dla mnie najlepszym klimatem jest Ust Natha. uwielbiam klimaty drowów, choć nigdy nie utożsamiam się z jednym z nich. przechodzę właśnie bg2 kolejny raz po kilkuletniej przerwie i przypominam sobie wszystko. ta gra jest genialna

ale nie o tym chciałem. wiem, że zadam może głupie pytanie, ale w podmroku, przy samym wyjściu, w lokacji gdzie znajduje się jakaś świątynia kuo-toa jest pomnik demogorgony. można jej złożyć ofiarę. tekst brzmi: "złóż ofiarę ze zwierzęcia, aby otrzymać nagrodę" czy coś w ten deseń. a pewien posąg ilithida podpisany jest: "złóż ofiarę przed demogorgoną, aby obudzić piątkę". nie pamiętam już co, gdzie i jak. w którym miejscu co powinienem położyć? normalnie na ziemi przed posągiem? i pytanie CO? nie ma tam jako takiego ołtarza, do którego można by było coś wrzucić.
jeśli ktoś zna odpowiedź na nurtujące mnie pytanie to proszę ślijcie maila na [email=yaerius@fulcrum.pl]yaerius@fulcrum.pl[/email]
ps. najlepszym jest mój prywatny quest: zabij na solo wszystkie smoki w grze

dragon-hunter, that's me

najtrudniej chyba idzie z pierwszym, którego się spotyka - ze względu na niski poziom. dla mnie pierwszym był smok cienia. wnerwia mnie jego oddech wysysający poziomy

ale poza tym spoko.