Cytat
Co do meczu Realu, to nie wiem, bo nie oglądałem, ale faktycznie składem pomieszali teraz ostro. Mało kto tam został z dobrze grającego jeszcze Realu. Raul, Guti, Ramos, Casillas, Salgado? Kilku tych, którzy grają zaledwie od roku, a ilu, którzy przyszli w tym okienku. Trzeba na pewno trochę czasu zespołowi z Madrytu.
Namieszali dlatego, że kibicom nie podobało się, że Capello zamiast stawiać na futbol "na tak", wybierał styl a'la Mourinho. Owszem wygrywał mecze, ale w słabym stylu po 1:0 każdy i Real pod jego wodzą nie błyszczał galaktycznością. Dlatego został zwolniony z funkcji trenera pomimo wygrania ligi. Schuster miał przywrócić dawny blask i świetność klubowi (i zrobił rewolucję), a do tego potrzeba czasu, bo w tym momencie madrycki klub przegrywa wszystko co się da. Choć wzmocnienia nie powiem ciekawe - Sneijder, Drenthe, Dudek (swojski rezerwowy akcent) i może wyjść z tego całkiem poukładana drużyna. Tym bardziej, że trener ma koncepcje.
Co do wczorajszego meczu - zacytuję pewną reklamę - żałuj, żałuj... było na co popatrzeć ! Nie często zdarza się wynik 3:5, (wklepać Realowi pięć bramek na ich stadionie, czapki z głów) w meczu takiej klasy, a i nie było czasu na nudę i żadna ze ston nie przerwała ataków na bramkę przeciwnika. Choć szczerze mówiąc nie wiem czy bym nie zamienił tego jakże wysokiego wyniku na 1:0 dla Realu i serii rzutów karnych, które niewątpliwe broniłby Jurek Dudek
Cytat
Ja się za bardzo nie wczuwam w kibicowanie zagranicznym zespołom.
Ja też, ale z braku laku naszych w europejskich pucharach (i ich żałosnej tam gry) zawsze wybieram sobie zespół, któremu kibicuję w Lidze Mistrzów (np. AC Milan, Celtic Glasgow). Cóż poradzić, że jak zwykle muszę się ekscytować meczykami Włochów z Anglikami, a Polaków jak zwykle od 11 lat brakuję ?
Cytat
Tego nie wiem, ale raczej na pewno Polsat wykupi już w tym roku prawa do transmisji, bo chyba dziurę po wydatkach na kupno praw do MŚ 2006 już załatali wink.gif. A Polsat Sport w każdej chyba kablówce jest smile.gif.
No to mnie pocieszyłeś, bo z Polsatu mam każdy ich kanał sportowy, więc nie będę się już denerwował tym, że we wtorki brakuję mi emocji sportowych związanych z tymi prestiżowymi zawodami
Cytat
Powiem, że miło zaskoczyłeś mnie tym 'niestety' wink.gif
Powiem szczerze, czegoś by brakowało w naszej ekstraklasie bez Widzewa (4-krotny Mistrz Polski), tak jak np. bez Górnika Zabrze (14-krotny Mistrz Polski), Ruchu Chorzów (14-krotny Mistrz Polski) czy Cracovii (5-krotny Mistrz Polski). To wszystko kluby z ogromnymi tradycjami i aż serce boli gdy pałętają się one po zapleczach I ligi, bez pieniędzy ze wspomnieniami dawnej chwały. Zawsze się cieszę, że spadają jakieś Orleny (bez tradycji, każdy mecz wieje nudą), a zamiast nich przychodzi do Ligi taki chorzowski klub, który prócz ogromnych tradycji i zasług dla polskiej piłki, prezentuję coś swoim poziomem (grają całkiem ładnie). No i poza tym klasyki z Widzewem zawsze mają ten niezapomniany smaczek, który trudno zastąpić meczem z takim choćby GKS'em Bełchatów.
Co do ich teraźniejszej gry (ja tam tego nie widzę by grali lepiej, ale wierzę na słowo) to myślę, że niewiele się zmieni dopóki na al. Piłsudskiego nie zapuka bogaty sponsor z planami i nie spłaci długów Łódzkiego klubu oraz nie zakupi kilku klasowych graczy. Boniek wyznaję dziwną w tych czasach zasadę, że piłkarz w OE ma się promować, a nie zarabiać. Nawet jeżeli jakiś wychowanek czy młody gracz gra całkiem konkretnie i podnosi poziom Widzewa, to zaraz zostanie sprzedany. Tak długo Widzew się nie utrzyma w lidze, gwarantuję. Będzie coraz trudniej, ponieważ nie są już beniaminkami i rywale coraz lepiej znają styl gry łódzkiego klubu.