Występuję z propozycją stworzenia serwera MineCraft dla portalu Game Exe.
Otóż istnieje możliwość, ponieważ dysponujemy zapleczem sprzętowym i (ukończonym w 90%) programowym aby stworzyć virtualną rozgrywkę dla użytkowników gexe.
Proszę o opinię w tej sprawie i ewentualne pomysły/podpowiedzi/oferty współpracy (jeśli oczywiście redakcja i administracja poprze inicjatywę).
A postawicie obok waniliowego serwera taki z modpackiem?
Albo w ogóle taki z modpackiem?
Jeśli tak, to ja służę swoją gamą umiejętności - z Lav mamy taki serwer (obecnie na modpacku Mindcrack z paczek z FTB) i nie mam problemu z dostosowywaniem konfigów i ewentualnych pluginów.
Grać w Minecrafta i tak gram - czemu więc nie na większym serwie?
Ja chyba bym musiała najpierw zmienić skina. Ale też chętnie bym z Wami poszalała w Minecrafcie. Chociaż chyba też bym się lepiej bawiła z chociażby takim FTB.
Niczemu to nie szkodzi, do niczego nie zobowiązuje, fantastykę można w Minecrafcie szerzyć, gra jest popularna (chociaż sam nie gram) i wiem, że wiele osób to może przyciągnąć.
Zatem nie pozostaje nic innego jak poszukiwanie administratora serwera, który będzie czuwał nad rozgrywka i konfiguracją świata MC. Ja osobiście mam już wszystko wykonane od strony sprzętowej, jak i programowej (udostępniony zostanie panel via www do administracji).
Żeby tylko fae nie zostawił przy okazji...
Ja grałem jakiś czas, tak dla zabawy, w sumie to na serwerze Ati i Hassana (BTW. Zgubiłem namiary), jeśli będzie serwer gexe chętnie pogram, fajnie by było jakby był nakierowany na odgrywanie (jakieś fantasy, czy coś)
Mod ComputerCraft próbowałem, całkiem, całkiem sympatyczny.
Tamten serwer już nie istnieje, bo zabrakło piniążków na opłatki, niestety. Teraz gramy na lokalnie postawionym serwerze na moim drugim kompie, ale przepustowość neta boli i max. 3-4 osoby się na nim zmieszczą.
Ale jestem prawie pewien, że gdzieś jeszcze mam zrzut świata z tamtego serwera i Twój epicki kompleks jaskiń.
Vaniliowy Minecraft szybko robi się nudny - mody zapewniają graczom możliwości skutecznej obrony przed innymi (pola siłowe etc.) ale piękne w nich jest to, że dalej można w nie grać jak w zwykłego MC - bo to przecież wciąż Minecraft z większą ilością bloczków.
I tak dużo gram w niego w wolnym czasie, więc czy będę to robił (i dłubał w konfigach) u siebie, czy na GE nie ma w zasadzie różnicy; szczególnie, że dobrze skonfigurowany serwer na mocnej maszynie nie będzie raczej stwarzał wielkich problemów.