W drugij części Wrót Baldura czeka na nas wiele ciekawych i trudnych zadań. Moim ulubionym jest te które czeka na nas na Wzgórzach Umar. Misja ta ma ciekawą fabułę i czeka nas tam walka ze smokiem(moja ulubiona potyczka z całej gry). Jakie są wasze ulubione misje i zadania?
A mi się w sumie bardzo podoba początek. Ucieczka od Irenicusa. Jakoś to takie bardzo klimatyczne jest. Zgodze sie z Jakóbem, że większośc zadań jest fajna.
Niech no się zastanowię... Chyba zadania czekające na nas w mieście drowów Usth Natha. Tylko wówczas jesteśmy ograniczani upływającym czasem, funkcjonujemy w przebraniu, trzęsiemy się ze strachu przed odkryciem... I bardzo nietypowe zadanie: jak wykręcić się przed łożnicą Phaere?
Moje ulubione zadania: To wszystkie związane ze Smokami, a także Targowo - proste, dużo PD, złota i dobrych przedmiotów +reputacja i posągi. Najgorsze są zadania gdzie gramy rolę kurierów. Jak mnie to denerwowało.
Moje ulubione zadania? Walki ze smokami, Podmrok i enklawa Sendai (ogólnie wszędzie tam gdzie spotykamy drowów). Te questy podobały mi się najbardziej, ale lubię jeszcze wiele innych między innymi miasto Shauginów, Shundalasarar i lubiłem również walczyć z ognistymi olbrzymami, czyli Maszerujące Góry (fajna muzyczka tam leci) .
Właśnie skończyłem Twierdzę Strażnika, a nie dałem jeszcze nawet kasy za informacje o Imoen. Tylu ciężkich batalii w tak krótkim odstępie czasu chyba nie ma w żadnym innym 'kłeście' w BG II . Po prostu masakra, ale satysfakcja jest ogromna . I przedmioty, jakie można zdobyć też są warte wysiłku.
Dla mnie ciekawą misją była zdobycie krwi srebrnego smoka, czyli Adalon (chociaż zbroję ze skóry mogą nosić źli a ja mam dobrą drużynę oprócz Viconi to chciałem zobaczyć jej właściwości), trzeba było spełnić zadanie dla Adalon ze smoczymi jajami, żeby odprowadziła nas do wyjścia z Podmroku i wtedy wystarczy odrobina szczęścia, palec śmierci i jest martwa (obydwa zadania spęlnione). najbardziej interesujacym zadaniem była oczywiście twierdza strażnika.J AK ZABILIŚCIE GORGONĘ, ja zastawiłem wokół potwora mnóstwo pułapek tak że padł o razu po ujawnieniu się i rozpoczęciu walki.
Oczywiście Podmrok. Ciekawe zadanie w Twierdzy Strażnika to to z maszyną wysysajacą dusze i ten swoisty "labirynt" w jakim się znajdujemy - fajna sprawa.
Chodzi o dzieci Gorgony?? Jeśli tak, ja je zabiłem swoim kawalerem i Keldornem, po kolei tłukąc mieczem, co tu za filozofia. Przecież kambion był nawet na początku.
Najfajniejsze zadania to wszystkie ze smokami, najbardziej z czerwonym ! Twierdza de'Arie tez jest fajna no i oczywiście Twierdza Strażnika- kupa doświadczenia i wypasionych przedmiotów
Użytkownik VEGA dnia Mar 20 2007, 03:10 PM napisał
Najfajniejsze zadania to wszystkie ze smokami, najbardziej z czerwonym ! Twierdza de'Arie tez jest fajna no i oczywiście Twierdza Strażnika- kupa doświadczenia i wypasionych przedmiotów
[post="56530"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Twierdza d'Arnise chyba:) Jak dla mnie taka sobie -albo zbyt wiele razy wykonywałem to zadanie. Z zadania z modów fajne jest za to porwanie Boo - przez chwilę ma się poczucie grozy, że Minsc rozwali całe Amn:D