Błędy
Gość_Forgotten*
Czy tylko mi SB szwankuje? Chciałem napisać shouta w którym (jak zwykle) zabłysnąłbym wiedzą i intelektem, ale nic się nie stało. Za drugim razem też. Po zalogowaniu się na innej przeglądarce też ich nie widać.
Platforma testowa: Debian GNU/Linux Wheezy x86_64 + Firefox 17.0.5 ESR + Chromium Wersja 26.0.1410.43 Debian 7.0 (189671)
Wirtualizowany GRML GNU/Linux 2013.02 z Iceweasel 10.0.0.2
[EDIT]
Suddenly works.
Platforma testowa: Debian GNU/Linux Wheezy x86_64 + Firefox 17.0.5 ESR + Chromium Wersja 26.0.1410.43 Debian 7.0 (189671)
Wirtualizowany GRML GNU/Linux 2013.02 z Iceweasel 10.0.0.2
[EDIT]
Suddenly works.
Hmm, na moje pytanie (parę postów wyżej) z 1 lutego nie było odpowiedzi, problem jest cały czas... czy ktoś w ogóle czyta ten temat?
Poza tym naszła mnie taka myśl - może to nie błąd, ale poważny brak: przy nickach użytkowników nie ma żadnej ikonki informującej o płci danej osoby (ani info w profilu). Może to łatwo spowodować faux pas przy zwracaniu się do nowych osób, albo trzeba lawirować unikając form odmienianych przez rodzaje... czy dodanie takiej ikonki byłoby możliwe (z jednoczesnym wyborem płci przy rejestracji i w panelu użytkownika)?
(bo chyba nie jestem tak ślepy, że po prostu przeoczyłem taką ikonkę, prawda? )
[Dodano po 14 godzinach]
Widzę, że problem z polskimi literami w profilowym imieniu/nazwisku już naprawiony, wielkie dzięki
Poza tym naszła mnie taka myśl - może to nie błąd, ale poważny brak: przy nickach użytkowników nie ma żadnej ikonki informującej o płci danej osoby (ani info w profilu). Może to łatwo spowodować faux pas przy zwracaniu się do nowych osób, albo trzeba lawirować unikając form odmienianych przez rodzaje... czy dodanie takiej ikonki byłoby możliwe (z jednoczesnym wyborem płci przy rejestracji i w panelu użytkownika)?
(bo chyba nie jestem tak ślepy, że po prostu przeoczyłem taką ikonkę, prawda? )
[Dodano po 14 godzinach]
Widzę, że problem z polskimi literami w profilowym imieniu/nazwisku już naprawiony, wielkie dzięki
Nie mogę przestawić avatara (wszystko niby dobrze itp. itd.).
Na stronie głównej szwankuje RSS (niektóre klienty zdychają). Błąd tkwi w tym newsie:
<item><br /> <title>"Might & Magic X" - zwiastun premierowy</title><br /> <link>http://gexe.pl/might-...link><br
Znak "&" w tytule jest interpretowany jako element znaku specjalnego i parsery cierpią. Proponuję by umieszczać tytuły newsów w bloku CDATA, podobnie jak jest to robione z treścią właściwą, wtedy powinno śmigać.
Pzdr,
Aro
edit: ok, widzę, że zaczęło śmigać, zmodyfikowaliście kodowanie?
Nie jest to może ten rodzaj błędu, ale...
Proponuję zaktualizowanie kolorków i ludzi się nimi posługującymi w Regulaminie.
Dziękuję za zmianę.
Proponuję zaktualizowanie kolorków i ludzi się nimi posługującymi w Regulaminie.
Dziękuję za zmianę.