[D&D] Rasa
ja tam zawsze gralem czlowiekiem za wzgledu na jego dodatkowy atut i punkt do umiejetnosci... ale czlowiek wcale nie jest dobry teraz w baldurze gram elfem (wojownikiem/czarodziejem). ale w tych grach jak dla mnie brakkuje jednej tolkienowskiej rasy rodem z tolkiena: edainow czyli tegto czym byl aragorn. wedlug mnie polelfy sa tylko ich nieudana kopia. ja tam zawsze lubie miec wszystko "ze swojego warsztatu" i robie do gierki wszystkie rasy jeszcze raz bo tamte mi sie jakos nie podobaly... jak mozna grqac elfim czarodziejem ktory ma -2 do kondycji a przez co punkt mniej zycia co poziom? a dla maga PW jest nawet dosc waznebo jak do niego sie ktos przedostanie to koniec...
Użytkownik Feanor napisał
ale w tych grach jak dla mnie brakkuje jednej tolkienowskiej rasy rodem z tolkiena: edainow czyli tegto czym byl aragorn.
Ale Feanorze, przecież możesz taką rasę jak najbardziej stworzyć. Ważne tylko, żeby umiejętnie dodać jej umiejętności i atuty wrodzone (nie może w końcu być zbyt mocarna). Jeśli zaś chodzi o cRPG'i to o ile dobrze pamietam w Icewindzie II były podrasy ludzi i była taka, jak Aasimar (czy coś takiego). Miała m.in. + 2 do mądrości i charyzmy, ale za to wolniej zdobywała poziomy. Wręcz idealnie nadawała się na paladyna.
Użytkownik Dany napisał
Choć w D&D są niskie, to i tak ustalamy z kolegami, by były normalnego wzrostu.
Ale dlaczego? Przecież ich wzrost w niczym (chyba) nie przeszkadza, choć premii też nie daje...
Alez Rincewindzie stworzylem juz ta rase . Stworzylem wszystkie na nowo bo nie moglem przebolec polorka, gnoma i elfiej kary do wytrzymalosci . A jesli chodzi o podrasy ludzi w icewindzie to sa to nic innego jak planokrwisci opisani w ksiedze potworow . Sa tez diablecia, ktore maja cechy piekielne. A;e jak dla mnie te rasy maja za duzo premii
Moją ulubioną rasą są drowy... Każdy chyba wie dlaczego
Nie, nie każdy ... Ludzie, takie posty mijają się z celem - Rincewind Niedomyślny.
Nie, nie każdy ... Ludzie, takie posty mijają się z celem - Rincewind Niedomyślny.
też najbardziej lubię drowy, ale są kiepskimi wojownikami jak dla mnie, więc półork
właśnie to główny powód dla którego nie gram w D&D, na "żywca" ściągnęli większość zasad... i zrobili swoje beznadziejne przeróbki
Ja głównie gram krasnalami
choć często zdarza się i elfami co do podrasy to najbardziej lubie dzikie
co do drowów w d&D a dokładniej w FR to mam zasadnicze pytanie jaki charakter mają drowy?
choć często zdarza się i elfami co do podrasy to najbardziej lubie dzikie
co do drowów w d&D a dokładniej w FR to mam zasadnicze pytanie jaki charakter mają drowy?