Wiele osób gra w gothic trochę dłużej i są albo daleko w fabule albo zwiedzili ładny kawałek świata Gothica.
Jedną z przydatnych rzeczy są kamienie teleportacyjne pozwalające spokojnie zwiedzać świat znajdują się w każdym mieście, i teraz sprawa gdzie je znaleźć niektóre są dobrze widoczne inne są w posiadaniu pewnych postaci. Kilka lokalizacji tych przydatnych przedmiotów podam:
1. Ardei tu nie ma problemu jest na stole na "rynku"
2. Trelis skrzynia za kaplica beliara przy wyjściu niedaleko Thorusa
3. Okara na kamieniu niedaleko wejścia i u przywódcy
4. Braga(? pierwsze miasto w Varancie do którego traficie) u jednego z kupców (po jego pobiciu w trakcie realizacji zadania danina)
5. Ben Sali koło domu będącego na przeciwko głównego wejścia
6. Gotha i Vengard są w Gohcie ten drugi w jaskini po prawej stronie od wejścia na poziom zamkowy na samym jej końcu, a teleport do Gothy jest na zamku
Nie pamiętam już gdzie znajdują sie teleporty Cape Dun i Montera ale może wy dopiszecie
Dodatkowo radze od początku kupować sobie piły, młotki i kilofy(kolejno 5,10 ,20) w Vengardzie jest misja gdzie takie ilości trzeba dostarczyć. A potem nie warto biegać po świecie i skupować ich.
Jeśli komuś na początku duża alchemia nie jest naprawdę potrzebna to nie opłaca się w nią inwestować po prostu op przejściu części świata znajdziemy dość książek o tym aby mieć ją na poziomie ok. 50
Nie będę już mówił o zbierani ziół i skrzynek ;p Ale polecam skórowanie wszelkiego rodzaju bestii i pozyskiwanie trofeów można na tym trochę kaski pogonić.
Carpe Dun -> w domu orka któremu przepadła dostawa towarów
Montera w chacie w której siedzi Wystraszony niewolnik obok tamtejszego przywódcy najemników
EDIT:
Klan ognia -> w chacie łowcy orków na prawo od wejścia do wioski
Klan młota albo wilka -> w głównym budynku
A ostatniego nie pamiętam:P
Dobrym sposobem jest także łowiectwo, i wykonywanie zadań wiele jest dobrze płatnych.
[Dodano po chwili]
Teleport do Silden u szamana Mieszka zaraz przed ograniczoną częścią obozu a do Bakareshu jest na końcu miasta na studni zaraz obok są dwa namioty ( w jednym są paczki z bronią)
Wie ktoś gdzie jest mistrz walki dwoma mieczami? Nie mogę znaleźć skubańca
Czy ktoś wie czy podczas robienia screen shotów podczas gry to one sie gdzie s zapisują czy trzeba wychodić zapisywać je ręcznie???????? proszę o szybką odpowiedź
mam takie pytanie czy Lee jest w G3??
czytałem na jednej stronce ze jest ale (uwaga) jest z nami w Ardeii i walczy!!!!
ale ja go nie widzialem i nikt nic o nim nie mowij jak narazie???
czy cos jest nie tak??? byl wraz z bezimmennym w Ardeii???
czy poprostu ktos podal zle informacje???
a jak byl to czemu go niewidziałem przeciesz calą Ardee przeszukalem (nie za Lee ale za kosztownosciami tongue.gif )i ge nie było
z gory dziekuja za odpowiedz biggrin.gif
(troche sie martwie ze go jeszcze nie widzialem bardzo go lubie i chcialbym mu pomuc w jego sprawie z krolem biggrin.gif )
mam do was prozbe moze mi ktos powiedziec jak moge uzyc kodow do G3 dowiedzialem sie ze trzeba cos zmieniac w jakims pliku i zrobilem to i nic dalej widze czerwone migające kwadraciki.To moj numer GG:3594463 jagby ktos mogl opisac mi kroczek po kroczku co trzeba zrobic bylbym bardzo wdzięczny i prosze sie niesmiac z tego ze nie rozumiem zabardzo o co chodzi z tymi kodami cos tam trzeba zmieniac i takie duperele a jasie nie znam na takich zeczach (wiem ze to są banalne podstawy ale coż).a potrzebuje kodow zeby wyzwolic montere.z gory bardzo dziekuje
Forum to nie gadu-gadu. Każde zdanie zaczynasz wielką literą, używasz interpunkcji i co najważniejsze piszesz P O P O L S K U.
A wracając do sprawy - jeżeli widzisz w konsoli czarne kwadraciki, to musisz w folderze, gdzie wgrałeś Gothica, odszukać kolejny folder o nazwie 'Data', a w nim stworzyć inny folder o nazwie '_compiledImage'. Wejdź do tego folderu i stwórz w nim kolejny folder o nazwie '_Intern'. Ścieżka dostępu do tego pliku wygląda u mnie tak:
Na klawiaturze masz taki przycisk Print Screen. Klikasz go, później wklejasz to, co zrobiłeś do Painta czy innego programu graficznego i zapisujesz to. Później wstawiasz to np. na imageshack.us i dajesz na forum link.
Użytkownik Medivh dnia Dec 5 2006, 06:16 PM napisał
Później wstawiasz to np. na imageshack.us i dajesz na forum link.
[post="51220"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
wszystko zrobilem jak napisaleś ale tego ostatniego zdania nie rozumie
[Dodano po chwili]
Użytkownik Medivh dnia Dec 4 2006, 01:50 PM napisał
[color=lightgreen] Ścieżka dostępu do tego pliku wygląda u mnie tak:
E:\gothic3\Data\_compiledImage\_Intern
I to wszystko.
[post="51132"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
sorka za kłopot ale nie zaóważyłem tego.Faktycznie jest jedna Date zrobiłem tak jak pirzesz ale dalej gówno widzie ALE wpisuje marvin wciskam " ~ " i wpisuje god i dzala!!!
więc wniosek z tego jest taki ze jak ktos ma czerwona kwadraciki jak wpisuje"marvin" to kody i tak mozna wopisywac bo i tak dzialają
Po jakiego grzyba potrzebny ci jest 'marvin'? W tej części nie ma takiego kodu. Nawet jak nie utworzysz tych folderów, a masz czarne kwadraciki, to kody i tak działają.
Prosze niech ktoś mi napisze gdzie mogę znależć jakieś wypasione kostury magiczne ,bo czytałem że są niezłe ale nie mogę żadnego napotkać, gram magiem i jak na rasowego maga przystało musze mieć czym ciepnąć w czerep
Kostury magiczne są właśnie po to, by nie ciepać w czerep. Mają ci zwiększać moc, obrażenia od czarów i dawać inne bonusy magiczne a nie zwiększać obrażenia wręcz.