Właśnie nie wiem, nie znam się na tyle na Pratchettcie, żeby się wypowiadać w tej kwestii . Ktoś wie, czy oni to jakoś chronologicznie poukładali, czy tak o, dawaj, i tak kupią ?
Ale można zacząć od której chcesz części. Chronologia wśród nich nie ma większego znaczenia. A szczerze mówiąc według mnie takie czepianie się "ale nie możesz zacząć od tej części to niechronologiczne!" jest po prostu pretensjonalne.
Użytkownik Ati dnia poniedziałek, 24 sierpnia 2015, 01:07 napisał
Ale można zacząć od której chcesz części. Chronologia wśród nich nie ma większego znaczenia. A szczerze mówiąc według mnie takie czepianie się "ale nie możesz zacząć od tej części to niechronologiczne!" jest po prostu pretensjonalne.
Gorąco polecam trylogię "Achaja". Dobra książka polskiego autora, która mimo niektórych niedocięgnięć trzyma poziom i przynajmniej szokuje brakiej wyidealizowanych bohaterów.
Polecam pierwszy tom z serii "Drugie życie" Ewy Talarczyk. Z poczatku podeszlam do tej ksiazki z wahaniem, tematyka jest bardzo odmienna od tego, co zwykle czytam, ale bardzo mnie wciagnela. Gorąco polecam, w sam raz na długie zimowe wieczory.