[TESIII] Który Ród Najlepszy?
Witam wszystkich. Mam pytanie do tych którzy grają (lub grali) w Morrowinda, który Ród (Telvanni, Hlaalu, Redoran) jest najlepszy? Wiem wiem że każdy Ród jest do innej klasy np. Telvanni pasuje do klas magicznych a Redoran do wojowniczych, ale który ród według was ma najciekawsze zadania, twierdze itd.?
Nie ma sprawy. Ja wstąpiłem do Redoran (gram Nordem Wojownikiem) i mam już swoją twierdze którą zdobyłem tylko po 6 zadaniach. Kiedyś grałem Leśnym Elfem Łucznikiem i wstąpiłem do Hlaalu a twierdze zdobyłem dopiero po kilkunstu zadaniach. Stwierdzam więc że zadania w Hlaalu są trudniejsze (trzeba więcej biegać) i dłuższe, oraz jest ich więcej w przeciwieństwie do zadań Redoran które są krótkie i proste.
mi sie dobrze gralo w Televani........zrobilem w tym rodzie wiekszosc misji.....ale wystapil pewien blad a mianowicie z tego co wiem to w kazdym rodzie jestaka misja ze sie kompletuje ludzie ktorzy bede ci budowac zamek......a takze znalezc soebie miejsce(a dokladniej) kopalnie z ktorej bedzie sie czerpalo pieniadze......i w tym wlasnie u mnie byl problem bo okazalo sie ze w dawnej przeszlosci dla punktow umiejetnosc zabijalem krolowe...no i jak sami sie domyslacie zabilem swoja przyszla krolowa.......przez co nie moglem dokończyc misje dla tego rodu....
Dobra, nie będe zakładał nowego tematu. Mam taki problem, wykonałem wszystkie zadania dla Gildii Złodzieji w Balmorze (Habasi Słodkie-Usta), wykonałem również wszystkie zadania dla Gildii w Ald'Ruhn (jubiler jakiśtam), w Sadith Mora (wielka jakaśtam) nie wykonałem tylko zadania z tą ebonową laską (można było je przyjąć lub nie, ja go nie przyjąłem). Pozostały mi tylko zadania u Arcyzłodzieja dżentelmena Jima Staceya. Wykonałem dla niego 3 zadania i pozostały mi tylko 2 zadania żeby zostać Mistrzem Gildii. Kiedy chce dalej wykonywać zadania u niego, to mówi mi żebym przyszedł do niego gdy będe "Mózgiem Gildii", a kiedy chce awansować się u niego to mi mówi że mam wystarczające wymagania lecz musze wykonywać zadania dla gildii. No i co mam zrobić?
Radze poszukać wiecej zadań dla tej gildii. Niestety nie zostałem przyjęty do tej gildii wiec nie powiem Ci jakie jeszcze są zadania, ale skoro tak mówi to muszą jakieś zadania jeszcze być do wykonania. Z drugiej strony nieprzyjęcie tego zadania, o którym mówisz mogło być właśnie tym sławnym "ostatnim gwoździem do trumny". Pozdrawiam. 8)
ojjjj jakobie to sobie nawazyles bigosu jak to mowil pewien aktor(jak rozpetalem druga wojne swiatowa) z tego co przegladalem misje u gildii zdłodziei zrobiles zadania we wszystkich miastach......zostawiles tylko jedne zadanie......z tego co widzielem to zadanie jest zaje.....bardzo wazne gdyz jest ostatnim zadaniem przed spotkaniem sie z szefem gildii złodziei......znaczy to ze jezeli tego zadania nie zrobisz mozesz sie pozegnac z tymi zadaniami u szefa.....wiec(przynajmniej wedlug mnie) musisz jakos to zadanie odzyskac.....powodzenia
Redoranczycy niezlomni wobec Cesarstwa? Chyba wobec Swiatyni! To Ród Hlaalu najchetniej przyjmuje przybyszów, a Ksiaze Vedam Dren to byly Arcymistrz mojego rodu (obecnym jestem ja ). Ma tylko jedna wade: Crassius Curio. Kazdy kto jest Hlaalonczykiem wie, o co mi chodzi . Na szczescie ja juz sie od niego uwolnilem .
Ród Redoran mi się nie podobał za dużo świętoszków do Telvani nigdy nie dołączyłem a więc nie wiem jak u nich jest. W Hlallu mi się najbardziej podoba mają fajne sposoby rozwiązywania problemów i zadań(można podwójnie zarobić na niektórych). Może i się uważają za ważniaków ale są spoko.
Grałem tylko Hlallu wiec o innych nic powiedzieć nie mogę. Zadania owszem, ciekwae mają, tylko dalczego w pewnym momencie dostałem szklaną zbroję . Myslałem, że tam darzy się sympatią twardzieli .
Ale głównie, to chciałem powiedzieć, że połączyłem dwa identyczne tematy i ucierpiała przy tym ankieta (zdaje się, że Vampire Lorda), więc jeśli możesz to wstaw ją jeszcze raz .
Ale głównie, to chciałem powiedzieć, że połączyłem dwa identyczne tematy i ucierpiała przy tym ankieta (zdaje się, że Vampire Lorda), więc jeśli możesz to wstaw ją jeszcze raz .