[IWD2] Wasza drużyna
O sorki xD błąd językowy
miałem procesor zbyt zapchany przy pisaniu tego postu i "Lirael" skojarzyło mi się z płcią żeńską...
Koleś, najpierw sprawdź profil kogoś, a następnie pisz o nim/niej, bo możesz tym kogoś obrazić.
No sorry, jezu... nic się nie stało, chyba?!? Zresztą nie będę na wszystkie profile zaglądał, bo myślisz, że czasu mam jak na wakacjach?
No i OTa robim.
No i OTa robim.
Wracając do tematu ja miałem znaczy mam małą drużynę:
1 ork barbarzyńca
2 drow kapłanka
3 asemir (czy jak mu tam było) czarodziej
(zaczęła ostatnio nawet sobie radzić
)
1 ork barbarzyńca
2 drow kapłanka
3 asemir (czy jak mu tam było) czarodziej
(zaczęła ostatnio nawet sobie radzić
Zamiast czarodzieja to ja bym wybrał czarownika, ale nie chcę się narzucać, to twój wybór. Ja tylko wyrażam swoją opinię.
Czarownik to od razu uczy się zaklęć i posiada trochę więcej niż jednodniowego użytku.
Sorki pomyłka miałem napisać "Czarownik" nie pamiętałem akurat który jest który i napisałem bez zastanowienia, i fakt czarodziej jest gorszy.
A ktoś próbował przejść w dwójkę lub w jedynkę? Ja z moją trójką na początku miałem wielkie problemy, ale teraz jest spoko.
To są dla mnie zbyt duże progi, ja zawsze wybieram 6 osób i też jest dobrze chociaż trudno.
Ja na początku (przy ataku na miasto tamtych) miałem ustawione na najłatwiejsze i miałem problemy, chociaż głównym problemem było to że mój Czarownik miał 1 punkt życia
.
Cytat
2 lub 1 osobowy team jest tu głupotą bo wątpie że ktoś by dał rade chyba że wmz by tu możliwa była to wtedy by sie dało radę
W takim razie sam jesteś głupi. Ja przeszedłem bez większych problemów dwa razy Icewinda II jedną postacią. I to od pierwszego poziomu bez kodów. Raz półorkiem wojem/barbarzyńcą a drugi raz krasnalem wojem/kapłanem.
To w cale nie jest takie trudne. Starczy znać D&D i dobrze wykreować postać. A sześcioosobową drużynką to najprostsza rzecz, jaka może się przytrafić... aktualnie przechodzę trzyosobową: krasnal wojownik, człowiek czarownik/czarodziej i bard (którego dołączę za jakiś czas). To nie jest wymaksymalizowana drużyna, tylko taka bardziej pod fabułę. Dla tego bard dojdzie później - taki mały ciekawy dodatek, że będzie gorszy od pozostałych dwoje. Zresztą takie postacie występują w mojej książce...
[Dodano po minucie]
Dodam, że daję na normalny poziom trudności a mam zamiar niedługo przejść jedną osobą tryb Serce Furii.
Jedną postacią się da to przejść na normalu, chociaż są takie walki że będzie ciężko..( np ;smok)ale na mój gust to jak się gra jedną postacią to trochę bez sensu..lepiej już w gothica pograć albo w wiedźmina...tam się sieka jedna postacią....a nie w IW albo BG przecież to sam miodek ,że jest kilka postaci...
Ale ciekawie jest chodzić jedną postacią, nie trzeba zbyt długo siedzieć przed ekwipunkiem reszty członków zespołu i o wiele szybciej zdobywa się doświadczenie.
Fajnie jest przechodzić grę jedną postacią, większe urozmaicenie i większe wyzwanie.