Mężczyzna romantyk - temat dla kobiet :P
Myślę, że romantyzm zatrzymał się na przełomie XVIII i XIX wieku i tam już został. Podobnie jak romantycy. W naszych czasach nie spotkałam jeszcze żadnego romantyka. Owszem, były osoby które sugerowały swoimi słowami, że właśnie nimi są, ale później wychodziło, że to jedynie czcze gadanie.
No i ja wcale romantyków nie szukam. Są nudni
No i ja wcale romantyków nie szukam. Są nudni
Zastosowanie tu znajdzie artykuł 6 kodeksu cywilnego. Zatem czekamy Ekhtelion.
[Dodano po chwili]
W sumie na Eni też czekamy. Także użyła tego słowa na "r"... ;p Co rozumiecie przez "romantyzm" i "romantyk"?
[Dodano po chwili]
W sumie na Eni też czekamy. Także użyła tego słowa na "r"... ;p Co rozumiecie przez "romantyzm" i "romantyk"?
Cytat
Romantyk to postać niezwykła, niepowtarzalna, przeżywająca wielkie namiętności. Zmaga się z Bogiem, ze społeczeństwem, ze sobą. Gwałtowne uniesienia, pasje często prowadzą go do zguby. Buntuje się przeciw światu, niesprawiedliwości społecznej, niegodziwości ludzkiej. Cechuje go wrażliwość, idealizm, czystość uczuć. Rezygnuje ze szczęścia osobistego, by całkowicie poświęcić się wielkiej sprawie. Często jest samotny i wyobcowany.
Dobrze więc, zróbmy tak drogie panie Eni, Ati, Atis, Miveda, Racuch, Denuan pani na S, której nicku nie maogę nigdy spamiętać... oraz reszta pięknego towarzystwa naszego...
Kim jest dla Was romantyk? Własnymi słowami prosimy...
@Ekh... boję się, że nasze panie nie zauważą tego tematu... a mi trudno się powstrzymać...
Kim jest dla Was romantyk? Własnymi słowami prosimy...
@Ekh... boję się, że nasze panie nie zauważą tego tematu... a mi trudno się powstrzymać...
To miłe, ale tego typu zachowanie można wytłumaczyć czystym pragmatyzmem, a nie romantyzmem. Generalnie mało która kobieta jest w stanie oprzeć się niszczącej sile i furii pudełka czekoladek, bukietu pąsowych róż i deklamacji wygłoszonej na kolanach. Poważne uszkodzenia może wywołać chociażby bilet do kina, bądź zarezerwowany wcześniej stolik na degustację beaujolais. Przewidywalne, ale czy romantyczne?
Jakby nie patrzeć większość facetów na forum zachwyca się księżycem, grą światłocieni, dobrą muzyką i zachodem słońca... i większość jest oryginałami