[IWD2] Wasza drużyna
O sorki xD błąd językowy miałem procesor zbyt zapchany przy pisaniu tego postu i "Lirael" skojarzyło mi się z płcią żeńską...
Koleś, najpierw sprawdź profil kogoś, a następnie pisz o nim/niej, bo możesz tym kogoś obrazić.
No sorry, jezu... nic się nie stało, chyba?!? Zresztą nie będę na wszystkie profile zaglądał, bo myślisz, że czasu mam jak na wakacjach?
No i OTa robim.
No i OTa robim.
Wracając do tematu ja miałem znaczy mam małą drużynę:
1 ork barbarzyńca
2 drow kapłanka
3 asemir (czy jak mu tam było) czarodziej
(zaczęła ostatnio nawet sobie radzić )
1 ork barbarzyńca
2 drow kapłanka
3 asemir (czy jak mu tam było) czarodziej
(zaczęła ostatnio nawet sobie radzić )
Zamiast czarodzieja to ja bym wybrał czarownika, ale nie chcę się narzucać, to twój wybór. Ja tylko wyrażam swoją opinię.
Czarownik to od razu uczy się zaklęć i posiada trochę więcej niż jednodniowego użytku.
Sorki pomyłka miałem napisać "Czarownik" nie pamiętałem akurat który jest który i napisałem bez zastanowienia, i fakt czarodziej jest gorszy.
A ktoś próbował przejść w dwójkę lub w jedynkę? Ja z moją trójką na początku miałem wielkie problemy, ale teraz jest spoko.
To są dla mnie zbyt duże progi, ja zawsze wybieram 6 osób i też jest dobrze chociaż trudno.
Ja na początku (przy ataku na miasto tamtych) miałem ustawione na najłatwiejsze i miałem problemy, chociaż głównym problemem było to że mój Czarownik miał 1 punkt życia .
Cytat
2 lub 1 osobowy team jest tu głupotą bo wątpie że ktoś by dał rade chyba że wmz by tu możliwa była to wtedy by sie dało radę
W takim razie sam jesteś głupi. Ja przeszedłem bez większych problemów dwa razy Icewinda II jedną postacią. I to od pierwszego poziomu bez kodów. Raz półorkiem wojem/barbarzyńcą a drugi raz krasnalem wojem/kapłanem.
To w cale nie jest takie trudne. Starczy znać D&D i dobrze wykreować postać. A sześcioosobową drużynką to najprostsza rzecz, jaka może się przytrafić... aktualnie przechodzę trzyosobową: krasnal wojownik, człowiek czarownik/czarodziej i bard (którego dołączę za jakiś czas). To nie jest wymaksymalizowana drużyna, tylko taka bardziej pod fabułę. Dla tego bard dojdzie później - taki mały ciekawy dodatek, że będzie gorszy od pozostałych dwoje. Zresztą takie postacie występują w mojej książce...
[Dodano po minucie]
Dodam, że daję na normalny poziom trudności a mam zamiar niedługo przejść jedną osobą tryb Serce Furii.
Jedną postacią się da to przejść na normalu, chociaż są takie walki że będzie ciężko..( np ;smok)ale na mój gust to jak się gra jedną postacią to trochę bez sensu..lepiej już w gothica pograć albo w wiedźmina...tam się sieka jedna postacią....a nie w IW albo BG przecież to sam miodek ,że jest kilka postaci...
Ale ciekawie jest chodzić jedną postacią, nie trzeba zbyt długo siedzieć przed ekwipunkiem reszty członków zespołu i o wiele szybciej zdobywa się doświadczenie.
Fajnie jest przechodzić grę jedną postacią, większe urozmaicenie i większe wyzwanie.