Ati
Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza także spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.
Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
- Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
- Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.
- Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.
Za wikipedią.
A żeby nie było "spamu", do założycielki - co sądzisz o niewłaściwym używaniu różnych pojęć i osobach, które to robią? Nie pieję (cześć Kuro) do nikogo konkretnego.
Fajnie, chcesz się zmienić - oblej się kwasem. Kurze, myślę, że jako terapeuta byś się nie sprawdził.
Ati, Ati - czemu nie zmienisz swej ksywki forumowej na Lav? Tylko nie pisz mi - "bo jest zajęta! Przejrzałbyś temat leniu, to byś wiedział". Wtedy odpowiedziałbym - to czemu w takim razie, nie zastosujesz patentu Hassana (chyba, ze słono sobie liczy za jego zastosowanie, co?) z apostrofem? Czemu Ati, czemu? Ta kwestia przesłania mi życie, bez jej wyjaśnienia nie zaznam spokoju, nie zmieni się moja natura (a kwasu ze względu na cerę nie zastosuję)!
Ati, Ati - czemu nie zmienisz swej ksywki forumowej na Lav? Tylko nie pisz mi - "bo jest zajęta! Przejrzałbyś temat leniu, to byś wiedział". Wtedy odpowiedziałbym - to czemu w takim razie, nie zastosujesz patentu Hassana (chyba, ze słono sobie liczy za jego zastosowanie, co?) z apostrofem? Czemu Ati, czemu? Ta kwestia przesłania mi życie, bez jej wyjaśnienia nie zaznam spokoju, nie zmieni się moja natura (a kwasu ze względu na cerę nie zastosuję)!
Nie rozumiem Cię - pytałeś o zmianę natury człowieka, to odpowiedziałem. Nie wspominałeś, że chodzi o psychikę czy mentalność. Wtedy doradziłbym inny kwas.
Bo ktoś musiałby jeszcze pozmieniać "Ati" na "Lav'" we wszystkich newsach, artykułach i innych miejscach portalu, w których zagościł mój nick w ciągu mej blisko 5 letniej działalności w redakcji. Bo ' w matematyce wykorzystuje się do oznaczenia czegoś symetrycznego jak odcinki A i A', a ja nie chcę być symetryczna względem czegoś. Chcę być jedyna i niepowtarzalna. Bo możemy przyjąć, że "Lav" jest moją ksywką prywatną, a "Ati" służbową. Bo... no na pewno by się coś jeszcze znalazło, ale nie chce mi się teraz dalej myśleć. Mam nadzieję, że zaspokoi Cię ta odpowiedź Rendżerze.