Moim zdaniem z tą oceną trochę zawyżyli (wszystkich ), poza tym Coran ma tą samą ocenę , więc Minsc jest egzekwo pierwszy .
P.S. Na +9 wyciągnął go Boo, bez Boo miałby +6 .
Dla mnie to Minsc jest najlepszym wojakiem w grze chociaż jak się dobrze Kagainem rozegra postać to też wymiata, ale jednak zostaje przy Minscu.Zawsze go miałem w drużynie w BG i BG2.Jego teksty są świetne a postać kultowa zdecydowanie 9 z małym minusem
Fakt jest jednym z lepszych wojowników , ale np. licząc bojowość to Ajantis, Kagain i Kivan daleko mu nie odstępują, są na równym poziomie . I moim zdaniem z nich najlepszy jest Kivan (leprzy od Minca ).
Heh a więc w BG1 lepiej jest mieć woja biegłego w łukach...niż w zwarciu...dlatego Kivan albo Coran a nawet Khalid jest lepszym wojem od minsca jeżeli chodzi o łuki....Jeżeli chodzi o zwarcie to duużo lepszy jest Kegain i Yeslic i ewentualnie postać gracza jak gra wojem....w BG2 natomiast dużo lepszym wyborem jest postać przygotowana do zwarcia i tutaj Minsc też się blado prezentuje np przy Kegainie czy Voyagerze czy nawet przy paladynie i naszym zniewieściałym wojem/kapłanem już o rzeźniku Sarevoku nie wspominając..... Jednakże jeżeli ktoś go bardzo lubi to niech nim gra tylko błagam nie mówcie że jest najlepszym wojem...może najbardziej klimatycznym albo coś w tym stylu ale nie najlepszym...
Moim zdaniem jest najlepszym wojownikiem w zwarciu który jest niezbędny (dla mnie), działa jak tarcza przeciwnicy skupiają się na nim a reszta strzela do nich z bezpiecznej odległości . Jest lepszy od Kegain'a i Yeslic'a ponieważ:
a) Kegain jest krasnoludem (nie jestem rasistom ale nie podoba mi się jak jakiś koleś niszczy mi średnią wzrostu drużyny, powinni być tacy żeby mogli grać w kosza ),
b) Yeslic'em nigdy nie grałem .
Hmm a co masz do krasnali???...najlepsi wojacy w grze...A Kegain bije na głowę w zwarciu takiego wielkoluda jak Minsc...O ile odpowiada Ci jego charakter...
Charakter zawsze można zmienić Hełmem Zmiany Charakteru ( jeżeli klasa pozwala ) Minsc w Bg 2 jest znacznie gorszy niż w Bg 1 i jeszcze klasa Łowcy co mu nie pozwala, chyba dać 2 albo 3 gwiazdek na daną broń.
Ech chłopaki ja bym głośno o tym nie mówił...jeszcze was dorwie jakiś krasnal z wielkim toporem w ciemnym zaułku...;p Ale wracając do Minsca to średni łowca i tylko chomik go ratuje...
Ech chłopaki ja bym głośno o tym nie mówił...jeszcze was dorwie jakiś krasnal z wielkim toporem w ciemnym zaułku...;p
A spróbowałby , jako człowiek spokojny i trochę strachliwy nosze w cholewce buta sztylet, dwa wielkie topory i granat . A poza tym mam gaz z pieprzem .
Cytat
chomik go ratuje...
No jasne, ja sobie w myślach myślę : jak dojdę do tej kopalni to wezmę sobie Boo do drużyny , ktoś z jajami oprócz mnie też się przyda .
A już tak na serio to fakt nie jest takim super wymiataczem poprostu pasuje do opisu potrzebnych ludzi do drużyny: wielki, silny, nie myślący - tragarz i ludzka tarcza w jednym .
P.S. On jest po prostu kultowy .
A słyszałem gdzieś ,że twórcy gry nie wiem czy w BG 1 czy w BG 2 ale raczej w 2 mieli pomysł zadania z Minsciem że porwali Boo.Szkoda, że twórcy gry nie zrealizowali tego pomysłu bo było by ciekawie
A słyszałem gdzieś ,że twórcy gry nie wiem czy w BG 1 czy w BG 2 ale raczej w 2 mieli pomysł zadania z Minsciem że porwali Boo.Szkoda, że twórcy gry nie zrealizowali tego pomysłu bo było by ciekawie smile.gif
Zainstaluj sobie mod "Unfinished Business", tam znajdziesz owe zadanie.
To do dwójki szkoda (ale chyba sobie 2 kupie ), słyszałem że jest o wiele lepsza od jedynki i odkryłem ostatnio że jest w sklepach do kupienia saga .
Minsc bez Boo to nic nie jest. Jest totalnie nie przydatny do wszystkiego. W mojej drużynie zauważono by to od razu zniknięcie Boo (gorzej jakby powali Minsca - tego mógłbym nie zauważyć ).
Minsc jest dobry i silny. Nie wiem co od niego chcecie Daje mu rekawice zręczności i ma jeszcze większą klasę pancerza i jeszcze mam mu dam kilka innych jeszcze zabawek to jest naprawde silny. A Kagain ma mało sił więc lipny z niego wojownik.
Ja tam uważam, że Minsc jest wyjątkowo przeciętny. Charakter, teksty czy chomiczek - oke, to ma urok, ma klimat. Jednak sam w sobie do super, mega, hiper wojowników nie należy.
Cytat
A Kagain ma mało sił więc lipny z niego wojownik.
Z tym się nie zgodzę.
Kagin jest wyjątkowo przystosowany do grania w Jednynkę, gdzie ogromną wartość mają łucznicy.
Minsc - typowa postać, której zadaniem jest zabijanie (co mu średnio idzie ).
Natomiast Kagin - typowy tank, "bierze każdego na klatę", a łucznicy dokańczają dzieła zniszczenia na dystans. Nie liczy się siła, tylko kondycja, dzięki której jest twardy (napisałbym jak penis w zwodzie, ale powstrzymam się) jak głaz. ~~
Dlatego patrząc ogólem, zarówno na Minsca i Kagina, to ten drugi jest lepszy i to z niego będzie dużo więcej pożytku.