Jaskinia Mimika. Jaka dla was była? Ciekawe, nudna, "upierdliwa", czy jeszcze jaka? Mi sie osobiście podobała, szczególnie, gdy rozmawiałem z Aribeth:
-Nie mogę zapomnieć wyrazu zawstydzenia na twojej twarzy, kiedy mimik zabrał ci twoje ubranie.)*
A w odpowiedzi ode mnie usłyszała:
-Czy wyraz zawstydzenia na mojej twarzy był tak widoczny, jak wyraz zainteresowania na twojej? :twist: :twist: :twist:
To było po prostu cool.
*Nie pamiętam, czy dokładnie tak pisało, ale w każdym bądź razie podobnie.
Według mnie jaskinia Mimika była bardzo ciekawa i fajna. Np. ta rozmowa z Ari fajne to było. A i nagroda za pokonanie mimika była świetna. Gdyby więcej było takich lokacji.
Jaskinia mimika....hmmmm !! Super sprawa ! Zgadzam sie, ze czasem może być złoszcząca ta lokalizacja(z rzadka), ale ogółem fajna i oryginalna !! Nie wspominając mistrzowskiej rozmowy z Ari która mi sie bardzo spodobała !!
Bardzo dobry pomysł z tym Mimikiem. Pierwszy raz wchodząc do jego lokacji, aż się zdziwiłem, że zabrał mi zbroję i wpadłem w panikę, ale nie było tak źle jak myślałem. Samo zwabienie go do kręgu klejnotami nie było dla mnie tak oczywiste za pierwszym razem. Wpierw obszedłem całą lokację, zabijając szczury, i dopiero później zauważyłem, że Mimik pożera te błyskotki. Dalej to już sprawa była nader prosta, chociaż pomysł świetny.
Jeżeli mogę się wtrącic to wpływ chyba żaden, bo HotU to kontynuatorka SoU więc nijak ma się z jedynką ( nie wiem czy gdzie nie było wspomniane a nie chce mi się szukac ). Po prostu Aribeth umiera/ginie ( nie pamiętam ) i za grzechy ląduje w tej sferze a my ją odnajdujemy. I tylko od nas zależy co i jak dalej.....
Ma współnego przy rozmowie z Shawryn w HOTU kiedy to pytasz o bohatera Neverwinter a potem ona zapyta cię czy znałej Lady Aribeth i streszcza jej przejście na strone zła.