Mam 2lvl i niewiele wiem o grze proszę o rady jak rozwijać postać skąd brać kasę itp
Jak znacie jakieś fajne miejsca z wartościowymi lupami to tez podrzućcie
z góry wielkie thx!!!
Hmm kasę na początku zbierałem jako złodziej (kradłem wszystko co miało dziesięciokrotną wartość swojej wagi) No i można iść do upiornej bramy i tam BAARDZOOO dużo ukraść. Za zarobioną kasę trenowałem skradanie się i zabezpieczenia co zaowocowało jeszcze większą ilością gotówki a potem to jak chcesz. To co napisałem tyczy się w większości zdobywania kasy i jak rozwiniesz postać już na około 10lvl z samych zabezpieczeń i skradania się to trenuj jakiś oręż bo inaczej rozwalać cię będą rzeczy takie jak szczury(tu może trochę przesadziłem:D) i młokosy. Ja zaczynałem w podobny sposób i mam teraz 26lvl i radze sobie świetnie (leśny elf, złodziej-łucznik)
wielkie thx!!! to chyba w gildii złodziei można rozwinąć skradanie sie? no w każdym razie zrobię tak jak mówisz a jakby co to zagadam do kuzyna o szczegóły bo on ta giere przeszedl. a jeszcze jedno gdzie można kupić mapę jeżeli można jakieś kupić??
właśnie wstąpiłem do gildii złodziei i mam walka z druga misja. jak mogę gadać sovora trandela żeby mi dal klucz do posiadłości Nerona?? plz odpowiedzcie szybko
Ja także jestem początkującym graczem. Mam więc pytanie, czy jeżeli wybiorę: argonianina - zwiadowcę, będzie mi się w miarę dobrze grało? Czy rasa i klasa do siebie pasują?
[Dodano po chwili]
Przeczytałem gdzieś, że klasy zwierzęce nie mogą nosić butów i dlatego trzeba szkolić je w walce bez zbroi. Ale czy do średniej zbroi należą także buty i nie da się nosić pancerza bez nich? Proszę, aby się ktoś do tego możliwie szybko odniósł.
Do każdej zbroi można NIE nosić butów, nawet ciężkiej. Chodzi tylko o to, że jeżeli masz jedną część ciała niezakrytą, to ci będzie umiejętność noszenia tej zbroi trochę wolniej rosła.
Użytkownik mapeuszek dnia wto, 16 maj 2006 - 08:24 napisał
Mam 2lvl i niewiele wiem o grze proszę o rady jak rozwijać postać skąd brać kasę itp
Jak znacie jakieś fajne miejsca z wartościowymi lupami to tez podrzućcie
z góry wielkie thx!!!
[post="43783"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Podam Ci więc lokacje z najlepszymi (moim zdaniem) przedmiotami w grze:
(pogubionym kolorem masz nazwę obszaru w grze - jeden z 36, zaś nazwa obok to nazwa lokacji)
Buty Apostoła - najlepsze buty w grze są w Andraseth, Berandas
Chryzamer - bardzo dobry miecz dwuręczny jest w Sadrith Mora, Abanabi
Daedryczne Zakrzywione Ostrze - ciekawa i silna broń, Tel Aruhn, Wieża Tel Fyr
Hełm Orcyna Niedźwiedziego Pazura - nagroda od daedry za wykonanie zadania
Kieł Haynekhtnameta - najlepszy sztylet, Andasreth, Mamaea
Kirys Bogów - jeden z dwóch najlepszych pancerzy, Ebonheart, Ebonheart, Komnaty Wielkiej Rady
Lewa i Prawa Pieść Randagulfa - najlepsze rękawice, Gnaar Mok, Ilunibi
Łuk Wycieńczenia Sul-Senipula - najlepszy łuk, Obóz Urshilaku, Urshilaku (quest główny)
Maska Clavicusa Złośliwego - bardzo dobry (i ciekawy z wyglądu) hełm, Dagon Fel, Wieża Sorkvilda
Opoka Eidelona - najlepsza tarcza w grze, Obóz Urshilaku, Ibar-Dad
Smoczy Kirys - drugi najlepszy pancerz w grze, Ebonheart, Grota Muldan
Zgniatacz Czaszek - najlepsza broń obuchowa, Sadrith Mora, Grobowiec Rodziny Omaren
Złote Ostrze - najlepszy miecz jednoręczny (zadania daedr, konkretnie Boeriath)
Użytkownik Dasaka dnia pią, 08 cze 2007 - 20:20 napisał
Mam pewne pytanie. Czy jeśli wybiorę klasę postaci nie rzucającą czarów (np. złodzieja), czy później będę mógł dołożyć mu jakąś klasę magiczną?
[post="68735"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Klasę w pełnym tego słowa znaczeniu pewnie nie, ale z książek jak i u trenerów możesz nauczyć się nieco magii - w końcu sporo czarów da się kupić. Morrowind pozwala na dużą elastyczność postaci - koszt treningu umiejętności magicznych będzie po prostu dość duży.
eloa all
Jestem nowy na forum i przeczytałem że kradniecie by miec pieniadze......po co
wystarczy w google wpisac kody do morrowinda i kasa jest ;p :-)
Powiedzcie mi bo zostalem banita, all mnie chca bic Jakis gosciu mowi w swiatyyni mówi ze moge z nim porozmawiac gdy splace swiatu swój dlug? jak to zrobic
Użytkownik Silver Drag dnia sob, 16 cze 2007 - 16:26 napisał
Powiedzcie mi bo zostalem banita, all mnie chca bic Jakis gosciu mowi w swiatyyni mówi ze moge z nim porozmawiac gdy splace swiatu swój dlug? jak to zrobic
[post="69803"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Jeśli należysz do gildii złodziei możesz porozmawiać z konkretną osobą(któryś z członków powie Ci kto to jest) i zapłacić grzywnę. Możesz też zapłacić strażnikowi lub pójść do więzienia. Jeśli jednak grzywna wynosi już bardzo dużo kasy, jak jest chyba w twoim przypadku, to najlepiej podczas gry wciśnij tyldę ~ i wpisz kod player->SetPCCrimeLevel 0
Po pierwsze możesz sprzedać coś krabowi - kupcowi, a po drugie jak masz dodatki to tam sprzedawcy mają więcej pieniędzy.
Wymienione przeze mnie najlepsze przedmioty w grze możesz sprzedać za niezłe pieniądze w Muzeum Artefaktów w Ręce Bogów w dodatku "Tribunal" (Trójca).
Szanowny pan Krab-sprzedawca ma 10 000 Ale nie ważne, można uzywać deaderycznych przedmiotów, jako towaru wymiennego (miecz za duużo dużo fajnych pamiątek )
Mam pytanko. Często tutaj piszecie o Słudze Azury (czy jakoś tak). Że tylko w to można złapać ducha Viveka. Tyle że OCB, bo moja tarcza sie tak nazywa (w sumie dobra z niej rzecz-Kp rzędu 146...)
Użytkownik Magik dnia czw, 21 cze 2007 - 12:35 napisał
Szanowny pan Krab-sprzedawca ma 10 000 Ale nie ważne, można uzywać deaderycznych przedmiotów, jako towaru wymiennego (miecz za duużo dużo fajnych pamiątek )
Mam pytanko. Często tutaj piszecie o Słudze Azury (czy jakoś tak). Że tylko w to można złapać ducha Viveka. Tyle że OCB, bo moja tarcza sie tak nazywa (w sumie dobra z niej rzecz-Kp rzędu 146...)
[post="70426"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Możesz za pomocą TES CS dodać bogatego kupca:) Poza tym to znana wada Morrowinda.
Nie "Sługa Azury", a Gwiazda Azury - to klejnot do łapania dusz (najlepszy!). Dostajesz go w nagrodę za wykonanie zadania od Azury (klikasz na jej posąg - są to zadania od Daedr).