Mi też to tak średnio podchodzi, może głównie dlatego, że przez to, że w sesji jest mechanika musiałem z niej zrezygnować. W świetle tego, że prowadzę własną sesję i mam jeszcze sporo obowiązków poza turniejem, nie mam zwyczajnie czasu by opanować mechanikę (nie mówiąc już o świecie, który też znam tylko z żartów na półtrzeźwo nad karcianką podczas zeszłego sylwestra), tak by czuć się swobodnie - a gramy turniej, więc oprócz dobrej zabawy powinniśmy starać się wypaść jak najlepiej.
No ale sam pomysł jest ambitny i mimo, że póki co turki wyglądają jak bloki tekstu śledzę z umiarkowaną ciekawością. Trzymam też kciuki za fajną realizację tej koncepcji.
Co mi się natomiast bardzo podoba, to sesja Krixa - mimo, z tego co rozumiem - podręcznikowego podejścia do realiów, pojawia się tam fajna wizja i fajny, dystopijny klimacik. No i zdobył me serce dobrą nutą na wejście, a to zawsze plus.
Ven prowadzi typowe fantasy i mam nadzieję, że uraczy nas świetną przygodą - czasami sprawdzone sposoby są najlepsze. Wszak nic nie pobije klasyki.
Fajnie, że rozkręcają się komentarze - mam nadzieję, że tutaj frekwencja nam dopisze, natomiast ja sam o graczach i podobających mi się kreacjach postaci napiszę, gdy już trochę pogramy.
Jest fajnie!