Heroes of Might and Magic III
Próbowałem ostatnio (jakiś miesiąc temu, 3 tygodnie) zagrać z Tokarem. Nie działają opcje dostępne w samej grze, nie działa połączenie przez Hamachi. Jeśli to kwestia naszego niedorozwoju techniczno-internetowego i ktoś zna niezawodny sposób na połączenie się do takiej gry, niechaj daje znać, a na pewno będziecie mogli dostać ode mnie baty
1. Pobieramy Hamachi i aktualizujemy do wersji 2.1.0.124.
2. Stworzyć sobie konto.
3. Poszukać sieci: GameExeHoMM
4. Wpisac hasło: fantastyka
5. Wejść do gry HoMM3 w tryb wieloosobowy.
6. Wybrać wersję TCP/IP.
7. Wpisać nick z forum, byśmy wszyscy wiedzieli ktoś.
8. Jeżeli nie ma na liście naszej sesji GameExeHoMM, to należy wyszukać mnie za pomocą IP: 192.168.0.12
9. Gramy!
NIE NALEŻY uruchamiać gry z modyfikowanego pliku Heroes33.exe. Powoduje do błąd wersji. Najlepiej uruchamiać grę z płytą lub z jej oryginalnego obrazu.
ZASADY SESJI:
1. Przed zakończeniem tury gospodarza, zapisuje on sesję.
2. Wybór miast, bohaterów i premii jest LOSOWY. Dzięki temu mamy efekt zaskoczenia i uniwersalność rozgrywki.
3. Ustawiany jest LIMIT CZASOWY na 10 minut.
4. Poziom trudności TRUDNY (WIEŻĄ).
Jeszcze coś dodać?
2. Stworzyć sobie konto.
3. Poszukać sieci: GameExeHoMM
4. Wpisac hasło: fantastyka
5. Wejść do gry HoMM3 w tryb wieloosobowy.
6. Wybrać wersję TCP/IP.
7. Wpisać nick z forum, byśmy wszyscy wiedzieli ktoś.
8. Jeżeli nie ma na liście naszej sesji GameExeHoMM, to należy wyszukać mnie za pomocą IP: 192.168.0.12
9. Gramy!
NIE NALEŻY uruchamiać gry z modyfikowanego pliku Heroes33.exe. Powoduje do błąd wersji. Najlepiej uruchamiać grę z płytą lub z jej oryginalnego obrazu.
ZASADY SESJI:
1. Przed zakończeniem tury gospodarza, zapisuje on sesję.
2. Wybór miast, bohaterów i premii jest LOSOWY. Dzięki temu mamy efekt zaskoczenia i uniwersalność rozgrywki.
3. Ustawiany jest LIMIT CZASOWY na 10 minut.
4. Poziom trudności TRUDNY (WIEŻĄ).
Jeszcze coś dodać?
Ja zaraz będę (może)
[Dodano po 10 minutach]
Dupa. Połączyłem się z siecią, wyświetlacie mi się, ale nie wyświetla mi się gra w TCP/IP, a adresu nie znajduje. Tak samo miałem przy próbie gry z Tokarem. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, że mam wewnętrzne IP, dzielone między całe osiedle. Hostowanie przeze mnie też nic nie daje.
[Dodano po 10 minutach]
Dupa. Połączyłem się z siecią, wyświetlacie mi się, ale nie wyświetla mi się gra w TCP/IP, a adresu nie znajduje. Tak samo miałem przy próbie gry z Tokarem. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, że mam wewnętrzne IP, dzielone między całe osiedle. Hostowanie przeze mnie też nic nie daje.