Ilość postów: 2333
Ale to jest bardzo ciekawe. W podstawce było mówione, że jakby wyjęto nam Okruch z piersi, napewno byśmy zginęli (wykrwawili się na śmierc, napewno). A tutaj w Masce Zdrajcy nam go bestialsko wyrwano... i żyjemy jak gdyby nigdy nic XD.
Matuzalem
Ilość postów: 9483
Klasa: Wampir
A może ktoś wie na jakich kupców działa Błogosławieństwo Waukeen, szczególnie zależy mi na kupcach z podstawy??
Bo Neeshka nie m ogona? D:
A mój Druid zje żywcem twojego Tancerza Cieni.
Hm, a nie omieszkam zobaczyc czy demonica ma ogon.
Ja mam wrażenie, że nigdy nie zrozumiem o co w Masce Zdrajcy chodzi.
Powiernik Puszczy
Ilość postów: 635
Klasa: Łowca
Chyba że właśnie żyjemy dzięki klątwie a okruch ją blokował...złodziej + tancerz chyba się dubluje w atutach więc może warto by się zastanowić nad jakaś inna klasą prestiżową?
Jak widac Obsidianowi nie widziało się trzymanie zasady, że skoro dodatek kontynuuje historię, to wszystko musi się logicznie wiązac. XD
Spójrz na to z medycznego punktu widzenia. Kiedy okruch wbił się w pierś Rycerza-Kapitana (Knight-Captain) byc może naruszył ciało od środka, ale jednocześnie, prawdopodobnie, tamował krwawienie. Poprzez wyjęcie go z piersi... PC wykrwawiłby się na śmierc i nawet Klątwa by go/jej nie uratowała.
Protestuję. Knight-Captain była kobietą.
No właśnie. I tu się zawsze zastanawiałam, jak za Chiny Ludowe jednak przekuli ten miecz bez jednego kawałka?