[GI] Co widzisz w G1?
Prostota a zarazem rozwinięty rpg, jest byle rpg typu hack&slash jak diablo, ale nie jest tak skomplikowane jak np te osadzone w świecie DnD. Fabuła też świetna ale koniec mnie zawiódł, liczyłem na jakąś trudną walkę, a tu Kalom-i-jego-drużyna-B-jak-Barany, potem kilka cienkich demonów... poza tym gra świetna, ciekawy świat, niby tak prosty a jednak magiczny, i ten nastrój gry
Fabuła oraz klimat w tej części Gothic'a są niesamowite! Wciągają na dłuuugie godziny I jak na tamte czasy, kiedy Gothic wychodził, posiadał spory świat gry . Prócz tego poczucie humoru, które jak dla mnie było spore :]
Co najbardziej mi się podobało w Gothic?
Gothic, to w zasadzie najprostsza z gier cRPG, ale i także wspaniała. Twórcy stworzyli go prostego w obsłudze - poruszanie się, system walki, itp., a jednak jest grą zaawansowaną. Naprawdę, z tak wspaniała grą się jeszcze nie spotkałem, jak na razie...
Oczywiście, muszę wspomnieć o fabulę, która nie ma sobie równych, a przynajmniej mnie bardzo odpowiada. Wszystko po kolei, od wylądowania w Górniczej Dolinie, aż po wygnanie Śniącego ze świata rozgrywki.
Nie będę narzekał także na grafikę, która ongi była bardzo dobra, a przynajmniej dla mnie.
Soundtrack? Ta... to coś też miało wpływ na ten wspaniały klimat gry. Muzyka zmieniała się w odpowiednim miejscu, podczas odpowiedniej czynności, no i była bardzo dobra...
Bezimienny, a jakże mógłbym go tutaj nie umieszczać! Nieodłączną część Gothic, której niestety zabraknie podczas rozgrywki w Gothic 4, niestety... Nasz "Bezi", to był ktoś, nie było takiego w żadnej innego grze, No i miał także poczucie humoru, nieraz można było się z jego tekstów nieźle pośmiać, nieprawdaż?
Pozdrawiam, Cruoris
Gothic, to w zasadzie najprostsza z gier cRPG, ale i także wspaniała. Twórcy stworzyli go prostego w obsłudze - poruszanie się, system walki, itp., a jednak jest grą zaawansowaną. Naprawdę, z tak wspaniała grą się jeszcze nie spotkałem, jak na razie...
Oczywiście, muszę wspomnieć o fabulę, która nie ma sobie równych, a przynajmniej mnie bardzo odpowiada. Wszystko po kolei, od wylądowania w Górniczej Dolinie, aż po wygnanie Śniącego ze świata rozgrywki.
Nie będę narzekał także na grafikę, która ongi była bardzo dobra, a przynajmniej dla mnie.
Soundtrack? Ta... to coś też miało wpływ na ten wspaniały klimat gry. Muzyka zmieniała się w odpowiednim miejscu, podczas odpowiedniej czynności, no i była bardzo dobra...
Bezimienny, a jakże mógłbym go tutaj nie umieszczać! Nieodłączną część Gothic, której niestety zabraknie podczas rozgrywki w Gothic 4, niestety... Nasz "Bezi", to był ktoś, nie było takiego w żadnej innego grze, No i miał także poczucie humoru, nieraz można było się z jego tekstów nieźle pośmiać, nieprawdaż?
"Od zera, do bohatera..."
Pozdrawiam, Cruoris
No wiesz zawsze 1 część jest lepsza od następnych i w filach i w grach, no bo zobacz siedział sobie człowiek i nagle wymyślił tę fabułe, treść misji, nazwy potworów i takie tam. Dobra wyszła mu świetna gra i wiedział że gracze oczekują następnej to był "zmuszony" zrobić następną część gry aby była świetna, więc "musiał" coś wymyślić nie tak jak wcześniej że nagle mu to przyszło do głowy i wymyślił smoki które są w prawie każdym RPG, np. w filmach takich jak Harry Potter kamień filozoficzny był o wiele ciekawszy od następnych część. Sory ze pisze tak niezrozumiale ale jeśli chcecie to zrozumiecie o co mi chodzi
Zgadzam się z diego19. Spójrzcie na takie Icewind Dale 2 czy Fallout 2. Niby wszystkiego jest więcej (lokacji, broni, przeciwników, questów), ale jednocześnie ucieka gdzieś klimat. Pod tym względem Fallout 1 i Icewind Dale 1 są dużo, DUŻO lepsze. To samo z Gothic 1.
Gość_Nyras*
Gothic ? hmmm... dotychczas najlepsza gra w którą grałem ! Fabuła jest pierwszorzędna.W G II na samym początku gry dowiadujesz się, że musisz zgładzić smoki, a w GI podobało mi sie to, że musisz troszczyć się o przetrwanie.Ciężkie zarabianie na ekwipunek, długie walki i częste ucieczki.Mimo ciężkiej pracy wszyscy na początku traktują cię jak darmozjada, i nie darzą cię szacunkiem.Piękne jest również to, że możesz stanąć sobie w lesie, w piękną noc, i patrzyć na magiczną barierę skąpaną w blasku księżyca, a po paru minutach zostać zaatakowanym przez cieniostwora ;D Gra cieszy okiem oraz muzyką, co sprawie że siedzisz przed monitorem dłuuuuugie godziny.Grę polecam przejść na kodach tylko w celu zabawy lub jej poznawania ( każdy chciałby chodzić z Gniewem Innosa i Łukiem Diego ) Polecam !