[BGII] Let's Play BG2 with dynamic duo!
Kurcze, porfirion, domyśliłeś się wszystkiego jakbyś tu był!
Fakt, utknęliśmy i zastanawiamy się co dalej; stąd spytam - czy są do BG2 jakieś utrudniacze które raczej poprawiają skrypotwanie i np. skalują poziomy do poziomów drużyny, niż raczej dokładają glabreezu i epickie czary?
Dodatkowo, premiera Borderlandsów 2 nam nie pomaga - wręcz przeciwnie.
Fakt, utknęliśmy i zastanawiamy się co dalej; stąd spytam - czy są do BG2 jakieś utrudniacze które raczej poprawiają skrypotwanie i np. skalują poziomy do poziomów drużyny, niż raczej dokładają glabreezu i epickie czary?
Dodatkowo, premiera Borderlandsów 2 nam nie pomaga - wręcz przeciwnie.
No to w takim razie chyba bardziej będzie wam odpowiadać Sword Coast Stratagems II (tutaj macie obfite readme), chyba instalowanie w trakcie rozgrywki nie powinno zbytnio przeszkadzać, ale jednak także uważam, że lepiej zrobić to przed rozpoczęciem części dwójkowej. Z tego, co czytałem (znów: tylko teoretycznie, od razu zaznaczam) ten mod to w zdecydowanej większości skrypty (choć chyba dodaje też trochę innych ulepszeń wrogom) - a co do czarów epickich: to przecież także skrypty nie wiem, czy one też zostały pododawane magom/kapłanom przez SCS II, ale na pewno spodziewajcie się różnych ciekawych warunkowań, sekwencerów i nie tylko.
Aha, no i jeśli nie odpowiada wam Tactics, to z Ascensiona lepiej też zrezygnujcie, bo ulepsza on solidnie chyba każde z Piątki (słyszałem, że ponoć o Sendai zapomnieli) oraz Demogorgona i poważnie zmienia końcową walkę. Bardzo poważnie.
Aha, no i jeśli nie odpowiada wam Tactics, to z Ascensiona lepiej też zrezygnujcie, bo ulepsza on solidnie chyba każde z Piątki (słyszałem, że ponoć o Sendai zapomnieli) oraz Demogorgona i poważnie zmienia końcową walkę. Bardzo poważnie.
Mamy, mamy. Mnie nie było przez weekend. Powoli się zbieramy, musimy jeszcze znowu mody zainstalować bo miałem format dysku. Cierpliwości, pewne kroki są czynione.