Wybór wielkości przestrzeni roboczej zależy od preferencji... i wolnego miejsca na biurku. Przekonałam się, że najlepiej mi idzie, kiedy mój pentagramek leży na biurku pod tym samym kątem co monitor, ale zdarza mi się zrobić rysunek "na kolanie" (w tym przypadku format a5 traktuję jeko dużą zaletę). Słyszałam, że małe formaty poleca się "na próbę" lub "dla początkujących", z czym kompletnie się nie zgadzam, po prostu sądzę, że do możliwości mojego kompa nadaje się dobrze (cienki monitor, pracuję na rozdzielczości 1024x768, bo przy 1200x1600 odświeżanie mam po prostu tragiczne, oczy wysiadają), to jest raz. Dwa - oczywiście kasa XD (mój tablet to był właściwie prezent od mojego chłopaka kupiony na aukcji. Poprzednia właścicielka używała go z kilka razy, bo najwyraźniej przerzuciła się na coś większego).
Jeszcze inni narzekają na markę: uprzejmie zawiadamiam, że mój Pentagram działa bez zarzutu, nasick jest taki, jaki być powinien, czasem zadrży, jednak są to niesamowicie sporadyczne przypadki i wszelkie blędy wynikają nie z winy sterowników, ale raczej za długo pozostającego na dysku systemu (jak Sławek przetrzymał instalkę WinXP ponad półtora roku, to ja nie wiem...)
Jednak nie polecam tabletu i piórka do poruszania się w Windzie - idzie to strasznie powoli.
No i tak to wygjąda z mojej strony... Wiem że niezbyt dużo może to pomoże, jednak gdybym miała coś do porównania...
------------------------------------Edit---------------------------------------
http://members.lycos.co.uk/sectionnine/pli...t/goha_c062.jpg
Fanart z Lineage, 2 taki wykańczany o 2giej w nocy :F
Doom Plate rlz ;D