanie przedmiotu żąda przeniesienia na farmę.
Czwarty puchar, został ukryty w chacie orkowego nadzorcy niewolników, w Silden.
Poszukiwania piątego pucharu, powinniśmy skierować na kopalnię w Geldern bowiem tam został ukryty.
Szósty, z pucharów odnajdziemy u jednego z paladynów stacjonujących w Trelis. Tym razem obejdzie się bez wykonywania zadań, oraz zawiłych konwersacji bowiem paladyn chętnie oddaje nam przedmiot poszukiwań, po krótkiej rozmowie.
Puchar siódmy, należy do jednego z magów ognia w Nemorze. Mag jest skłonny wydać przedmiot, w zamian za dostarczenie odpowiednich roślin.
Świątynia w Vengardzie, kryje pod swymi dachami paladyna. Ten zaś w posiadaniu ma puchar ósmy.
Milten posiada puchar dziewiąty. I tym razem obędzie się bez wykonywania zadań, bowiem przyjaciel z chęcią wyda nam puchar po krótkiej rozmowie w świątyni.
Jeden z asasynów o imieniu Masil posiada puchar dziesiąty. Puchar, oraz asasyna znajdziemy w Mora Sul, zanim jednak dostaniemy go w swe ręce zostaniemy poproszeni o wykonanie kilku zadań.
Nieopodal Mora Sul, w jednym z obozowisk skrył się niewolnik Yussef, znajdziemy paladyna który informuje o stracie pucharu. Po rozmowie, w której oznajmia że puchar stracił podczas napaści przez piaskowe pełzacze możemy wyruszyć z nim do starego obozowiska gdzie znajdziemy rannego piaskowego pełzacza. W jego wnętrzach, znajdziemy puchar jedenasty.
Dwunasty puchar, odnajdziemy na terenie obozowiska bandytów na skraju drogi pomiędzy Trellis a Bregą.
Powiernik Smoczej Krwi
Ilość postów: 4415
Klasa: Czarownik
Czytałem że 12 puchar możemy dać nordmarczykowi z Klanu Ognia (nie pamiętam imienia, ale zawsze jest przy posągu Innosa). Ale to raczej nie jest prawda.
Pachołek
Ilość postów: 271
Klasa: Mroczny Rycerz
zaprowadzić nas do niego może inny paladyn, siedzi koło Nemory przy ognisku, tylko nie pamiętam, jak ma na imię
Adept drogi cienia
Paladyn- nauczy Cię tego Rhobar gdy wybierzesz drogę Innosa.
Regeneracja many- Świątynia Bakaresh(nie wiem czy o tą regenerację chodzi)
Co do Miecza przodków to sprzedał mi jego projekt jeden gościu z klanu młota(u Ciebie może nie sprzedawać bo ekwipunek handlarzy jest losowy)
No i można jeszcze go znaleźć w 39 skrzynce.
Powiernik Smoczej Krwi
Ilość postów: 4415
Klasa: Czarownik
Xardasss nie zapominaj o czystej rudzie, którą bardzo trudno jest znaleźć. Najlepiej naucz się otwierać zamki na poziomie arcytrudnym i otwieraj wszystkie jakie spotkasz. W końcu będziesz znajdować czystą rudę potrzebną do wykucia miecza przodów. Jedną sztabkę czystej rudy otrzymasz od Kherta (przywódca Klanu Ognia) za wyzwolenie Nordmaru.
A regeneracji życia może nauczyć Rhobar po wybraniu Ścieżki Innosa, lub Kan po całkowitym upadku królestwa.