Cytat
Przy okazji - co to za zamieszanie z Euro2012? Coś się Włosi burzą, że przekręt był...
Eeee... tam
Włosi zawsze płaczą jak coś nie jest po ich myśli. A to, że im grupy źle rozlosowali i jakiś przekręt (zimne kluczki - słabi rywale, ciepłe - mocni czy jakoś tak to było, nie pamiętam :'/). Następnie, że spisek skandynawskich nacji przeciwko nim, aby nie wyszli z grupy w Euro 2004 (a zabronił im ktoś wygrać wszystkie mecze ?). Teraz to. Oni po prostu nie potrafią przegrywać i wszędzie się muszą doszukiwać spisków i przekrętów, bo jak to wielcy Włosi mogli kiedykolwiek coś przegrać
Ich wina, że zamiast pracować nad programem leżeli sobie na kanapie i nic nie robili. Teraz płacą.
[Dodano po chwili]
Taki zacny temat, a tu cisza ponad miesiąc. Oj, nieładnie bo tyle się dzieje...
*Orange Ekstraklasa
O tak już za tydzień rozpoczynają się nasze kochane rozgrywki ligowe i oczywiście nie mogło obejść się bez skandali. Ale w tym roku jest ich wyjątkowa ilość !
Na początek Groclin nie chcę grać w Superpucharze Polski, ponieważ podobno nie miałby czasu na zregenerowanie sił. Spowodowane jest to powrotem z Azerbejdżanu, z meczu Pucharu UEFA. Pomijając już to co tam pokazali (słownie nic), to tak się nie robi. Niby próbowali przełożyć termin superpucharu (bo rozgrywek europejskich raczej się nie da
), ale się nie udało i zachowują się teraz jakby byli obrażeni na Ekstraklasę S.A. A to nie ich wina, że nie mogą przenieść spotkania na inny termin, bo i to nie fair wobec drużyny przeciwnej i to nie fair wobec stacji telewizyjnych, którzy to grubą kasę wyłożyli na transmisję. Jak się nie da to trudno, trzeba grać, bo to nie byle jaki mecz i nie byle jakie wyróżnienie. Choćby full rezerwowym składem i nieznanymi nazwiskami (zawsze można łatwo się wytłumaczyć z porażki). Żeby nie dochodziło do takich kuriozalnych sytuacji, że zrozpaczona Ekstraklasa S.A. musi szukać przeciwnika dla mistrza Polski (dobrze, że jest jeszcze Puchar Ekstraklasy, bo inaczej to chyba by musieli zagrać z mistrzem... 2 ligi). Powinni dostać karę jak nic.
No i następny skandal związany z Wisłą. Okazało się, że owy klub umówił się na bardzo dochodowe mecze towarzyskie (milion złotych zarobią) w USA, które odbędą się... w trakcie inauguracji ligi
Kolejne kuriozum i znowu Wisła poprosiła o przełożenie meczu ligowego. Cóż trochę to bezczelne, kasa ważniejsza od ligi ? Dopiero jak Ekstraklasa zagroziła 100 tys. zł. kary i walkowerem na korzyść Górnika, to wtedy zaczęto gorączkowo pracować nad zrezygnowaniem ze spotkań towarzyskich. Tak czy inaczej, tak się nie robi.
Kolejny skandal ? Oczywiście, nie dostanie licencji na granie w I lidze przez Ruch Chorzów. To był ogromny zaskok ! Prędzej spodziewałem się, że Polonia Bytom, która nie ma stadionu i specjalnie bogata nie jest nie dostanie się do rozgrywek. Ale taki klub z tradycjami jak Ruch ?! Trochę to podejrzane. Tym bardziej, że szefostwo klubu powiedziało, że wszystko w papierach jest tak jak powinno być i podejrzewają jakiś przekręt. Być może coś w tym jest... Bogata Wisła Płock chętnie skorzystałaby z takiego obrotu sprawy i do tego okazało się, że...
Odwołanie Górnika Łęczna zostało przyjęte i wychodzi na to, że nie słusznie został zdegradowany. No paranoja :'/ Ciekawe co teraz zrobią ? Powiększą ligę do 17 czy 18 zespołów ?
Już się mówi, że mają przełożyć inaugurację sezonu na inny termin. Ech...
*Puchar UEFA
Powiem szczerze, że nie jestem pod zbytnim wrażeniem gry naszych zespołów w tych prestiżowych rozgrywkach
Groclin w Baku nie pokazał nic i niby można zwalać to na daleką podróż i wysoką temperaturę. Ale dajcie spokój jeden strzał w słupek Sikory to trochę za mało na ekipę takiego kalibru jak MZT (5 pozycja w miejscowej lidze i finalista Pucharu Azerbejdżanu...), którą powinni tam elegancko rozklepać 0:3 i nawet się nie spocić. Niby to też gra na wyjeździe, tu najważniejsze jest nie stracenie bramki i dopiero u siebie pokazuję się klasę, ale.. to samo mówiłem przy Wiśle Płock jak potykała się z Czarnomorcem. I przegrali w kiepskim stylu u siebie. Wolę, więc unikać takich wypowiedzi.
GKS na szczęście coś strzelił i wygrał 2:0 z Gruzińskim zespołem. Styl wygranej był daleki od ideału, ale tu już było lepiej. Poza tym tutaj musieli atakować, bo grali u siebie. Widoczny był brak Garguły oraz Nowaka i znacząco odbiło się to na grze ofensywnej, ale nie było źle
*Dudek w Realu Madryt
No i proszę Jurek Dudek znalazł klub. Wybrał Real Madryt. Powiem, że jestem zaskoczony
Takim klubom się nie odmawia, ale od razu wiadomo, że będzie grzał tam ławę i będzie występował tylko w Pucharze Króla. A chyba mu chodziło o to, by regularnie występować w pierwszym składzie i dzięki temu wrócić do reprezentacji. Real mu tego nie zagwarantuję, no chyba, że Casillas dostanie kontuzji. Dziwny ten ruch. Być może Jurek już wie, że w jego wieku kondycja siada i nie wytrzyma już trudów całego sezonu przez co wybrał Real ?
Ufff... ale się rozpisałem. Po cichu liczę na was i mam nadzieje, że ktoś coś tu napiszę