Czytaj dokładnie dialogi, a dowiesz się, gdzie jest reszta towarzyszy. Poza tym sugeruję skorzystać z naszej odnowionej solucji do tytułu, gdy zajdzie taka potrzeba.
A tak na marginesie. W NWN1 nie można sterować towarzyszami, to samodzielne jednostki.
W porzątku dzięki. Ale jednego nie kumam. Jako że nie chcę robić spamu na forum zapytam tutaj. To jak mam dać mojemu towarzyszowi jakiś lepszy ekwipunek??
A drugie pytanie. chciałbym zrobić palladyna. Możecie mi poradzić jakie cechy taka postać powinna mieć??
O ile dobrze pamiętam to towarzyszom w NWN 1 nie można przydzielać ekwipunku.Kiedy będą awansować wraz z Tobą automatycznie dostaną co klika poziomów lepsze rzeczy np. buława + 1,+2 w przypadku Linu.
Paladyn opiera się na mądrości i charyzmie.Proponuję taki zestaw cech jak:
Jeśli chodzi o ten ekwipunek to jestem zaskoczony tą hańbą.
No ale jeśli chodzi o punkty to aż tyle nie mam ich do rozdania. chyba że chodziło ci żeby potem je tak rozdać to ok
No a jeszcze jedno. W jakie umiejętności inwestować?? Walka dwoma brońmi?? Dwuręczne??
No i jeszcze dobra jest podklasa czy normalny palek?
Możesz zainwestować w takie umiejętności jak : leczenie ,perswazja,koncentracja,parowanie i wiedza.
Jeżeli chcesz walczyć dwoma brońmi to powinieneś mieć wysoką zręczność ( od niej zależą klasa KP i atuty dotyczącej walki dwoma brońmi oraz inne np.atak z doskoku) Sugerowałbym byś walczył mieczem i tarczą ale to Twój wybór.Natomiast walka bronią dwuręczną ma też swoje plusy np. miecz dwuręczny zadaje 1k12 pkt obrażeń.
Jeżeli posiadasz i masz zainstalowane oba dodatki do gry to możesz wziąć taką klasę prestiżową jak boski czempion.Posiada on atuty oparte na charyzmie i umiejętności zbliżone do paladyna ale możesz trzymać się też klasy podstawowej co nie zaszkodzi.
Zamiast koncentracji proponowałbym dyscyplinę. To jest podstawowa umiejętność dla każdego fizola. Parowanie tylko wtedy, gdy lubisz i wykorzystujesz ten sposób walki oraz przy wyższej zręczności. Perswazja, wiedza, leczenie - jak powiedział Obserwator.