[D&D] Podręczniki
dokładne ceny w sklepach:
Podręcznik Gracza 69
Ksiąga potworów 69
Przewodnik mistrza podziemi 69
podrećzniki psioniki 59
miecz i pięść 29
ksiąga i krew 29
obrońcy wiary 29
świat zapomnianych krain 89
greyhawk 49
pieśń i cisza 29
księga wyzwań 39
potwory fareunu 39
wyzwania i pantenony 69
księga broni i ekwipunku 49
bóstwa i półbogowie 69
krainy wschodu 79
i tak mniej więcej przedstawiają się ceny podręczników do dnd. co prawda do gry wystarczą trzy pierwsze, ale podałem więcej dla lepszej orientacj
Podręcznik Gracza 69
Ksiąga potworów 69
Przewodnik mistrza podziemi 69
podrećzniki psioniki 59
miecz i pięść 29
ksiąga i krew 29
obrońcy wiary 29
świat zapomnianych krain 89
greyhawk 49
pieśń i cisza 29
księga wyzwań 39
potwory fareunu 39
wyzwania i pantenony 69
księga broni i ekwipunku 49
bóstwa i półbogowie 69
krainy wschodu 79
i tak mniej więcej przedstawiają się ceny podręczników do dnd. co prawda do gry wystarczą trzy pierwsze, ale podałem więcej dla lepszej orientacj
Ja wlasnie tez zamierzam byc MP ale swiat sobie sam tworze ile w tym zabawy a pozniej satysfakcji... ale trzeba sie dobrze znac na geografii itd zeby to jakos wyglodalo po strorzeniu realistycznie jak prawdziwy swiat. A podreczniki rzeczywiscie sa super. Najbardziej lubie smoki i polniebian. W ogole szablony sa fajne na koncu ksiegi potworow. Porzadnie to zrobili
co do podręczników do DnD... są świetne i tak naprawde tanie! Wiadomo... nie każdy ma co chwila 70zł, ale w porównaniu do tego, jak są wydane i ile pracy to wymaga... to są sprzedawane prawie za darmo :-) wspaniały papier, dobre tłumaczenie, oryginalna forma i rysunki, twarda i gruba okładka... i to wszystko za jedyne 70zł... nie mówmy aż, bo sie przykro robi
co do Forgotten Realms... wszystko pięknie, ale czasem bywa tak, że gracz zna kraine lepiej od DM'a... a tak być nie powinno. W zasadzie to tak być wogóle nie może! Dlatego preferuje tworzenie własnych krain... nawet tych bardzo malutkich :-) przynajmniej łatwo sie od czegoś wymigać, jeśli musimy improwizować
co do Forgotten Realms... wszystko pięknie, ale czasem bywa tak, że gracz zna kraine lepiej od DM'a... a tak być nie powinno. W zasadzie to tak być wogóle nie może! Dlatego preferuje tworzenie własnych krain... nawet tych bardzo malutkich :-) przynajmniej łatwo sie od czegoś wymigać, jeśli musimy improwizować
co do tłumaczenia to kilka błędów jest, no ale to są raczej drobiazgi
tutaj można zobaczyć błędy http://www.dnd.pl/zasady/errata.php
tutaj można zobaczyć błędy http://www.dnd.pl/zasady/errata.php
Taaak... sam sie zdziwiłem, czytając, że łotrzyk (gnom, lub niziołek) sztyletem zadaje przy trafieniu krytycznym obrażenia z mnożnikiem 20 (DWADZIEŚCIA) choć miało być 2... ale uśmialiśmy sie przy tym z kolegą... i to zdrowo... policzyliśmy, że 15 poziomowy łotrzyk, atakując ukradkowo i krytycznie, bez magicznych przedmiotów rozłoży spokojnie smoka ;p (zasada utraty 50 PW przy jednym ciosie)