Dodałem tytuł "Mistrz", czyli osobę, która uczy młodych wiedźminów. Zmieniłem też "Pogromcę potworów" - jesteś pożądany do zabijania potworów i wieśniacy Ci ufają. Brakuje jednego tytułu - ma ktoś jakiś pomysł?
Co do nowych rang - myślę jeszcze o zrobieniu pirata.
[Dodano po 3 dniach]
Wiedźmin
Klasa:
Wiedźmin
*
Dziecko Niespodzianka - jeden z wiedźminów zabrał Cię z domu. Podobno uratował życie Twojemu ojcu, a jego życzenie za uratowanie życia brzmiało:
"Oddasz mi to, co zastaniesz w domu po powrocie, a czego się jeszcze nie spodziewasz". Tym co Twój ojciec zastał w domu byłeś Ty.
*
Uczeń wiedźmina - minęło kilka lat odkąd zabrał Cię wiedźmin. Teraz Twoje życie polega na ciągłym treningu. Nauczyłeś się używać znaków, ale mutacji jeszcze nie przeszedłeś...
*
Młody wiedźmin - przeszedłeś mutację i zostałeś wysłany w świat, aby walczyć z potworami. Zaraz po opuszczeniu Kaen Morhen spotkałeś się z pierwszym przeciwnikiem. Był to troll. Naprawiał on most, a gdy go zaatakowałeś zostałeś otoczony przez wieśniaków. Za karę za atakowanie trolla, jeden z chłopów publicznie "wręczył" Ci parę klapsów na gołą rzyć.
*
Doświadczony mutant - nabrałeś doświadczenia w wiedźmińskim fachu. Nauczyłeś się rozpoznawać, kiedy Twoje życie jest zagrożone i masz świadomość, że większość ludzi się Ciebie boi.
*
Negocjator - umiesz targować się ze zleceniodawcami zadań. Do tego wykorzystujesz swój wizerunek wiedźmina, osoby bez uczuć, która zabija z zimną krwią.
*
Alchemik - w walce często używasz mikstur. Raz niechcący je przedawkowałeś i choć walkę wygrałeś, to obudziłeś się goły w środku miasta...
*
Szermierz - Twoje umiejętności znacznie urosły, jednak nadal popełniasz błędy w czasie walki.
*
Wiedźmin – stałeś się prawdziwym wiedźminem. To co powinieneś umieć, umiesz, choć nadal chcesz więcej...
*
Pogromca potworów – jesteś jedną z najbardziej pożądanych osób do zabijania potworów. Wieśniacy znają Twoje imię i podchodzą do Ciebie z szacunkiem i z jako taką ufnością, gdyż wiedzą, że ich nie zawiedziesz i nie oszukasz.
*
Wojownik doskonały – walczysz jak szatan. Dosłownie!
*
Mistrz - nauczanie jest trudniejsze od uczenia się, przekonałeś się o tym na własnej skórze. Zimą nauczasz młodych wiedźminów w Kaen Morhen i zawsze wtedy marzysz o powrocie na szlak -
"Dzieciaki są takie irytujące".
+
Legendarny wiedźmin – osiągnąłeś we wszystkim perfekcję i stałeś się sławny. Bardowie piszą o Tobie pieśnie, każdy na świecie o Tobie słyszał. Jednak Ty nadal robisz to co świetnie Ci wychodzi – zabijasz potwory i... zimą uczysz młodych wiedźminów.
-
Rzeźnik – ludzie od Ciebie uciekają, bo podobno mordujesz nie tylko potwory, zaś zła sława sprawia, że odmawiają ci strawy i kawałka izby do spania. Do tego jest za Ciebie jakaś nagroda od lokalnego władyki.
Tak wygląda (mam nadzieję
) końcowa wersja rangi Wiedźmin. To co wchodzi, odpada czy coś zmienić? Jakby co to dodałem tytuł "Negocjator".