Mój typ zbroi to ciężki i wacze 2 ręcznym mieczem mam ebonowy hełm Norski clymore cesarski napierśnik rękawice, buty, nagoleniki i naramienniki stalowe chodzę szukam i nic nie znajduje a w sklepach gówno
Aaaargh, wy to wszystko byście chcieli od razu. Ja mam tylko taką sugestię - zwiedzać, zwiedzać i zwiedzać. Grobowce, jaskinie przemytników, forty, pobawić się w złodzieja, wkurzyć jakiegoś strażnika w Vivek, nabroić w skarbcu jakiegoś rodu, zatłuc kolesia na plantacji i wziąć sobie daikatanę... Nie chce mi się wymieniać...
Popieram Shadowdale. Możesz np. pójść na Plantację Dren. Najpierw ukradnij z Willi Drena ebonowy kirys i daedryczne nagolenniki, a jak zwiększy ci się trochę KP, to pójdź do domu Hlerali, zabij ją, zabierz ebonowy długi miecz. Potem tylko do domu Verethi i Dralor, zabić je i masz ładną, szklaną tarczę i miecz Co prawda, jeżeli masz typ zbroi ciężki, to szklany oręż na wiele ci się nie przyda, ale przynajmniej ładnie wygląda A tak jest w temacie
Popieram Shadowdale i Vergotha. Na Plantacji Dren oprócz tego, co pisał Vertgoth, zdobyłem daedryczną dai-katanę(ma ją jaden goście w chatce na drabince: ))
Szukać po jaskiniach, kraść, zabijać, wykonywać questy, grzebać po skrzyniach, rozmawiać z większością npc a podstawą w morrowindzie jest NIE KUPOWAĆ ... no, tylko w ostateczności.
Dla tych co lubią lekkie pancerze najlepiej pójść do bramy do centrum Morrowinda, oświećcie mnie nazwą bo dawno nie grałem. W każdym razie można tam ukraść cały set szklany oraz jeden z najlepszych łuków grze, nie licząc tych z modów.
Pancerz najlepiej zdobyć w Ebonheart(mam na myśli wspaniały Kirys bogów) wystarczy tylko otworzyć zaklęciem zamek. Co do reszty uzbrojenia to tak jak pisali wyżej warto jest rabować, plądrować i zabijać. Mało chwalebne ale bardzo opłacalne. O ile się nie mylę, gdzieś na północnych wyspach jest jaskinia, gdzie przesiaduje spora grupka rabusiów, wyposażona w same ebonowe pancerze. Warto zatem tam powędrować
Kirys Bogów jak dla mnie to jedne wielkie gówno.Osobiście bym nie radził go zabierać z tej jaskini.Sam bym zaklną lepszy pancerz.Więc co do pancerza to radził bym samemu zaklnąc albo przyłączć się do świątyni i tam dostać Ebonową Zbroje albo poszukać Smoczego Kirysu.Dobrą zbroją jest Skóra Hiricina w szafie u Fyra.
Powiedzmy sobie szczerze. Nie ważne jest jaki masz pancerz czy zbroję tylko ich magiczne właściwości. Najwspanialszym z przedmiotów jest pawęż daedryczna. Dzieki jej ładunkowi miałem kameleona 70%. Z odpowiednim pasem i pierścieniem samoróbkom nikt nie stanie ci na drodze
Ja polecam Topór Wiecznego Ćpuna:
Leży w....
.........w umiejętności zaklęcia deadrycznego cięzkiego topora ładunkiem ok 90 punktów od ognia:D
Po dobrym zamachu każdy klęka...
Użytkownik Messenger of death dnia Tue, 08 May 2007 - 22:54 napisał
Ja polecam Topór Wiecznego Ćpuna:
Leży w....
.........w umiejętności zaklęcia deadrycznego cięzkiego topora ładunkiem ok 90 punktów od ognia:D
Po dobrym zamachu każdy klęka...