Po wielu chwilach bluzgania, denerwowania się i hamowania chęci rzucenia klawiaturą o ścianę udało mi się rozwiązać questa z wilkami
Cała historia przedstawia się tak:
W drodze do Montery rozłożony jest obóz bandytów. Ja - jak na żądnego krwi, początkującego maga przystało - postanowiłem wybić wszystkich. Siekając swoją błyskawicą/włócznią/łukiem dotarłem do ostatniej części jaskini bandytów. Jako że nie chciało mi się jeść grzybków na odnowienie many (jedyne co miałem) zastosowałem swój ulubiony lamer tactic - wyjąłem łuk, strzelałem ze dwa razy i brałem nogi za pas. Później wracałem i powtarzałem ruch. Ale rzecz stała się niebywała - zastosowałem raz tą taktykę, wracam do tej części jaskini, gdzie siedziało z pięciu bandziorów, a tam nikogo nie ma
Pięciu rosłych chłopów wyparowało. Najlepsze jest to, że cały czas słyszałem głosy. Wyszedłem z jaskini i udałem się do Montery, Po drodze zauważyłem, że coś spada z baaardzo wysokiej góry. Gdy wylądował, podszedłem i ujrzałem napis - 'groźny bandyta'...
Probowałem podejść pod tą górę, ale Bez cały czas zjeżdżał. Teraz też podejrzewałem, że wilki tam są. Postanowiłem spróbować tam wejść - jakby mi się nie udało, to bym naprawdę coś rozwalił
Tak więc szybkimi skokami, po kilku minutach dotarłem na górę. Znalazłem tam miecz, drewnianą tarczę (pozostałości po bandycie) i warczące odgłosy. Gdy się odwróciłem, zauważyłem... 'zagubionego wilka'!!!!!! Zabiłem go i wykonałem misję.
Powiedzcie mi - i jak tu nie kochać Gothica
[Dodano po chwili]
Specjalnie dla was zrobiłem screena:
http://img73.imageshack.us/my.php?image=blepy5.jpg
Zielona strzałka - wejście do jaskini
Czerwona strzałka - miejsce bytowania wilka
[Dodano po chwili]
Nie no słuchajcie mam dosyć tej gry
Gdy wszedłem do zamku do Montery, to zauważyłem, że tron stoi pusty... Na jakiejś stronce wyczytałem, że jest to bug i Vareka po prostu nie ma
Tak samo mam w Gothcie - wybiłem wszystkie szkielety i demona, a po Potrosie ani śladu... Miał być niby w jakiejś wieży zamkowej, a go nie ma
Jakieś pomysły czy może będę musiał zbrukać się użyciem kodów?...
ps. W cholerę z taką niedorobioną grą... Błędami to ona przewyższa G1 i G2 razem wzięte